Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Accu Fujitsu LifeBook AH550

De techniek heeft wel een negatief effect op de resolutie. Het geproduceerde beeld is enigszins 'pixelig' en niet zo scherp als je zou verwachten van een full-hd-paneel.De G53 die Asus toonde, was afgezien van het scherm gelijk aan de G53 die met Nvidia's 3d-vision is uitgerust en met brilletje wordt geleverd. Dat betekent in de praktijk een i7-2630QM Sandy Bridge-cpu, maximaal 16GB ddr3-geheugen en de pas aangekondigde Nvidia Geforce GTX560M met 2GB videogeheugen. De behuizing is identiek en de uiteindelijke prijs zal hetzelfde zijn als die van de versie met 3d-bril. De brilloze 3d-variant van de G53 moet deze zomer uitkomen.HP gaat in China pc's leveren die op Ubuntu Kylin draaien, een Ubuntu-versie die door de Chinese overheid als referentieplatform voor een eigen OS is aangewezen. Met de stap wil HP inspelen op het vervangen van oude en onveilige Windows XP-machines door Chinezen.In China wordt XP nog op grote schaal gebruikt: circa 40 procent van Chinese internetgebruikers gebruikt nog computers waarop het inmiddels niet langer ondersteunde besturingssysteem draait, zo becijferde StatCounter in april. Een groot deel daarvan is bovendien illegaal. Het marktaandeel van Windows 8 zou slechts enkele procenten bedragen.

In een poging in te spelen op Chinezen die hun verouderde XP-machines willen vervangen gaat HP samen met Ubuntu-ontwikkelaar Canonical nieuwe pc's voorzien van Ubuntu Kylin. Deze Ubuntu-variant die in samenwerking met het de Chinese overheid is ontwikkeld, dient als referentieplatform voor een 'officieel OS'. De machines zullen met de laatste LTS-release, Ubuntu 14.04, worden geleverd, meldt ZDnet.Hoewel ook het marktaandeel van Ubuntu Kylin in China nog klein is, stelt Canonical dat de populariteit groeiende is. Het OS integreert standaard een aantal Chinese diensten, zoals Baidu en Taobao, en biedt inputmogelijkheden voor Chinese karakters. Ook is een Chinese kalender aanwezig, evenals Kingsoft WPS in plaats van LibreOffice. Vorig jaar besloot Dell al pc's en laptops met Ubuntu in China te gaan verkopen.Canonical heeft een nieuwe versie van Ubuntu Dual Boot uitgebracht. Met Dual Boot kan Ubuntu naast Android geïnstalleerd worden. De nieuwe release, volgens de makers een 'tech preview voor ontwikkelaars', biedt een nieuw updatemechanisme en sideloading van testimages.

Windows 8.1 Update 1 verscheen in april en bracht de nodige wijzigingen met zich mee. Zo komen gebruikers van desktops en laptops na het opstarten automatisch in de desktopomgeving terecht en kunnen Windows 8-apps uit de Windows Store op de taakbalk worden gepind.Elonex breidt het aanbod van extreem draagbare pc's verder uit. De One moet eind februari voor ongeveer 130 euro verkrijgbaar zijn, maar de specificaties van de Linux-notebook zijn vrij mager vergeleken met concurrenten als de Eee PC.Times Online heeft een Brits-Chinees alternatief voor de Eee PC die luistert naar de naam 'One' uitgeprobeerd. De subnotebook zou slechts 99 pond, zo'n 133 euro, gaan kosten en eind februari verkrijgbaar zijn. De One is in feite de A-View van het Taiwanese-Chinese bedrijf Fontastic; distributeur Elonex verkoopt de laptop simpelweg onder zijn eigen merk. Het Britse bedrijf richt de One op jongeren en hoopt voor de zomer tweehonderdduizend stuks aan schooljeugd versleten te hebben. Een twintig pond duurdere versie verdubbelt het geheugen naar 2GB en voegt bluetooth aan het notebook toe.

De One is voorzien van een beeldscherm met een diagonaal van zeven inch die 800x480 pixels weer kan geven. Een 300MHz-processor van Aday vormt samen met 128 of 256MB ram- en 4MB rom-geheugen het kloppend hart van de minilaptop. Voor opslag kan de interne 1 of 2GB flashdrive worden gebruikt, maar het is ook mogelijk polsbandjes met extra geheugen te kopen; vanaf tien pond voor 1GB. Ook beschikken de notebooks over ondersteuning voor een draadloos b- en g-netwerk. De accu van de 950 gram wegende laptop zou zo'n drie uur mee moeten gaan. Oorspronkelijk zou de One, getuige het afneembare toetsenbord, worden uitgerust met een touchscreen, maar de tabletfunctionaliteit moest worden geschrapt wegens de hoge prijs.Asus breidt zijn EeePC-serie uit met de X101. De netbook is ultradun uitgevoerd en bevat een Atom-processor. Standaard wordt het MeeGo-besturingssysteem meegeleverd. De nieuwe, lichte laptop werd tijdens Computex aangekondigd.

De X101 is, vrijwel net als de tijdens dezelfde persconferentie geïntroduceerde UX30, slechts 17,9 millimeter dik en weegt 950 gram. Standaard wordt de netbook geleverd met het op Linux gebaseerde besturingssysteem MeeGo, dat op een 8GB grote ssd wordt geïnstalleerd. Een Windows 7-versie wordt eveneens verkrijgbaar, maar dat besturingssysteem zal op een 250GB grote harde schijf worden gezet. De MeeGo-versie moet vanaf 199 dollar verkrijgbaar worden, terwijl de Windows-versie 219 dollar moet gaan kosten.De 10,1-netbook heeft een resolutie van 1024x600 beeldpunten. De drijvende kracht in de X101 is een Atom 435-cpu met een werkgeheugen van 1GB ddr3-geheugen. Het apparaat beschikt over twee usb-poorten en een kaartlezer voor sd-kaartjes. De accu zou ruim tien uur meegaan en de netbook wordt verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, bruin en rood.In een interview met Tweakers heeft Jerry Kao, General Manager Notebooks van Acer, laten weten dat Acer een Chromebook met Bay Trail-hardware uit zal brengen. Acer kondigde onlangs al een nieuwe variant van zijn C720-Chromebook aan met een Intel Core i3-processor.

Acer bracht in oktober 2013 zijn C720-Chromebook met Celeron-processor uit. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat de C720 een sneller broertje krijgt met een Core i3-processor. De keuze voor een Core i3-processor is opvallend, omdat ChromeOS geen snelle hardware vereist. Op Google's eigen Chromebook Pixel na zijn vrijwel alle Chromebooks de afgelopen jaren voorzien van Intel Celeron- en Samsung Exynos-processors.Acer C720P Touch 29554G03awwKao bevestigde dat een i3-processor niet noodzakelijk is voor een Chromebook, maar dat er vroeger of later, als apps of het besturingssysteem zwaarder worden, een snellere processor wel nodig kan zijn. Het bedrijf beperkt zich echter niet tot Haswell-hardware, maar zal ook nog een Chromebook met Bay Trail-hardware uitbrengen. Of dat weer een variant op de C720 zal zijn, of dat het om een heel nieuw model gaat, werd uit het gesprek niet duidelijk.Acer heeft overigens niet de primeur met Bay Trail in een Chromebook; Asus bracht onlangs al de C200 en C300 met Celeron N2830-processors uit. Kao liet ook weten dat Acer de snap hinge, het scharnier van de Aspire Switch 10, in de toekomst ook in andere laptops zal gebruiken.

Intel start begin 2016 met de massaproductie van Broadwell-E, het komende desktopplatform voor de high-end-markt. Dat beweert VR-Zone. De site publiceert ook een foto van een engineering sample van Skylake-S. De eerste twee samples zouden op 2,2GHz en 2,3GHz geklokt zijn.Broadwell-E wordt gecombineerd met het huidige X99-platform voor Haswell-E, komt in varianten met zes en acht cores. Ook komt Intel met de gebruikelijke K- en Extreme Edition-modellen, waarvan de multiplier unlocked is voor overklokmogelijkheden, claimt VR-Zone. De Taiwanese site brengt vaak correct Intel-informatie vroegtijdig naar buiten. Het platform lijkt als twee druppels water op Haswell-E, maar de Broadwell-E-processors worden op 14nm in plaats van 22nm geproduceerd en ondersteunen ddr4 2400-geheugen in plaats van ddr4 2133. Vanwege de combinatie met het X99-platform blijft de tdp op 140W.De eerste Broadwell-chips zijn de Core m-modellen voor instap-laptops en voor tablets, die eind dit jaar verschijnen. Daarna, en dus nog voor de introductie van Broadwell-E voor de high-end-markt, komt Intel met Skylake voor de lagere segmenten. Deze generatie wordt ook op 14nm geproduceerd, maar brengt daarnaast een nieuwe architectuur. Volgens opnieuw VR-Zone worden de eerste engineering samples inmiddels naar Intel-partners gestuurd. Het zou gaan om twee modellen: een met een kloksnelheid van 2,3GHz en een Turbo Boost naar 2,9GHz, en een variant met een kloksnelheid van 2,2GHz met Turbo Boost naar 2,4GHz en met GT2-gpu. Skylake-S wordt gecombineerd met Z170-, H170-, B150-, Q150- en Q170-chipsets. Skylake moet volgens Intel zelf in de tweede helft van 2015 verschijnen.

ASRock heeft een nieuw moederbord uitgebracht op basis van een energiezuinige Bay Trail-platform van Intel. Het gaat om een Celeron J1900-cpu. Het Q1900DC-ITX-moederbord zonder fan biedt ook twee usb 3.0-poorten en moet zijn stroom betrekken van een voeding met dc-connector.Het ASRock-moederbord, waarover Fanlesstech bericht, lijkt met name interessant voor htpc-toepassingen. Het verschil met de eerder door ASRock aangekondigde Q1900-borden is dat er een dc-in-jack aanwezig is, zodat een voeding zoals die voor laptops gebruikt moet worden voor de stroomvoorziening. Er kunnen twee so-dimms geplaats worden op het moederbord. Ook zijn zowel een pci-express x1- en een mini pci-express-uitbreidingsslot aanwezig.Op het Q1900DC-ITX-moederbord kunnen op de twee sata 300- en de twee sata 600-aansluitingen vier harde schijven of ssd's worden aangesloten. Ook zijn twee usb 3.0- en twee usb 2.0-inputs aanwezig. Voor het uitsturen van video heeft ASRock een dvi-, een hdmi- en een vga-uitgang op het moederbord geplaatst. Onduidelijk is nog wat het moederbord gaat kosten.Hoog kwaliteit Toshiba Laptop Accu's vervangen,Toshiba Notebook Batterij,Toshiba Adaptor

HP komt mogelijk in april met een umpc voor zakelijke gebruikers op de markt. De kleine notebook zou zijn uitgerust met een 45nm Penryn-cpu en een 8,9-scherm. De koper krijgt de keuze om het apparaat met Windows of Linux uit te rusten.Het gaat om een high-end model dat in ieder geval meer gaat kosten dan 630 dollar, schrijft de Chinese krant The Commercial Times, waarover Digitimes bericht. De Compaq 2133, zoals het apparaat zou heten, heeft een krasbestendig 8,9-scherm met een resolutie van 1366x766 pixels. Verder voorziet HP de umpc van een expresscard-slot, wifi, een geïntegreerde webcam en bijna volledig qwerty-toetsenbord. De behuizing is van aluminium en het gewicht van de Compaq 2133 begint bij 1,13 kilogram.Verder is uit de verschenen afbeeldingen op te maken dat er twee usb-aansluitingen aanwezig zijn en mogelijk een dvi-interface. Onbekend is met welke Linux-distributie de notebook uitgerust kan worden. Vorig jaar introduceerde HP zakelijke desktopsystemen waarop Red Hat voorgeïnstalleerd was. Ook is onduidelijk of HP het kleine Compaq-model standaard met Windows XP levert, zoals Digitimes beweert, of met Windows Vista, zoals blijkt uit afbeeldingen waarop Engadget de hand heeft weten te leggen.

Les commentaires sont fermés.