Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Accu ASUS C22-UX31

Hoewel er al, zij het mondjesmaat, routers en interne wifi-modules voor laptops verschijnen die snelheden tot 450Mbps beloven, hebben vrijwel alle wifi-sticks die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn een topsnelheid van 300Mbps. De Japanse firma Logitec, niet te verwarren met hardwarefabrikant Logitech, springt met de LAN-W450AN/U2-module als een van de eerste bedrijven in het gat. De wifi-dongle zou brutodoorvoersnelheden tot 450Mbps kunnen behalen.De antennes op de usb-dongle zijn verpakt in een witte behuizing die omhoog geklapt moet worden. De dongle kan zowel op de 2,4- als de 5GHz-band verbinding maken met een router. Verder levert Logitec een usb-extensie om zo de wifi-module ook in lastig te bereiken usb 2.0-aansluitingen te kunnen plaatsen.

Logitec vraagt in Japan 4980 yen exclusief btw voor zijn LAN-W450AN/U2-module, omgerekend circa 47 euro. Of de wifi-stick ook in Europa op de markt komt, is nog niet duidelijk.KPN heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee iptv-abonnees op hun smartphone live tv kunnen kijken. Voor Android-smartphones zal op 6 augustus een soortgelijke app uitkomen, maar het toestel moet wel minimaal Android 4.0 draaien.KPN kwam in september vorig jaar al met applicaties voor Android- en iOS-tablets waarmee streaming televisie kon worden bekeken. Ook op laptops en desktops was een deel van het iptv-aanbod van TV Online te bekijken, maar via smartphones konden de tv-streams nog niet opgevraagd worden. Het telecombedrijf wil daar nu verandering in brengen door applicaties voor zowel Android- als iOS-smartphones uit te brengen. Dit gebeurt in eerste instantie alleen voor KPN-klanten zelf, en niet voor dochterbedrijven als Telfort en Xs4all.

Bezitters van een iPhone en abonnee van TV Online kunnen vanaf 30 juli de iTV Online-applicatie downloaden. terwijl in de Google Play-winkel op 6 augustus een iTV Online-app voor Android-smartphones beschikbaar komt. Opvallend is dat voor Android-smartphones minimaal Android 3.0 nodig is. Omdat deze versie alleen is uitgebracht voor tablets, betekent het in de praktijk dat een smartphone uitgerust moet zijn met Android 4.0 of hoger.KPN meldt verder dat de bestaande applicaties voor de iPad en Android-tablets een update krijgen; deze zal op 13 augustus beschikbaar komen. Met de update krijgen de tabletgebruikers toegang tot een aantal nieuwe mogelijkheden, waaronder een programmagids en het vod-aanbod van Videotheek Thuis. Verder meldt KPN dat ook het programma-aanbod voor iTV Online is vergroot: voortaan kunnen ook BBC 1 en BBC 2 op een smartphone of tablet binnenshuis bekeken worden via wifi. In totaal zijn er nu 22 zenders te bekijken.

Google heeft in Londen de deuren van zijn eerste eigen fysieke winkel geopend. Het concern gebruikt de ruimte in een vestiging van elektronicaconcern PC World om Chromebooks van Samsung en enkele accessoires aan de man te brengen.Google heeft zijn winkel Chromezone genoemd en naast de Samsung-laptops die Chrome OS draaien, verkoopt het bedrijf er randapparatuur zoals hoofdtelefoons. Het gaat om een shop-in-een-shop en bezoekers krijgen er de mogelijkheid om Chromebooks uit te proberen.Niet bekend is of de Chromebooks succesvol zijn, maar het probleem met onlineverkoop zou zijn dat mensen Chrome OS niet eerst kunnen proberen. "We willen zien of mensen snappen waar de producten om gaan en we willen hun reactie zien als ze de apparaten proberen", vertelt Arvind Desikan van Google UK tegen de Evening Standard over de beslissing om winkels te openen.

In het Verenigd Koninkrijk is Samsungs Chromebook alleen te krijgen via Amazon en PC World. De Chromebook van Acer is nog niet verkrijgbaar in het land. Google opent op 7 oktober een tweede shop in een winkelcentrum, eveneens in Londen. De winkels blijven in ieder geval actief tot kerst. Als het project succesvol is, volgen misschien permanente vestigingen.Apple blijkt in zijn nieuwe MacBook Pro's geen gebruik te maken van de Optimus-technologie van Nvidia om tussen de igp en gpu te schakelen. Apple heeft een nog zuiniger systeem ontwikkeld, waarbij de igp volledig wordt uitgeschakeld.Apples methode voor het schakelen tussen de igp en de gpu moet voor een nog langere batterijduur zorgen. De technologie is een enorme vooruitgang ten opzichte van die in oudere MacBook Pro's, waarbij de gebruiker opnieuw moest inloggen om tussen de igp en de gpu te wisselen.

Apple heeft het nieuwe systeem ontwikkeld voor de nieuwe MacBook Pro-line-up, die sinds deze week ook modellen met Core i5- en Core i7-cpu's van Intel omvat. Hoewel deze cpu's over een zuinige igp beschikken, zijn de prestaties daarvan tamelijk bescheiden. De laptops zijn dan ook voorzien van een aparte Nvidia-gpu. Omdat deze gpu's aanzienlijk meer stroom verbruiken, introduceerde Nvidia in februari zijn Optimus-technologie, waarmee een laptop de aparte gpu automatisch en realtime kan in- en uitschakelen. Dat gebeurt aan de hand van een lijst van applicaties die extra grafische kracht vereisen.Een van de nadelen van de Optimus-technologie is echter dat de igp ingeschakeld blijft wanneer de discrete gpu wordt geactiveerd. Apple heeft daarom een systeem ontwikkeld dat nog een stapje verder gaat, schrijft Ars Technica: Apples OS X kan de igp volledig uitschakelen als de losse gpu aan het werk wordt gezet. Overigens kan de gebruiker ook zelf aangeven welke grafische processor moet worden gebruikt.

OCZ heeft zijn nieuwste solid state drives voor zakelijk gebruik uitgebracht. De Deneva 2-serie en de Intrepid-ssd's zijn beide in het compacte msata-formaat gegoten en worden aan oem's geleverd voor gebruik in embedded apparatuur.De ssd's voor de oem's moeten vooral hun weg naar tablets, laptops en compacte servers gaan vinden. De msata-ssd's worden geleverd zonder behuizing, wat een gewichtsbesparing ten opzichte van gewone ssd's en harde schijven oplevert. Beide series solid state drives maken gebruik van de sata-300-interface; de Deneva 2 heeft echter een SandForce-controller aan boord, terwijl de Intrepid door een Indilinx wordt aangestuurd.De Deneva 2-serie wordt in capaciteiten van 30GB, 60GB en 120GB geleverd en heeft een gewicht van slechts zes gram. De afmetingen van de msata-ssd bedragen 29,85 bij 50,9 bij 4,75 millimeter en het opgenomen vermogen variëert van 0,5W idle tot 1,7W onder belasting. De SF2141- of SF2181-controller stuurt mlc-geheugen aan dat op 20 tot 29nm wordt gebakken.

Van de Intrepid-ssd's zijn minder specificaties bekend, maar de controller is voorzien van Indilinx Arowana-firmware. De levensduur van mlc-geheugen in de Intrepid-ssd's wordt geoptimaliseerd door Indilinx' Ndurance Technology. Prijzen van beide series ssd's zijn uiteraard niet voorhanden.Beveiliging moet onderdeel zijn van de architectuur van een besturingssysteem, en kan niet achteraf nog eens worden toegevoegd. Dat stelt een manager van het Apple-beveiligingsteam tijdens de Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas.Apple logo"Beveiliging moet in de architectuur ingebouwd zijn", aldus Dallas De Atley, manager van het Platform Security-team van Apple op de conferentie. Het is de eerste keer dat een medewerker van Apple tijdens Black Hat spreekt.

"Beveiliging is niet iets wat je er achteraf nog eens overheen kan gieten", zegt De Atley, die zoals zijn titel al doet vermoeden, verantwoordelijk is voor de beveiliging van iOS. Zeker bij mobiele apparaten is beveiliging volgens De Atley cruciaal. "Een telefoon is anders dan een laptop, die je uitzet als je hem in je tas doet." Telefoons staan 'altijd aan, en hebben altijd een verbinding'. Dat maakt de kans op aanvallen groter. Bovendien: "Die apparaten weten ongelofelijk veel van je."Op iOS is de beveiliging volgens De Atley op verschillende niveaus ingebouwd: zo controleert de A5-processor tijdens het booten of de bootloader wel over de juiste digitale handtekening beschikt. Ook het sandboxen van applicaties, waarbij apps van elkaar gescheiden worden en geen rechtstreekse toegang tot bestanden van gebruikers hebben, draagt volgens de Apple-manager bij aan beveiliging.

Tegelijkertijd geeft de Apple-medewerker toe dat volledige beveiliging niet mogelijk is: 'een systeem kan nooit perfect zijn. Misbruik zal altijd mogelijk blijven.' Daarom moeten gegevens ook op een systeem dat gecompromitteerd is, nog steeds beveiligd zijn, stelt hij. Op iOS wordt daarom encryptie op hardwareniveau toegepast, wat misbruik bemoeilijkt.Apple had lange tijd een zeer solide reputatie op het gebied van beveiliging, maar onlangs zijn daar barsten in verschenen. Zo wist beveiligingsonderzoeker Charlie Miller malafide applicaties de App Store binnen te loodsen en kon de Flashback-malware honderdduizenden OS X-gebruikers infecteren.Samsung brengt een tweetal lcd-monitoren op de markt die via de usb-poort op een computer kunnen worden aangesloten. De elektronicafabrikant uit Zuid-Korea mikt met de lcd-schermen met name op gebruikers van laptops.http://www.accu-fabriek.com/dell.html

Les commentaires sont fermés.