Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

 • Accu ASUS C22-UX31

  Hoewel er al, zij het mondjesmaat, routers en interne wifi-modules voor laptops verschijnen die snelheden tot 450Mbps beloven, hebben vrijwel alle wifi-sticks die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn een topsnelheid van 300Mbps. De Japanse firma Logitec, niet te verwarren met hardwarefabrikant Logitech, springt met de LAN-W450AN/U2-module als een van de eerste bedrijven in het gat. De wifi-dongle zou brutodoorvoersnelheden tot 450Mbps kunnen behalen.De antennes op de usb-dongle zijn verpakt in een witte behuizing die omhoog geklapt moet worden. De dongle kan zowel op de 2,4- als de 5GHz-band verbinding maken met een router. Verder levert Logitec een usb-extensie om zo de wifi-module ook in lastig te bereiken usb 2.0-aansluitingen te kunnen plaatsen.

  Logitec vraagt in Japan 4980 yen exclusief btw voor zijn LAN-W450AN/U2-module, omgerekend circa 47 euro. Of de wifi-stick ook in Europa op de markt komt, is nog niet duidelijk.KPN heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee iptv-abonnees op hun smartphone live tv kunnen kijken. Voor Android-smartphones zal op 6 augustus een soortgelijke app uitkomen, maar het toestel moet wel minimaal Android 4.0 draaien.KPN kwam in september vorig jaar al met applicaties voor Android- en iOS-tablets waarmee streaming televisie kon worden bekeken. Ook op laptops en desktops was een deel van het iptv-aanbod van TV Online te bekijken, maar via smartphones konden de tv-streams nog niet opgevraagd worden. Het telecombedrijf wil daar nu verandering in brengen door applicaties voor zowel Android- als iOS-smartphones uit te brengen. Dit gebeurt in eerste instantie alleen voor KPN-klanten zelf, en niet voor dochterbedrijven als Telfort en Xs4all.

  Bezitters van een iPhone en abonnee van TV Online kunnen vanaf 30 juli de iTV Online-applicatie downloaden. terwijl in de Google Play-winkel op 6 augustus een iTV Online-app voor Android-smartphones beschikbaar komt. Opvallend is dat voor Android-smartphones minimaal Android 3.0 nodig is. Omdat deze versie alleen is uitgebracht voor tablets, betekent het in de praktijk dat een smartphone uitgerust moet zijn met Android 4.0 of hoger.KPN meldt verder dat de bestaande applicaties voor de iPad en Android-tablets een update krijgen; deze zal op 13 augustus beschikbaar komen. Met de update krijgen de tabletgebruikers toegang tot een aantal nieuwe mogelijkheden, waaronder een programmagids en het vod-aanbod van Videotheek Thuis. Verder meldt KPN dat ook het programma-aanbod voor iTV Online is vergroot: voortaan kunnen ook BBC 1 en BBC 2 op een smartphone of tablet binnenshuis bekeken worden via wifi. In totaal zijn er nu 22 zenders te bekijken.

  Google heeft in Londen de deuren van zijn eerste eigen fysieke winkel geopend. Het concern gebruikt de ruimte in een vestiging van elektronicaconcern PC World om Chromebooks van Samsung en enkele accessoires aan de man te brengen.Google heeft zijn winkel Chromezone genoemd en naast de Samsung-laptops die Chrome OS draaien, verkoopt het bedrijf er randapparatuur zoals hoofdtelefoons. Het gaat om een shop-in-een-shop en bezoekers krijgen er de mogelijkheid om Chromebooks uit te proberen.Niet bekend is of de Chromebooks succesvol zijn, maar het probleem met onlineverkoop zou zijn dat mensen Chrome OS niet eerst kunnen proberen. "We willen zien of mensen snappen waar de producten om gaan en we willen hun reactie zien als ze de apparaten proberen", vertelt Arvind Desikan van Google UK tegen de Evening Standard over de beslissing om winkels te openen.

  In het Verenigd Koninkrijk is Samsungs Chromebook alleen te krijgen via Amazon en PC World. De Chromebook van Acer is nog niet verkrijgbaar in het land. Google opent op 7 oktober een tweede shop in een winkelcentrum, eveneens in Londen. De winkels blijven in ieder geval actief tot kerst. Als het project succesvol is, volgen misschien permanente vestigingen.Apple blijkt in zijn nieuwe MacBook Pro's geen gebruik te maken van de Optimus-technologie van Nvidia om tussen de igp en gpu te schakelen. Apple heeft een nog zuiniger systeem ontwikkeld, waarbij de igp volledig wordt uitgeschakeld.Apples methode voor het schakelen tussen de igp en de gpu moet voor een nog langere batterijduur zorgen. De technologie is een enorme vooruitgang ten opzichte van die in oudere MacBook Pro's, waarbij de gebruiker opnieuw moest inloggen om tussen de igp en de gpu te wisselen.

  Apple heeft het nieuwe systeem ontwikkeld voor de nieuwe MacBook Pro-line-up, die sinds deze week ook modellen met Core i5- en Core i7-cpu's van Intel omvat. Hoewel deze cpu's over een zuinige igp beschikken, zijn de prestaties daarvan tamelijk bescheiden. De laptops zijn dan ook voorzien van een aparte Nvidia-gpu. Omdat deze gpu's aanzienlijk meer stroom verbruiken, introduceerde Nvidia in februari zijn Optimus-technologie, waarmee een laptop de aparte gpu automatisch en realtime kan in- en uitschakelen. Dat gebeurt aan de hand van een lijst van applicaties die extra grafische kracht vereisen.Een van de nadelen van de Optimus-technologie is echter dat de igp ingeschakeld blijft wanneer de discrete gpu wordt geactiveerd. Apple heeft daarom een systeem ontwikkeld dat nog een stapje verder gaat, schrijft Ars Technica: Apples OS X kan de igp volledig uitschakelen als de losse gpu aan het werk wordt gezet. Overigens kan de gebruiker ook zelf aangeven welke grafische processor moet worden gebruikt.

  OCZ heeft zijn nieuwste solid state drives voor zakelijk gebruik uitgebracht. De Deneva 2-serie en de Intrepid-ssd's zijn beide in het compacte msata-formaat gegoten en worden aan oem's geleverd voor gebruik in embedded apparatuur.De ssd's voor de oem's moeten vooral hun weg naar tablets, laptops en compacte servers gaan vinden. De msata-ssd's worden geleverd zonder behuizing, wat een gewichtsbesparing ten opzichte van gewone ssd's en harde schijven oplevert. Beide series solid state drives maken gebruik van de sata-300-interface; de Deneva 2 heeft echter een SandForce-controller aan boord, terwijl de Intrepid door een Indilinx wordt aangestuurd.De Deneva 2-serie wordt in capaciteiten van 30GB, 60GB en 120GB geleverd en heeft een gewicht van slechts zes gram. De afmetingen van de msata-ssd bedragen 29,85 bij 50,9 bij 4,75 millimeter en het opgenomen vermogen variëert van 0,5W idle tot 1,7W onder belasting. De SF2141- of SF2181-controller stuurt mlc-geheugen aan dat op 20 tot 29nm wordt gebakken.

  Van de Intrepid-ssd's zijn minder specificaties bekend, maar de controller is voorzien van Indilinx Arowana-firmware. De levensduur van mlc-geheugen in de Intrepid-ssd's wordt geoptimaliseerd door Indilinx' Ndurance Technology. Prijzen van beide series ssd's zijn uiteraard niet voorhanden.Beveiliging moet onderdeel zijn van de architectuur van een besturingssysteem, en kan niet achteraf nog eens worden toegevoegd. Dat stelt een manager van het Apple-beveiligingsteam tijdens de Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas.Apple logo"Beveiliging moet in de architectuur ingebouwd zijn", aldus Dallas De Atley, manager van het Platform Security-team van Apple op de conferentie. Het is de eerste keer dat een medewerker van Apple tijdens Black Hat spreekt.

  "Beveiliging is niet iets wat je er achteraf nog eens overheen kan gieten", zegt De Atley, die zoals zijn titel al doet vermoeden, verantwoordelijk is voor de beveiliging van iOS. Zeker bij mobiele apparaten is beveiliging volgens De Atley cruciaal. "Een telefoon is anders dan een laptop, die je uitzet als je hem in je tas doet." Telefoons staan 'altijd aan, en hebben altijd een verbinding'. Dat maakt de kans op aanvallen groter. Bovendien: "Die apparaten weten ongelofelijk veel van je."Op iOS is de beveiliging volgens De Atley op verschillende niveaus ingebouwd: zo controleert de A5-processor tijdens het booten of de bootloader wel over de juiste digitale handtekening beschikt. Ook het sandboxen van applicaties, waarbij apps van elkaar gescheiden worden en geen rechtstreekse toegang tot bestanden van gebruikers hebben, draagt volgens de Apple-manager bij aan beveiliging.

  Tegelijkertijd geeft de Apple-medewerker toe dat volledige beveiliging niet mogelijk is: 'een systeem kan nooit perfect zijn. Misbruik zal altijd mogelijk blijven.' Daarom moeten gegevens ook op een systeem dat gecompromitteerd is, nog steeds beveiligd zijn, stelt hij. Op iOS wordt daarom encryptie op hardwareniveau toegepast, wat misbruik bemoeilijkt.Apple had lange tijd een zeer solide reputatie op het gebied van beveiliging, maar onlangs zijn daar barsten in verschenen. Zo wist beveiligingsonderzoeker Charlie Miller malafide applicaties de App Store binnen te loodsen en kon de Flashback-malware honderdduizenden OS X-gebruikers infecteren.Samsung brengt een tweetal lcd-monitoren op de markt die via de usb-poort op een computer kunnen worden aangesloten. De elektronicafabrikant uit Zuid-Korea mikt met de lcd-schermen met name op gebruikers van laptops.http://www.accu-fabriek.com/dell.html

 • Akku Dell 0f965n

  Das Biotop auf dem Messestand ist ein großes Spielfeld, das von einer gemusterten Bande begrenzt wird. Einige der Ameisen stehen am Rand und berühren mit ihren Fühlern einen umlaufenden Draht: Sie laden gerade ihren Akku. Andere Ameisenroboter trippeln über die Anlage und suchen nach einem der 3D-gedruckten Objekte darauf. Trifft einer der Roboter auf ein solches Objekt, beginnt er, es vor sich her zu schieben. Ist das Objekt zu schwer, um es allein zu bewegen, ruft er andere Roboter herbei, die ihm helfen sollen.Per Funk teile die Roboameise den anderen ihre Position mit, dass sie dort eine Last gefunden habe und Hilfe benötige, um sie an einen Ort zu verschieben, erklärt Knubben. Dazu ist es zunächst wichtig, dass sie weiß, wo auf dem Feld sie sich gerade befindet. Dafür ist sie mit verschiedenen Sensoren ausgestattet, die zusammenarbeiten.

  In ihrem Kopf steckt eine Stereokamera, die dreidimensionale Bilder aufnimmt. Der Roboter orientiert sich an der Bande, die Muster dienen als Referenz. Ihre Bewegungen auf dem Untergrund erfasst sie mit einem optischen Sensor am Bauch - die Funktionsweise ähnelt der einer optischen Maus. Hinzu kommen schließlich ein Kompass und ein Magnetometer. "Aus dem Zusammenspiel dieser Sensorik kann man einigermaßen gut erkennen, wo man sich befindet", sagt Knubben. "Wenn man die Positionen der einzelnen Ameisen kennt, kann man auch berechnen, wie sie sich zueinander bewegen müssen."Die Ameisen werden nicht ferngesteuert, sondern kommunizieren und agieren autonom. Die Datenverarbeitung geschieht auf dem Roboter selbst. Um all diese Funktionen durchzuführen zu können, sei viel Intelligenz auf engem Raum notwendig, sagt Knubben. Dazu gehören ein Cortex-M4-Prozessor und ein Funkmodul. Ein Lithium-Polymer-Akku im mittleren Körpersegment versorgt den Roboter mit Energie.

  Anders als bei früheren Robotern, etwa dem 2014 präsentierten Känguru ist das alles nicht unter einer Außenhaut versteckt. Die Elektronik sitzt auf dem Rücken, ist also sichtbar: der Prozessor, die Ladeschaltung, die Leiterbahnen.Letztere sind besonders auffällig, da sie über den ganzen Körper laufen. Über die Leiterbahnen werden Steuersignale und Spannung an Aktoren übertragen. Dass die Elektronik offenliegt - die goldenen Leiterbahnen stellen einen schönen Kontrast zum schwarzen Körper dar -, trägt neben der filigranen Gestalt zum schicken Aussehen der Roboter bei.Beide sind relativ jung: 3D-Druck und das sogenannte 3D-MID (Molded Interconnect Device, etwa: spritzgegossener Schaltungsträger). Der dreiteilige Insektenkörper wurde per selektivem Lasersintern aus einem Polyamidpulver aufgebaut. Anschließend wurden die Leiterbahnen direkt auf den Körper aufgebracht.

  Die meisten Flugdrohnen für Privatnutzer sind Quadcopter und damit beim Transport recht unhandlich. Sprite erinnert mit ihrem stabförmigen Aussehen eher an eine Thermoskanne und verfügt über nur zwei übereinander liegende, einklappbare Rotoren. Sprite ist eine stabförmige Kameradrohne, die über Kickstarter finanziert wird. Sie verfügt über nur zwei Rotoren, die übereinander angeordnet und einklappbar sind. Das Kameramodul ist in diesen Stab integriert und lässt sich dank einer kardanischen Aufhängung (Gimbal) neigen und drehen. Durch ihr schlankes Äußeres lässt sich Sprite zum Beispiel in die Außentasche eines Rucksacks stecken und etwa beim Wandern leicht transportieren. Im Zylinder befinden sich neben der Elektronik auch der Akku und die Kamera. Die Rotoren mit ihren einklappbaren Flügeln müssen nicht einmal abgenommen werden. Andere Drohnen wie Quadcopter werden hingegen teilzerlegt in Transportkoffern bewegt.

  Beim Landen hat diese Konstruktion einen weiteren Vorteil: Sekunden vor dem Aufsetzen werden die Rotoren eingeklappt, um eine Beschädigung zu verhindern.Der Flugplan kann vor dem Start auf einer Karte zum Beispiel auf einem Android-Tablet markiert werden, Sprite fliegt ihn dann ab. Die eingebaute 1.080p-Kamera lässt sich durch eine Gopro mit Gimbal ersetzen. Die Steuerung kann manuell über ein Android-Smartphone oder -Tablet beziehungsweise optional über eine Funkfernsteuerung erfolgen. iOS wird nicht unterstützt. Ein Nachteil der Konstruktion ist die geringe Flugzeit von zwölf Minuten pro Akkuladung.Sprite soll auf Kickstarter ohne Funkmodul rund 800 US-Dollar kosten. Das Funkmodul kostet separat 150 US-Dollar. 180.000 der erforderlichen 200.000 US-Dollar sind bereits zugesagt worden. Die Finanzierungskampagne endet am 14. Juni 2015.Die Smartwatch mit einem Fingerschnippen steuern: Aria ist ein Zusatzgerät, mit dem einige Smartwatches und andere mobile Geräte per Gestensteuerung bedient werden können. So eine Smartwatch mag ja ganz nett sein. Aber wie sie bedienen, wenn man etwas in der anderen Hand hält? Mit Aria ist das kein Problem. Das kleine Zusatzgerät ermöglicht die Steuerung der Smartwatch mit der Hand, an deren Gelenk sie sich befindet.

  Aria besteht aus zwei Sensoren, die im Armband der Smartwatch befestigt werden. Sie erkennen die Bewegungen der Fingersehnen im Unterarm und setzen diese in Steuerbefehle werden um. So kann der Nutzer durch Beugen der Finger durch das Menü der Smartwatch navigieren.Es soll zwei Versionen von Aria geben: eine für Pebble Time und eine für Android Wear. Nach Informationen des US-Nachrichtenangebots Techcrunch soll die Pebble-Variante rund 70 US-Dollar kosten. Sie hat keinen Akku, sondern wird von der Smartwatch mit Strom versorgt.Aria für die Android Wear wird demnach deutlich teurer, diese Aria-Variante soll rund 170 US-Dollar kosten. Dafür wird die Version einen eigenen Akku haben. Die Kommunikation mit dem Gerät erfolgt per Bluetooth Low Energy (BLE). Dazu wird auch ein Software Development Kit gehören, das es ermöglichen soll, nicht nur die Android Wear selbst, sondern auch die Apps per Fingerschnippen zu steuern. Außerdem kann diese Aria mit einem iPad oder einem iPhone sowie mit anderen BLE-kompatiblen Geräten genutzt werden.

  Entwickelt wurde das System von dem Startup Deus Ex Technology. Das System will in Kürze eine Crowdfunding-Kampagne auf der Plattform Kickstarter einrichten.Daimler will seine Autos vernetzen, der Hardware-Hersteller Qualcomm hat die nötige Technik. Außerdem wollen die beiden bei Elektroautos zusammenarbeiten. Kommunikation und Ladetechnik: Der Autokonzern Daimler arbeitet künftig mit dem Hardware-Hersteller Qualcomm zusammen. Es wird um die Vernetzung des Autos sowie um drahtloses Laden von Elektroautos gehen.Zum einen sollen die Autos von Daimler mit Mobilfunk der dritten und vierten Generation vernetzt werden. Der zweite Bereich der Kooperation bezieht sich auf Elektroautos: Qualcomm hat mehrere Systeme entwickelt, mit denen Akkus ohne Kabel geladen werden.Halo besteht aus einem Pad mit einer Spule darin sowie einer weiteren Spule, die unter einem Auto angebracht ist. Fährt das Auto über das Pad, wird der Akku per magnetischer Induktion geladen. Eine zweite Technik, Wi Power, dient dazu, die Akkus elektronischer Geräte im Auto zu laden.Qualcomm rechnet damit, dass die Halo-Technik in etwa drei bis fünf Jahren in Serienautos integriert sein wird. Das sagte Graeme Davison, Technikchef von Qualcomm in Europa, Golem.de beim Rennen der Formel E in Berlin. Das Safety Car und das Medical Car der Formel E sind mit dieser Technik ausgestattet.

  Die beiden Unternehmen kooperieren auch schon im Rennsport: Qualcomm ist seit kurzem Partner des Formel-1-Teams von Mercedes. Worin die Zusammenarbeit besteht, wollte Qualcomm nicht sagen.Mit dem R7 und dem R7 Plus hat Oppo zwei neue Android-Smartphones im oberen Mittelklassesegment vorgestellt. Beide Geräte kommen mit Aluminiumgehäuse und viel Arbeitsspeicher, beide Smartphones verfügen zudem über eine Schnellladefunktion. Der chinesische Hersteller Oppo hat seine zwei neuen Smartphones R7 und R7 Plus vorgestellt. Beide Geräte basieren auf der gleichen Hardware, das Modell R7 Plus hat zusätzlich zum größeren Display mehr eingebauten Speicher, ein besseres WLAN-Modul und die aktuellere Android-Version. Das R7 hat ein 5 Zoll großes Oled-Display mit einer Auflösung von 1.920 x 1.080 Pixeln, das R7 Plus kommt mit einem 6 Zoll großen Oled-Bildschirm mit gleicher Auflösung. Das ergibt beim R7 eine Pixeldichte von 440 ppi, das R7 Plus kommt wegen des größeren Displays nur auf 367 ppi. Beide Bildschirme werden durch Gorilla Glass 3 vor Kratzern geschützt.

  Beide Smartphones haben ein Gehäuse aus matt gebürstetem Aluminium. Im Inneren arbeitet jeweils ein Snapdragon-615-SoC mit acht Kernen und einer Taktrate von 1,5 GHz. Der Arbeitsspeicher ist bei beiden Modellen 3 GByte groß, der eingebaute Flash-Speicher hat beim R7 eine Größe von 16 GByte, beim R7 Plus eine Größe von 32 GByte.WLAN unterstützt das R7 nach 802.11b/g/n, also nur auf der Frequenz 2,4 GHz. Das R7 Plus hat ein besseres WLAN-Modul: Es funkt nach 802.11ac auch auf der Frequenz 5 GHz. Beide Smartphones unterstützen Quad-Band-GSM, UMTS und LTE: das R7 auf den LTE-Bändern 1, 3, 7 und 8, das R7 Plus auf den Bändern 1, 3, 5, 7 und 8. Das R7 kann eine Micro- und eine Nano-SIM gleichzeitig aufnehmen, das R7 Plus zwei Micro-SIMs. Bluetooth läuft bei beiden Modellen in der Version 4.0, ein GPS-Empfänger ist eingebaut.

  Die Hauptkameras der beiden Geräte haben 13 Megapixel, die Frontkameras 8 Megapixel. Das R7 Plus hat einen Doppelblitz auf der Rückseite, das R7 einen einfachen. Das R7 stellt mit Hilfe eines Phase-Detection-Autofokus scharf, das R7 Plus mit Hilfe eines Laser-Autofokus. Das R7 Plus hat zusätzlich noch einen Fingerabdrucksensor auf der Rückseite.Der Akku des R7 hat eine Nennladung von 2.320 mAh, der des R7 Plus 4.100 mAh. Beide Smartphones unterstützen schnelles Laden (VOOC) und werden mit einem entsprechenden Ladegerät ausgeliefert. Dieses soll innerhalb von fünf Minuten den Akku so weit aufladen, dass er für ein zweistündiges Gespräch ausreicht. Auf beiden Geräten läuft Oppos angepasste Android-Version Color OS. Die Basis des R7 ist die Android-Version 4.4, das R7 Plus basiert auf der aktuellen Version 5.1.http://www.akku-fabrik.com/dell.html

 • Batterie Asus A32-N62

  Le marché français reste orienté à la baisse malgré une légère croissance des ventes aux professionnels, révèle le Gartner. La situation dans l'hexagone est certes moins catastrophique qu'en Europe du Sud mais reste bien moins satisfaisante qu'en Allemagne et au Royaume-Uni où la croissance est présente. 2,7 millions de PC ont été commercialisés en France lors du premier trimestre 2012, selon Gartner. Un résultat qui traduit une baisse des livraisons de 3,9% comparées à la même période l'an dernier. L'addition aurait pu s'avérer plus douloureuse si des signes d'améliorations n'avaient pas été constatés sur le segment professionnel avec des ventes en progression de 0,8% en volume. Un petit bol d'air que l'industrie doit notamment à la conclusion de contrats avec le monde de l'éducation et le secteur public. La demande accrue pour des PC équipés de Windows 7 qui a accéléré les cycles de remplacement a aussi joué de façon positive.

  Sur le segment grand public en revanche, la situation reste marquée par une baisse des ventes, de 7%, avec un recul important sur le segment des PC portables. « Le premier trimestre 2012 fut une période de transition durant laquelle les consommateurs ont attendu le lancement des ultrabooks à base de processeur Ivy Bridge d'Intel et le lancement de PC embarquant Windows 8 », explique Isablelle Durant, analyste principal au Gartner. Sans compter le fait que, comme ailleurs en Europe, le grand public oriente son budget vers des achats de smartphones et de tablettes tactiles.Concernant les PC portables dans leur ensemble, ils représentaient 62% des ventes totales d'ordinateurs en France entre janvier et mars derniers. Durant cette période, leurs livraisons ont reculé de 4,3%. En parallèle, celles des PC de bureau baissaient de 3,2% tandis que les ventes de netbooks plongeaient de 38,9%.

  Champion historique sur le segment des netbooks, Asus n'en a pas pour autant réalisé un mauvais premier trimestre 2012. Ses ventes ont crû de 21,4% sur la période et lui confèrent une part de marché de 13,6% (+2,8 points) qui le place en troisième position sur le marché français du PC. Il est ainsi l'un des deux seuls principaux fabricant de PC à avoir publié des chiffres en hausse ce trimestre. A la cinquième place, Toshiba partage avec lui cette distinction, fort de livraisons en progression de 55% et d'une part de marché de 7,5% (+2,9 points). Toujours numéro un, HP a souffert de son côté d'une érosion de 4,8% de ses livraisons. Il est suivi par Acer qui reste toujours en grande difficulté avec une baisse de ses ventes de 23,8%.
  Dans le cadre de l'IFA 2012, Dell, HP, Samsung et Toshiba ont présenté des ultrabooks sous Windows 8, à mi-chemin entre PC portable et tablette.

  Dell, HP, Samsung, Sony et Toshiba ont profité de la foire IFA pour présenter leurs ultrabooks équipés de Windows 8. Destinés aux professionnels, les appareils sont dotés de processeurs Intel. Dans la ligne du concept développé par Asus, ils sont d'autre part munis d'écrans tactiles et de claviers mobiles leur permettant d'être utilisés soit comme tablettes, soit comme ordinateurs portables.Dell: Duo XPS 12 Avec le XPS12, Dell délivre un écran Full HD offrant 97% de plus de Pixel qu'un écran standard. Le constructeur a soigné les détails en utilisant des matériaux haut de gamme comme l'aluminium et fibre de carbone sans oublier le verre ultra résistant Corning Gorilla Glass pour assurer la durabilité de l'écran.

  HP: Envy x2 Doté d'un écran LCD de 400nit et d'une taille de 11,6 pouces, l'ENVY x2 offre l'usage optionnel d'un stylet pour permettre l'écriture manuscrite et une meilleure précision. L'appareil compte une webcam HD à l'avant et un appareil photo 8 mégapixels à l'arrière. L' ENVY x2 utilise la mémoire à semi-conducteurs conçue pour améliorer la fiabilité et réduire les temps de démarrage. La technologie NFC (Near Field Communication) permet aux usagers le partage de contenu. HP a utilisé l'aluminium pour les finitions de cet appareil pesant 3,1 kilos avec son clavier physique. Néanmoins, si l'on détache la partie clavier de l'écran-tablette, son poids se réduit à 1,5 kg.

  Samsung: Smart PC et Smart PC Pro Les ultrabooks Smart PC et Smart PC Pro disposent d'un écran de 11,6 pouces et sont livrées avec un connecteur pour les claviers externes. Les deux machines sont accompagnées d'un stylet S-Pen. Selon le fabricant, l'épaisseur du Smart PC est de 9,9 millimètres. Avec 11,9 millimètres, la version Pro est seulement légèrement plus épaisse. Alors que la Smart PC doit se contenter d'un processeur Atom d'Intel, Samsung, la version Pro a fait don d'une puce Core i5. Les deux appareils sont équipés d'un port USB mini-HDMI, Mini SD et deux ports USB 2.0 supplémentaires clavier. La batterie du Smart PC a une autonomie de 14 heures tandis que la batterie du Smart PC Pro peut tenir jusqu'à 8 heures.

  Sony: Vaio Duo 11 Equipé d'un écran Full HD super lumineux de 11,6 pouces à angle de vue large, le Vaio TM Duo 11 permet de choisir entre différents stylos pour écrire sur son écran. De plus, la tablette ignore la main de l'utilisateur si celle-ci touche l'écran par inadvertance lors de l'écriture. La fonction Quick Boot permet de démarrer le PC en quelques secondes. Sony a pourvu cet appareil d'une large connectique incluant le Bluetooth® Smart Ready, et des ports USB 3.0, HDMI, Ethernet et VGA. L'incorporation de la technologie NFC permet également l'interaction de l'appareil avec son environnement. L'ultrabook pèse approximativement 1,3 kg.

  Le premier ultrabook de Toshiba est équipé d'un écran IPS rétro-éclairé de 12,5 pouces. Il dispose à l'arrière d'un appareil photo de 3,0 mégapixels et à l'avant d'un appareil de 1,0 mégapixel intégrant un capteur de luminosité. Le Satellite U920t dispose d'une large connectique dont deux ports USB 3.0 (dont un avec fonction "Sleep-and-Charge") d'un lecteur de cartes SDTM, du Bluetooth 4.0., des technologies WLAN et HDMI. L'écran est en Verre Corning Gorilla et le boîtier de la tablette en magnésium. Son épaisseur est de 19,9 mm et son poids minimum 1,45kg. Le Twist a quelques défauts, mais il fait bien ce pour quoi il a été conçu : c'est un bon PC portable mâtiné de tablette. Un vrai ultrabook hybride en fait. Le Lenovo ThinkPad Twist est le dernier d'une longue série de PC portables conçus pour Windows 8. Mais avec son concept hybride, il se distingue un peu de la concurrence. Il s'agit en fait d'un ultrabook hybride ou d'un Tablet PC de nouvelle génération. Restant très fidèle au design originel des ThinkPad : sobre et professionnel avec son noir mat si caractéristique.

  Comme d'autres ultrabook tablettes hybrides, le Twist a une façon unique de se transformer en tablette puis à nouveau en ordinateur portable. L'écran tactile - d'une diagonale de 12,5 pouces - dispose d'une articulation pivotante solide. Il est possible de tourner l'écran à 180 degrés puis de le plier vers l'arrière pour l'utiliser comme une tablette. Ce n'est pas vraiment un nouveau concept - nous avons déjà testé des produits de ce type il y a plus de 10 ans lorsque Microsoft a essayé de commercialiser sans succès (avec HP, Fujitsu Siemens et d'autres constructeurs) des Tablet PC - mais il est mis en oeuvre avec une plus grande maitrise qu'auparavant.Notre modèle de test, qui coûte 1 170 euros environ suivant la configuration, est équipé d'une puce Intel Core i5-3317U, épaulé par 4 Go de RAM (3,82 Go utilisables), et d'un disque dur de 500 Go tournant à 7 200 t/m aux côtés d'un SSD de 24 Go en cache. Le Twist intègre également les interfaces sans fil WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, et 3G avec un port pour carte SIM (Ericsson H5321gw) pour les utilisateurs qui doivent être tout le temps connectés.

  Le Twist ressemble à une version moins lisse et plus sexy des ThinkPad traditionnels. Depuis le rachat de la division micro d'IBM en 2006, Lenovo a pris soin de conserver l'esthétique si particulière des ThinkPad, avec notamment la traditionnelle finition noire mate avec des touches de rouge, même si elle a été subtilement mise à jour au cours des ans. L'écran du Twist est protégé par un dos recouvert d'un matériau souple et caoutchouteux. Dans le coin inférieur gauche, on retrouve le logo Lenovo argenté, et dans le coin en bas à droite celui du traditionnel ThinkPad. Ce dernier possède un point rouge sur le "i", qui s'illumine quand l'ordinateur est allumé. Le châssis est très simple avec une mince ligne argentée qui court tout autour du PC.

  Une fois ouvert, le Twist est un peu plus chargé. On retrouve un autre logo ThinkPad (avec un autre pois rouge illuminé en marche) dans le coin inférieur droit du repose-poignet, qui est réalisé dans le même matériau doux et caoutchouteux que le dos de l'écran. De type brillant, ce dernier est entouré d'une lunette épaisse, et d'un couple de boutons situés juste en dessous : une touche Windows 8 pour revenir à l'écran d'accueil, et le contrôle du volume. Avec des petites touches arrondies, le clavier est confortable à l'usage même si les touches sont un peu glissantes. Au milieu du clavier, on retrouve le célèbre TrackPoint rouge associé comme toujours à trois boutons situés juste au-dessus d'un pavé tactile mat et de petite taille. Cliquable, le touchpad s'enfonce un peu trop et ne possède pas de touches séparées. Le pavé tactile, comme le TrackPoint, offre cependant un pointage précis et facile.

  Comme d'autres ultrabook hybrides, le Twist peut être utilisé de plusieurs façons. Vous pouvez l'ouvrir et l'utiliser comme un ordinateur portable, ou vous pouvez retourner l'écran pour l'utiliser comme une tablette. L'écran, qui est fixé à la partie inférieure de l'ordinateur portable par une solide petite charnière, pivote à 180 degrés dans un seul sens. En mode tablette, vous pouvez tourner l'écran vers l'arrière et utiliser le fond de l'ordinateur portable comme un socle, ou vous pouvez incliner complètement l'écran à plat, et utiliser le Twist comme une tablette classique. Seul bémol, l'ultrabook accuse un poids de 1,7 kg sur la balance ce qui peut paraître correct pour un PC portable, mais un peu lourd pour une tablette. Lenovo annonce également une mode "tente" pour utiliser cet ultrabook comme un outil de démonstration commercial.