Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

 • Accu Dell T117C

  Naast multimedia komen er in het vliegtuig speciale applicaties beschikbaar. Het is echter niet bekend wat hiermee mogelijk is. Evenmin is bekend hoe de interface van de op Android gebaseerde software eruit komt te zien.In de 787 Dreamliner van Boeing krijgen passagiers ook de beschikking over een stopcontact, waardoor bijvoorbeeld laptops zijn op te laden. Verder zijn er usb-poorten aanwezig. Er zijn inmiddels ongeveer 820 exemplaren van de 787 Dreamliner besteld.Wie z'n laptop wel eens op schoot heeft kent het probleem: hete bovenbenen. De snelle processors van de huidige generatie notebooks geven samen met de rest van de hardware een grote hoeveelheid warmte af. Voor bezitters van een laptop met ventilatie aan de onderzijde heeft Antec een oplossing: de Notebook Cooler. Dit device, zo lezen we op de site van The Gadgeteer, bestaat uit een aluminium plaat met poten en twee stille geïntegreerde 70mm-fans. De fans krijgen hun portie stroom binnen via de USB-poort. De laptop wordt op de plaat geplaatst, en wordt gekoeld door de luchtstroom. Wel komt het toetsenbord zo'n tweeëneenhalve centimeter hoger te liggen. De Notebook Cooler gaat voor 40 dollar over de toonbank:

  The Notebook Cooler looks good, does it's job, and doesn't cost an arm or a leg. It may save you costly repair bills and wasted time spent in frustration after untimely crashes and lock-ups. This seemingly simple device is actually an elegant solution for one of the most common problems that plague laptop owners. If your laptop has a fan on its bottom, and you aren't doing anything to help better circulate the hot air it is dispelling, then I think it would be worth your while to take a look at this product.
  Sharp start deze maand de massaproductie van 10"-lcd's met een resolutie van 2560x1600 voor high definition-notebook pc's. Na tablets lijken ook notebooks over hogere resoluties te gaan beschikken, zoals Intel wil voor ultrabooks.

  Sharp begon in maart de productie van lcd's op basis van zijn IGZO-technologie, en start in april de massaproductie. IGZO staat voor InGaZnO en Sharp maakt bij de technologie gebruik van een oxide van indium, gallium en zink. De techniek zorgt voor kleinere dunne-filmtransistors en hogere pixeldichtheid en ook zou het energieverbruik flink lager liggen dan bij huidige lcd's. Sharp IGZO-schermen 2012 Sharp IGZO-schermen 2012 Sharp IGZO-schermen 2012
  De fabrikant meldt in staat te zijn 32"-schermen met een resolutie van 3840x2160 voor monitoren te produceren, maar ook 10"-lcd's met een 2560x1600-resolutie. Waarschijnlijk zijn ook grotere paneeldiagonalen met die, of hogere resolutie, mogelijk, maar Sharp maakt hier geen melding van. Tenslotte produceert Sharp 7"-lcd's met een resolutie van 1280x800 voor tablets.De verwachting is dat high-end notebooks, monitoren en all-in-ones vanaf dit jaar over aanzienlijk hogere resoluties gaan beschikken dan nu het geval is. Op tabletgebied is de nieuwe iPad met zijn resolutie van 2048x1536 een aanjager op dit gebied en er zijn berichten dat Apple zijn MacBook Pro's en iMacs ook van hoge-resolutieschermen wil voorzien.

  Verder stimuleert Intel fabrikanten om schermen met hogere resoluties in ultrabooks in te bouwen. De chipfabrikant voorspelt dat in 2013 en later, 11"-notebooks over een resolutie van 2560x1440 pixels gaan beschikken, terwijl 13,3"-laptops een resolutie van 2800x1800 zouden moeten krijgen. Notebooks met 15"-schermen zouden zelfs een resolutie van 3840x2160 moeten krijgen.Daarnaast wil Intel opslagmedia met een dikte van 5mm in plaats van 7mm om de dikte van ultrabooks terug te brengen. Ook wil het bedrijf een standaard voor accu's van ultrabooks, zo maakte het bedrijf bij diverse presentaties over ultrabooks op de IDF in Beijing bekend.Microsoft lijkt de hete adem van Linux in zijn nek te voelen nu er nieuwe generaties goedkope subnotebooks op de markt komen met dat besturingssysteem. De softwaremaker breidt daarom de ondersteuning voor flashversies van Windows XP uit.

  Als onderdeel van deze uitbreiding zal Microsoft onder meer enkele nieuwe richtlijnen uitbrengen die fabrikanten van subnotebooks met flashopslag moeten helpen. Deze ontwerprichtlijnen moeten begin volgend jaar klaar zijn. Ook zal de fabrikant in januari kleinschalige testen doen met One Laptop per Child XO-laptops die zijn voorzien van XP, zo heeft de fabrikant bekendgemaakt.Als de resultaten van deze testen naar tevredenheid zijn, zal Microsoft in de tweede helft van volgend jaar een speciale versie Windows XP voor XO op de markt brengen. Deze versie zal niet separaat worden uitgebracht, zo benadrukt de fabrikant.Microsoft lijkt met zijn richtlijnen en de onderliggende ondersteuning voor goedkope computers met flashopslag tegenwicht te willen bieden aan opkomende nieuwkomers op dit gebied. Zo bracht Asus recent de Eee PC op de markt die hoge ogen gooide vanwege zijn prijs. Deze umpc is voorzien van een ingebakken Xandros-versie, al wordt er wel gewerkt aan een XP-versie van de subnotebook.

  Niet alleen Intel toonde zijn komende producten tijdens het Developer Forum, ook concurrent AMD greep de gelegenheid aan om zijn nieuwste generatie hardware te demonstreren. Zo liet het bedrijf een 28nm-gpu en Trinity-apu's zien.AMD had zijn kamp opgeslagen in een hotel tegenover Intels Developer Forum. In de hotelsuite toonde Intels concurrent aan Tweakers.net zijn nieuwste producten en technieken. AMD liet onder meer een opstelling met een HD 6990-videokaart zien die vijf displays aanstuurt. De displays waren in een zogeheten 5x1-configuratie opgesteld, zodat een scherm van 9600 bij 1080 pixels ontstond. Deze configuratie wordt vanaf de Catalyst preview-drivers ondersteund. Naast de nieuwe Eyefinity-configuratie toonde AMD een glimp van zijn nieuwe generatie gpu's. Een niet nader gespecificeerde mobiele grafische processor die op 28nm werd geproduceerd, speelde een game-demo af. De 28nm-generatie moet de opvolger van de huidige 6000-generatie vormen. Ook werden laptops met daarin een Trinity-apu getoond. Ook hier werden de specificaties en benchmarks niet vrijgegeven, maar diende de demo puur als 'bewijs' dat AMD het silicium op orde heeft. De Trinity-apu's moeten de huidige Llano-apu's opvolgen en worden voorzien van Piledriver-cores, die zijn afgeleid van de Bulldozer-cores die AMD later deze maand wil introduceren.

  Microsoft zal op de Build-conferentie een Developer Preview met buildnummer 8100 uitdelen aan ontwikkelaars, zo suggereren uitgelekte screenshots. Onduidelijk is nog of de previewversie ook voor het grote publiek te downloaden zal zijn.Onder andere op het forum Mydigitallife en de Chinese website Win8China.com zijn screenshots gepost die afkomstig zouden zijn van de Developer Preview van Windows 8. De testversie zou buildnummer 8100 dragen. Volgens diverse bronnen wil Microsoft de Developer Preview dinsdag op de Build-conferentie in Anaheim, Californië uitdelen aan ontwikkelaars. Het is nog niet zeker of de testversie ook te downloaden zal zijn vanaf de Microsoft-website.Met Windows 8 wil Microsoft zijn traditioneel op desktops en laptops gerichte besturingssysteem ook geschikt maken voor tablets. De softwaregigant heeft daarom een ARM-versie van zijn besturingssysteem ontwikkeld. In de komende dagen moet op de Build-conferentie duidelijk worden wanneer Microsoft van plan is om Windows 8 uit te brengen en of er nog bèta's van het besturingssysteem zullen verschijnen.

  Canonical heeft aangekondigd dat het in toekomstige Ubuntu-versies het uefi secure boot-mechanisme zal ondersteunen. Daarvoor zal het een eigen Ubuntu-handtekening introduceren samen met een bootloader die Grub2 zal vervangen.In een update op een eerdere posting op het Canonical-blog beschrijft de Ubuntu-ontwikkelaar zijn plannen ten aanzien van de secure boot-functie, een onderdeel van de uefi-specificatie en tevens een omstreden beveiligingsfeature van Windows 8. Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van het UEFI Forum, stelt dat het er naar streeft om het Ubuntu-besturingssysteem zo 'soepel mogelijk' te laten samenwerken met pc's en laptops die secure boot ingeschakeld hebben. Ook laat Canonical weten dat het hiervoor een eigen Ubuntu-handtekening wil introduceren en dat er een speciale bootloader zal worden uitgebracht.Op de Ubuntu developer-mailinglist gaat Canonical dieper in op de gekozen implementatie. Zo zal Grub2, de traditionele bootloader van de laatste Ubuntu-releases, voor secure boot-systemen worden vervangen door de Efilinux-loader van Intel. Canonical zegt deze keuze gemaakt te hebben omdat Grub2 onder de GPLv3-licentie valt en dat hierdoor de kans bestaat dat zijn secure boot-sleutel gepubliceerd zal worden. Mocht dit gebeuren, dan zal deze handtekening ongeldig worden verklaard. Verder werd de code van Grub als te gedateerd bestempeld.

  Canonical meldt verder dat alleen de binaries van de bootloader van een Ubuntu-handtekening voorzien hoeven worden. Hierdoor blijft het voor gebruikers mogelijk om zelf kernels te compileren en om de propriëtaire drivers van Nvidia en AMD te gebruiken. Met deze methode is Canonical minder strikt dan de secure boot-implementatie die Red Hat met Fedora voor ogen heeft.Tenslotte zal Canonical het verplicht stellen voor fabrikanten die hardware met Ubuntu leveren om de benodigde sleutel in de uefi op te nemen. Ook hoopt het bedrijf dat er op termijn een alternatief komt voor Microsofts signing-dienst, maar over deze kwestie heerst nog veel onduidelijkheid.BODEGRAVEN (ANP) - Onbekenden hebben maandagavond op een bedrijventerrein in Bodegraven een vrachtauto met een grote partij laptop-computers buitgemaakt. Daarbij gijzelden de drie mannen de 20-jarige chauffeur uit Nieuwerbrug. Later op de avond ketenden ze hem vast aan een hek in Amsterdam Osdorp

  LaptopLogic heeft het nieuwe vlaggenschip van Seagate's harde schijven voor laptops, de perpendiculaire Momentus 5400.3, uitvoerig getest. Seagate bracht de 5400rpm 160GB PATA-laptopschijf met een dichtheid van 135Gbit per vierkante inch en 8MB cache vorige week uit. Hiermee is het de eerste fabrikant die een perpendiculaire harde schijf voor laptops op de markt brengt. De nieuwe schijf heeft niet alleen een nieuwe opslagtechniek en grotere opslagcapaciteit, maar is ook beter beschermd tegen schokken. De voorgaande 5400.2-serie was volgens de specificaties bestand tegen schokken van 250G, de nieuwe schijf kan 350G weerstaan. Volgens LaptopLogic is deze schokbestendigheid beter dan alle voorgaande schijven van Fujitsu, Hitachi en Seagate. Dankzij de hogere datadichtheid die mogelijk wordt gemaakt door de magnetische gebieden verticaal op de platters te zetten, verwacht LaptopLogic ook betere prestaties van deze harde schijf. Om deze verwachtingen te onderzoeken is de harde schijf in een IBM Thinkpad T42 gezet en onderworpen aan een heel arsenaal synthetische- en praktijktests.http://www.accu-fabriek.com/hp.html

 • Akku Dell 312-0461

  Über den Typ-C-Stecker kann beim Macbook 12 außerdem Displayport 1.2 parallel zur USB-3.1-Geschwindigkeit seine Signale übertragen. Selbst einen VGA-Adapter gibt es. Gerade wer häufig zu Präsentationen fährt, braucht die Schnittstelle noch.Viel Kritik gab es an Apples Entscheidung, alle gängigen Schnittstellen zu streichen und einzig einen USB-Typ-C und einen Kopfhöreranschluss zu verbauen. Zwar ist der neue Stecker zusammen mit dem USB-3.1-Standard die Alleskönner-Schnittstelle, doch werden aktuell viele unterschiedliche Adapter benötigt, um bisherige USB-Sticks, externe Festplatten oder Monitore an das Notebook anzuschließen - Apples Thunderbolt-Display kann gar nicht verwendet werden, da es entsprechende Adapter nicht gibt. Docking-Stationen oder Port-Replikatoren mit USB 3.1 und dem Typ-C-Stecker sind zurzeit noch nicht angekündigt oder werden gerade über Kickstarter finanziert. Abhilfe schaffen ältere Port-Replikatoren mit USB 3.0. Die Büroperipherie, das Ethernet-Kabel und auch ein Monitor können so über ein Kabel mit dem Macbook 12 verbunden werden. Ein Problem bleibt aber: Wird der alte Port-Replikator genutzt, wird das Notebook nicht geladen.

  Der bisher einzige Adapter, mit dem das Macbook 12 geladen werden kann, während ein Monitor angeschlossen ist, kommt von Apple, hat ansonsten nur einen USB-Typ-A-Port und kostet 90 Euro - mehr als unser im Test verwendeter Port-Replikator.Spätestens, wenn entsprechende Geräte auf dem Markt sind, wird aber auch die Idee hinter dem neuen USB-Standard aufgehen: ein Kabel für alles. Zu Hause oder im Büro braucht nur ein Kabel an das Macbook 12 angeschlossen zu sein, um die gesamte Peripherie und den Monitor nutzen zu können. Der Kabelsalat auf dem Schreibtisch ist dann vorbei.

  Unterwegs wird seltener Peripherie an das Notebook angeschlossen, vielleicht mal ein USB-Stick, die SD-Karte der Kamera oder ein Projektor für die Präsentation - doch wird jedes Mal ein anderer und mitunter sehr teurer Adapter benötigt, an den gedacht werden muss. Das erinnert ein wenig an die Zeiten, als Kabelpeitschen noch üblich waren - nur dass eine solche nicht 200 Euro kostet. So viel verlangt Apple nämlich für die drei wichtigsten Adapter (Digital Display, Analog Display, USB-Adapter) zusammen. Mit der Zeit werden immer mehr Geräte den neuen Stecker und Standard unterstützen. Bis es so weit ist, muss der Macbook-12-Nutzer aber immer zahlreiche Adapter bei sich haben. Eine Alternative für Präsentationen stellt noch Airplay dar, das benötigt aber das Apple TV, das keine typische Konferenzraumausstattung ist.

  Das Problem ist selten der USB-Anschluss selbst, sondern die bisher gemächliche Entwicklung von USB-Typ-C-Peripherie. Vor dem Macbook 12 gab es für Zubehörhersteller wenige Gründe, entsprechende Peripherie zu entwickeln. Jetzt, wo das Macbook 12 auf den Markt kommt, dürften sie nachziehen. Das kann jedoch noch etwas dauern, auch wenn beispielsweise die ersten USB-C-Sticks bereits fertig entwickelt sind.Eine weitere Herausforderung stellt bei einem sehr dünnen Notebook die Tastatur dar. Apple hat dafür einen neuen Mechanismus namens Butterfly entwickelt. Bisher wurde bei Notebooks meist ein Scherenmechanismus eingesetzt, der bei klassischen Ultrabooks wie dem Macbook Air gut funktioniert. Doch darf bei sehr dünnen Geräten auch die Tastatur nicht viel Platz in Anspruch nehmen, und der Scherenmechanismus wird bei sehr dünnen Geräten sehr wackelig. Das Problem kennt auch Microsoft: Die Tastatur-Cover der Surface-Reihe haben sehr wackelige Tasten ohne angenehm fühlbaren Druckpunk; darunter leidet das Tippgefühl.

  Apples neuer Tastenmechanismus geht das Problem an: Die neue Mechanik braucht vor allem weniger Platz in der Höhe. Das merkt man auch am Tastenhub, der kaum noch vorhanden ist. Dennoch kann auf dem Gerät sehr angenehm getippt werden.Der geringe Tastenhub irritiert zunächst, doch gibt der sehr präzise Druckpunkt dem Nutzer gutes Feedback. Wird eine Taste nicht ganz mittig getroffen, bleibt der Mechanismus stabil, und die Taste senkt sich gleichmäßig - das war immer ein Problem beim Scherenmechanismus, bei dem die Tasten dann leicht kippen.Die einzelnen Tasten hat Apple beim Macbook 12 vergrößert, die Abstände zwischen den Tasten sind deutlich kleiner, doch hat das keinen großen Einfluss auf das Schreibgefühl.Das neue Force-Touch-Trackpad hat uns schon im Macbook Pro 13 Retina (2015) überzeugt: Das Trackpad ist druckempfindlich, hat aber keine Klickmechanik. Stattdessen schlägt ein Motor von unten gegen das Trackpad. Das fühlt sich überraschend realistisch an und kann zudem in mehreren Stufen angepasst werden.

  Dank des neuen Touchpads können Entwickler eine weitere Eingabemethode in ihre Software integrieren, den sogenannten Force Click. Gut umgesetzt wurde das etwa in Safari: Wird stärker auf das Trackpad gedrückt, ist erst der erste Klick spürbar, kurz darauf folgt ein zweiter. Wird so auf einen Link geklickt, wird im Browser eine kleine Vorschau des dahinterliegenden Inhalts angezeigt. Auch beim neuen Macbook 12 funktioniert das ohne Probleme.Apple bietet das Macbook 12 in drei Ausstattungsvarianten jeweils in den Farben Silber, Spacegrau und Gold an. Die kleinste Variante mit dem Intel Core M-5Y31 als Prozessor und 256 GByte internem SSD-Speicher ist ab 1.450 Euro erhältlich. Die Variante mit dem schnelleren Prozessor und 512 GByte internem SSD-Speicher kostet 1.799 Euro. Der stärkste Prozessor kostet noch einmal 150 Euro Aufpreis. Aktuell ist das Macbook 12 kaum verfügbar. Die Lieferzeiten reichen zum Teil bis in den Juni 2015.

  Erstmals liefert Apple ein Macbook bereits in der kleinsten Variante mit 256 GByte SSD-Speicher aus. Ein Macbook Air 11 ist mit 256 GByte SSD-Speicher und 8 GByte RAM nur 100 Euro günstiger und hat das schlechtere Display, dafür aber einen stärkeren Prozessor. Das 13-Zoll-Modell kostet in der gleichen Konfiguration genauso viel wie das Macbook 12.Das Macbook 12 ist eines der leichtesten und dünnsten Notebooks. Wer viel unterwegs ist, wird diesen Vorteil sehr zu schätzen wissen. Das Gerät passt auch gut in kleinere Taschen und macht sich im Rucksack kaum durch sein Gewicht bemerkbar. Um auch unterwegs lange arbeiten zu können, gibt es ein gutes und helles Display mit Retina-Auflösung. Die Akkulaufzeit reicht ebenfalls: Rund neun Stunden kann auf dem Gerät getippt und gesurft werden.Die lange Akkulaufzeit ermöglicht unter anderem der sparsame Core-M-Prozessor. Bei kurzen Prozessen arbeitet er sehr schnell, erst bei der Adobe-Videobearbeitung wünschten wir uns ein schnelleres Modell. Da der Chip wenig Abwärme produziert, kann er passiv gekühlt werden, und eine Geräuschkulisse kommt nur durchs Tippen zustande.

  Aktuell ist der eine USB-Typ-C-Port mit USB-3.1-Standard noch eine Fessel. An diese Buchse kann praktisch alles angeschlossen werden: sowohl das Netzteil als auch der Monitor und sonstige Peripherie. Derzeit gibt es aber so gut wie keine Geräte, die den neuen Standard unterstützen, für alles werden Adapter benötigt. Port-Replikatoren mit dem neuen USB-3.1-Standard wurden noch nicht vorgestellt, einzig mit Apples teuren und mit wenigen Anschlüssen ausgestatteten Adaptern können externe Geräte angeschlossen werden, während das Macbook lädt. Spätestens aber, wenn entsprechende Geräte auf den Markt kommen, wird das Problem hinfällig.

  Die neue Tastatur ist gelungen. Trotz des geringen Hubs können dank des präzisen Druckpunktes auch längere Texte angenehm getippt werden - doch ist etwas Eingewöhnungszeit nötig. Das neue Touchpad mit dem Fake-Klick ist ebenfalls sehr gut und bietet interessante neue Eingabemöglichkeiten.Wer sich mit dem einzelnen USB-Port arrangieren kann, der bekommt mit dem Macbook 12 ein sehr gutes Notebook, das vor allem unterwegs seine Stärken zeigt. Mit einem Preis von 1.450 Euro ist es nicht günstig, aber gerade mobilen Anwendern könnte jedes gesparte Gramm dies wert sein. Unangemessen ist allerdings der Preis für das Standardzubehör. Für unseren Arbeitsalltag müssten wir fast 200 Euro nur für Adapter ausgeben - das sind versteckte Kosten, die jedem Interessenten bewusst sein sollten.Kleiner als die meisten Mikrochips: Ein per holographischer Lithographie hergestellter Akku könnte künftig die Sensoren in Wearables oder medizinischen Geräten versorgen. Forscher der Universität von Illinois in Urbana-Champaign haben einen extrem kleinen Akku entwickelt, der unter anderem per holographischer Lithographie gefertigt wird und Mikrochips oder Sensoren mit Energie versorgen soll. Der Akku ist so klein, dass er neben Prozessoren auf dem Trägermaterial untergebracht ist und damit unabhängig von einem weiteren Akku arbeiten kann. Zudem sind neue Formfaktoren denkbar.

  Hergestellt wird der winzige Akku mit einer Kombination aus klassischer, zweidimensionaler Fotolithographie und holographischer Lithographie. Hierbei wird mittels zweier Laserstrahlen eine Interferenz beider erreicht und somit die Maske belichtet. Die Form der Elektrode entstand durch Fotolithographie, ihr Inneres durch holographische Lithographie. Die Anoden bestehen aus Nickel und Zinn, die Kathoden aus Lithium und Mangandioxid.Den Forschern zufolge misst der Lithium-Ionen-Akku vier Quadratmillimeter und ist gerade einmal zehn Mikrometer flach. Die Stromstärke beträgt bis zu 500 Milliampere, der Akku speichert 65 Mikrowattstunden pro Quadratzentimeter und liefert laut seinen Entwicklern 36 Milliwatt pro Quadratzentimeter.Diese Energiemenge soll ausreichen, um eine handelsübliche LED 200-mal für zehn Sekunden zum Leuchten zu bringen. Nach 200 Ladezyklen soll sich die Kapazität um zwölf Prozent verringert haben.

  Paul Braun, ein Professor für Materialien an der Universität von Illinois, sieht die Zukunft von per holographischer Lithographie gefertigten Akkus in Mikrosystemen oder in Kombination mit integrierten Schaltkreisen wie Controllern.Mit der Retrokamera OM-D E-M5 Mark II will Olympus bis zu 40 Megapixel aufnehmen, obwohl der Sensor nur 16 Millionen Bildpunkte hat. Spitzenleistungen werden auch dem Bildstabilisator und dem Autofokus nachgesagt. Wir haben uns das Gerät im Langzeittest angesehen.
  Wer die Olympus OM-D E-M5 Mark II zum ersten Mal in den Händen hält, wundert sich über die Kompaktheit der Systemkamera. Sie erinnert mit ihrem silberfarbenen Deckel und dem schwarzen, strukturierten Gehäuse an die Pentax-Spiegelreflexkameras aus den 70er-Jahren, ist jedoch ein Stück kleiner. Dennoch lässt sie sich dank einiger gummiartiger Anbauten auch mit großen Händen gut und ermüdungsfrei halten.http://www.akku-fabrik.com/acer.html

 • Batterie Toshiba tecra te2000

  Le Twist arrive fort bien équipé avec un port Ethernet Gigabit, deux ports USB 3.0, un Mini-Display et un miniHDMI, un lecteur de cartes 4-en-1 et un emplacement pour verrou Kensington. La prise combinée casque/microphone et le bouton d'alimentation sont situés sur le côté droit de l'écran, avec un bouton de verrouillage d'écran pour le mode tablette.Le Twist est livré avec une dalle tactile brillante IPS de 12,5 pouces offrant une résolution de 1366 par 768 pixels. Cette résolution peut paraître un peu datée sur des écrans plus grands, mais elle est à sa place sur l'écran du Twist. Les images et les textes sont nets et lisibles. Dans l'ensemble, l'écran du Twist est réussi : il est lumineux, à 350 nits (la luminosité moyenne d'un écran d'ordinateur portable moyen est comprise entre 200 et 250 nits), ce qui signifie que vous serez capable de l'utiliser à l'extérieur ou dans des situations lumineuses. Cette luminosité supplémentaire est bienvenue, puisque le Twist est également censé faire office de tablette. Ce qui nous amène à l'écran tactile, qui fonctionne très bien. Il est réactif et précis, notamment lors de la reconnaissance des gestes multi-touch. La lecture de vidéo n'est par contre guère à la fête que ce soit au niveau des images ou du son qui semblent vraiment avoir été sacrifiés sur ce modèle à vocation professionnelle. La restitution audio est d'ailleurs très particulière sur le Twist : les voix semblent provenir du clavier et le son est totalement plat sans aigus ni graves. C'est loin d'être l'idéal pour écouter de la musique.

  Pour la dernière partie de ce test, nous allons bénéficier des résultats mesurés par les techniciens d'IDG. Au test WorldBench 8, le Twist ThinkPad arrive péniblement à 47 sur 100. Cela signifie qu'il est 53% plus lent que le modèle de référence : un PC équipé d'une puce Intel Core i5 de bureau, avec 8 Go de RAM, et une carte graphique Nvidia. Le score du Twist n'est pas élevé - il est même inférieur à des PC équipés du même processeur. Par exemple le Lenovo IdeaPad Yoga de Lenovo IdeaPad (processeur i5-3317U et 4 Go de RAM) qui obtient la note de 60 sur 100 au WB8. De même, le Dell XPS Duo 12 Convertible Touch, un autre ultrabook hybride, arrive à 64 sur 100. Les écarts de score s'expliquent très facilement : ces deux modèles sont livrés avec un SSD en lieu et place d'un disque dur à plateaux.

  AMD doit relever un gros défi avec ses puces Naples 32 cœurs. Des entreprises comme Google, Facebook et Amazon construisent des mégas datacenters en s’appuyant sur des serveurs basés sur la puce Xeon d’Intel. De plus, ces entreprises disposent de piles logicielles très adaptées aux spécifications de traitement, d'I/O, de puissance et de débit des puces Xeon, et AMD pourrait avoir du mal à trouver son chemin chez les grands comptes. Reste que la puce Naples est la première puce d’AMD à pouvoir rivaliser avec la puce Xeon x86. Google, Facebook et Amazon pourraient profiter de la disponibilité de la puce d'AMD pour obliger Intel à réduire le prix de ses puces Xeon. Ces dernières sont chères, et Intel réalise des marges confortables sur ces produits. « Les entreprises ne décideront pas de passer aux serveurs AMD du jour au lendemain. Il faudra au moins un an, ou plus, pour vérifier que les applications fonctionnent bien avec ces nouvelles puces. Mais cette concurrence est une bonne chose, et AMD n'a pas d’autre marché à conquérir », a déclaré Jim McGregor.

  Certaines technologies d’AMD pourraient également donner un avantage au fabricant. Ce dernier a combiné sa puce serveur Zen avec son GPU Vega, un couple intéressant pour effectuer des tâches d'apprentissage machine. AMD a également livré un GPU conçu pour l'apprentissage machine appelé Radeon Instinct, mais Nvidia a déjà un pied dans le secteur avec son GPU Tesla, très présent dans les datacenters. Le fabricant s’intéresse également de près au marché des serveurs chinois, en croissance rapide : AMD a accordé une licence sur le design Zen à Thatic (Tianjin Haiguang Advanced Technology Investment Co.), une entreprise en participation créée entre AMD et un consortium d’entreprises chinoises publiques et privées.Les spécifications du HP Stream 14 conçu pour s'attaquer au Chromebook ont été publiées par le site en langue allemande Mobile Geeks. Alors que son design est plutôt réussi, certains se demandent s'il pourra vraiment faire tourner Windows dans les meilleures conditions.

  A l'époque où les netbooks PC sous Linux étaient très en vogue, Microsoft avait misé sur des terminaux concurrents sous Windows, et aujourd'hui il espère faire la même chose avec le Chromebook. C'est au mois de juillet dernier qu'il a fait part de cette intention en montrant le Hewlett-Packard Stream, un portable à 199 dollars HT développé pour affronter le Chromebook. Dans les prochains mois, Acer et Toshiba devraient aussi livrer des machines portables similaires un peu plus chères, à 249 dollars HT environ.Quand Microsoft a montré le HP Stream pour la première fois, il ne s'était pas étendu sur les spécifications de la machine. Mais, grâce des informations publiées sur le site en langue allemande Mobile Geeks, on en sait aujourd'hui davantage. En effet, Mobile Geeks a pu mettre la main sur un manuel de service qui donne tous les détails du futur HP Stream 14 à 199 dollars. Le site ne dit pas comment il a réussi à se le procurer, mais il semble que HP a peut être accidentellement divulgué le document : le site Liliputing a retrouvé les informations publiées par Mobile Geeks sur le site web de HP. Et, en faisant une recherche spécifique sur le site HP.com mardi matin, nos confrères de PC World ont également trouvé plusieurs documents relatifs au Stream 14, y compris la page ci-dessous, qui n'est plus accessible.

  D'après ses spécifications, le Stream 14 semble très proche du Chromebook 14 de HP, une machine à 279 dollars HT, lancée fin 2013, mais en plus puissant. Ainsi, sur la base du document consulté par Mobile Geeks, il apparaît que le Stream 14 a exactement les mêmes caractéristiques que le Chromebook pour l'affichage, la mémoire vive et les ports. Une première différence concerne le processeur. Selon Mobile Geeks, le Stream 14 serait construit autour de la puce quad-core SoC A4 Micro-6400T à 1.6GHz d'AMD au lieu de la puce Atom Bay Trail Intel Celeron 2955U à 1.4GHz que l'on trouve sur le Chromebook 14. La consommation électrique de la puce d'AMD est estimée à 4,5 watts, suffisamment basse pour permettre à la machine de se passer de ventilateur.

  L'écran 14 pouces du HP Stream affiche une résolution de 1366 x 768 pixels. Ces valeurs étaient la norme des ordinateurs portables il y a plusieurs années et elle est courante sur les Chromebooks et les ordinateurs portables professionnels. En ce qui concerne la mémoire vive, le Stream comporte 2 Go de RAM non extensible comme le Chromebook 14. Et, parce que c'est un ordinateur de bureau traditionnel, la capacité de stockage du Stream est un peu plus élevée : il serait proposé en 32Go ou 64Go contre 16 Go pour le Chromebook 14. Toujours selon le document de Mobile Geeks, le Stream serait également équipé d'une webcam en 720p, de quatre haut-parleurs audio Beats, le Wi-Fi, le Bluetooth 4.0, un lecteur de carte SD, une sortie HDMI, un port USB 3.0, deux ports USB 2.0, et une batterie de 2960mAh. L'appareil pèse environ 1,75 kg.

  Pour répondre à l'attente des nombreux utilisateurs de Chromebook, le Stream serait également livré avec 100 Go de stockage gratuit chez OneDrive pendant deux ans. Ce n'est probablement pas une coïncidence : Google offre 100 Go de stockage gratuit sur son cloud Google Drive avec ses Chromebooks. Enfin, le HP Stream est livré avec Windows 8.1, mais il est probable qu'il comportera aussi Bing, la différence étant que pour l'édition spéciale Bing livrée avec Windows 8.1, le moteur de recherche de Microsoft est défini par défaut dans Internet Explorer. A noter que la version Windows 8.1 avec Bing est uniquement destinée aux constructeurs qui, en général, la réservent aux appareils low-cost.

  Le Stream 14 semble intéressant. On peut toutefois se demander comment il fera tourner Windows ? Les PC d'entrée de gamme sont connus pour être lents, quoique ses capacités de stockage devraient aider le Stream 14 à fonctionner plus vite que les netbooks à disque dur d'il y a cinq ans. Chrome OS, de son côté, a été conçu pour démarrer vite et fonctionne bien sur les machines bon marché. Il a en outre un avantage sur Windows en termes de sécurité en raison des fonctions intégrées dans Chrome.
  Le nombre d'abonnements à la suite bureautique Office 365 a atteint les 25 millions mais sur l'année 2016, le nombre de nouveaux abonnés a chuté de 62%.

  Disponible depuis 4 ans, Office 365 totalise aujourd'hui près de 25 millions d'abonnements. Une belle performance que n'a pas manqué de souligner Microsoft dans son dernier rapport financier remis à la SEC et qui indique avoir gagné en moyenne 900 000 abonnés sur chacun des trois derniers trimestres. Si l'éditeur parvient toujours à gagner des nouveaux abonnés, il n'en reste pas moins que le niveau de croissance du gain de nouveaux abonnés s'affaiblit. Au 4e trimestre 2016, le nombre de nouveaux abonnements à Office 365 a ainsi à peine dépassé les 4,3 millions, en baisse de 62% comparé aux 11,4 millions enregistrés au dernier trimestre 2015. De même, on observe une décroissance continue du nombre de nouveaux abonnés Office 365 sur les 4 trimestres de 2016, là où l'on observait à l'inverse une hausse continue trimestre après trimestre en 2015.