Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Accu Toshiba Satellite Pro U300

Wetenschappers van Penn State University zijn erin geslaagd een efficiënt productieproces voor waterstofgas te ontwikkelen. Waterstofgas kan onder meer gebruikt worden voor brandstofcellen, bijvoorbeeld voor laptop-accu's.Onderzoeker Bruce Logan en zijn team experimenteerden met verschillende mengsels en slaagden er zo in een efficiëntie van meer dan 90 procent te realiseren in het opwekken van energie; met eenvoudige azijn werd 91 procent gehaald.Om waterstof te produceren, plaatsten de onderzoekers een anode van grafiet en een kathode van platina in de oplossing, van elkaar gescheiden door een standaard membraan. Door vervolgens bacteriën aan het mengsel toe te voegen, gaan deze de vloeistof als het ware verteren en daarbij komen elektronen en protonen vrij, goed voor een productie van 0,3V. Door uit een externe bron 0,2V toe te voegen, ontstonden waterstofgasbubbels die aan de oppervlakte opgevangen kunnen worden. Volgens de wetenschappers produceerden ze op deze manier 288 procent meer energie dan er nodig was om de reactie op te wekken. Ze vergeleken hun techniek ook met waterhydrolyse, waarmee een efficiëntie van vijftig tot zeventig procent gerealiseerd kan worden. Bovendien wordt met de bacteriemethode geen broeikasgas geproduceerd.

Autobouwer Honda presenteerde op de LA Auto Show overigens zijn FCX Clarity, een hybride voertuig dat aangedreven kan worden door een brandstofcel in plaats van door traditionele fossiele brandstof. Van het model zullen slechts honderd exemplaren geleased worden aan klanten die in de buurt van een van de drie geschikte waterstofgas-tankstations wonen.Wacom heeft zijn eerste draadloze pentablet gepresenteerd, de Graphire Bluetooth. Zoals de naam al aangeeft werkt dit drukgevoelige pentablet met bluetooth voor een draadloze data-overdracht, waarmee het A5-grote tablet tot op tien meter van een hiervoor geschikte desktopcomputer of laptop gebruikt kan worden. De Graphire Bluetooth is geschikt voor pc en Mac en bedoeld voor consumenten die zich bezighouden met het digitaal bewerken van foto's, beeldmateriaal, video's of dvd's. Het actieve werkgebied van de Graphire meet 208,8 bij 150,8 millimeter. Aan de bovenkant van het tablet bevinden zich twee programmeerbare ExpressKeys. Het tablet bevat een oplaadbare lithium polymeerbatterij, waarmee tot 25 uur gewerkt kan worden. Na dertig minuten niet te zijn gebruikt, schakelt het tablet zichzelf uit om de batterij te sparen. Wacom levert geen Bluetooth dongle mee, maar wel Corel Painter Essentials2 teken- en schildersoftware. De adviesprijs bedraagt 249 euro inclusief btw.

Thermaltake werkt aan een kleine versie van zijn Level 10-behuizing. Het Mini-model moet de excentrieke styling van het vorig jaar geïntroduceerde Level10-chassis combineren met een handzamer formaat en een meer praktische indeling.Hexus ging tijdens Computex met een camera langs bij het hoofdkantoor van Thermaltake in Taiwan om de Level 10-Mini te bekijken. De kast ziet er normaler uit dan zijn grote broer en is een stuk lichter, handzamer en meer praktisch geworden.Hoewel het design duidelijk op dat van de Level 10 is geïnspireerd, is de Mini een normale gesloten kast met twee zijpanelen. Niet bedekt door het zijpaneel zijn vijf hotswappable sata-bays, die haaks zijn gepositioneerd, waardoor schijven vanaf de zijkant kunnen worden toegevoegd en verwijderd. Boven de harde schijven is aan de buitenkant een houder bevestigd waaraan een koptelefoon kan worden opgehangen. Aan de voorkant van de kast zit nog een verticale 2,5"-sleuf voor een laptop-hdd of ssd. Bovenop heeft Thermaltake esata- en usb3-aansluitingen geplaatst.

Het linkerzijpaneel bevat een 230mm-ventilator en aan de binnenkant zijn een tweede 230mm- en een 120mm-fan geplaatst. Achter het andere zijpaneel kunnen kabels worden weggewerkt en als het paneel wordt verwijderd, kunnen gebruikers via een opening in de moederbord-tray ook gemakkelijk de backplate van de cpu-koeler aanpassen. De Level 10-Mini weegt net geen 10 kilo en is daarmee een stuk lichter dan zijn grote broer, die 21 kilo op de weegschaal aantikt.Thermaltake bracht vorig jaar de Level 10-kast uit, die het samen met BMW ontwierp. De kast was een concept-chassis met een beperkte oplage, bedoeld om het tienjarige bestaan van het bedrijf te vieren. Het eigenaardige ontwerp bestond uit een grote zijplaat met daarop gesloten compartimenten voor de verschillende onderdelen.De Level 10-mini is vooralsnog een prototype en het model dat Hexus te zien kreeg, was met de hand gemaakt. Het is nog niet bekend wanneer de kast op de markt komt, maar het bedrijf mikt in ieder geval op een prijs onder 200 dollar bij introductie.

Microsoft heeft aangekondigd dat grote bedrijven die handelen in tweedehands pc's hiervoor nieuwe Windows XP-licenties met korting kunnen krijgen. Momenteel worden tweedehands computers meestal zonder software verkocht.Een pc waarop een oem-versie van Windows is geïnstalleerd mag samen daarmee worden verkocht, maar Microsoft eist dan wel dat het certificaat van echtheid en de recovery-cd's worden meegeleverd. Vaak zijn deze niet meer aanwezig en worden de machines zonder besturingssysteem geleverd. Dat maakt ze onaantrekkelijk voor wie er legaal Windows op wil draaien, omdat er dan dure retaillicenties voor moeten worden gekocht. Het is wel mogelijk om van de fabrikant nieuwe cd's te krijgen, maar dit kost veel tijd en moeite. Voor grote aantallen is dat in de praktijk dan ook ondoenlijk.Mirosoft Authorized RefurbisherOm aan dit probleem tegemoet te komen heeft Microsoft vrijdag het Microsoft Authorized Refurbisher Program aangekondigd, waarmee bedrijven die tweedehands computers verkopen nieuwe Windows XP-licenties kunnen kopen. Hoeveel deze precies gaan kosten wilde Microsoft niet zeggen, maar ze zullen in ieder geval goedkoper zijn dan oem-licenties. Het programma is uitsluitend bestemd voor grote bedrijven, want één van de eisen is dat de aanvrager het afgelopen jaar minstens 5000 pc's of laptops per maand moet hebben verkocht.

Tijdens zijn keynote op het IDF 2011 heeft Mooly Eden aangekondigd dat Asus en Acer volgend jaar systemen zullen voorzien van Thunderbolt-interfaces. Ook toonde hij een werkend systeem met een Haswell-processor.Mooly Eden, Intels topman van de pc client-divisie, brak tijdens zijn keynote een lans voor de pc: volgens hem worden er dagelijks 1 miljoen pc's geleverd en zijn er momenteel 1,5 miljard pc's in gebruik. De pc zou dan ook niet op zijn retour zijn. Mooly onderstreepte dit door aan te kondigen dat Intel inmiddels 75 miljoen Sandy Bridge-processors verkocht heeft. Vooral de opkomende markten zouden een sterke groei doormaken: China zou de VS al ingehaald hebben wat pc-verkopen betreft en de Braziliaanse pc-markt zou die van Duitsland overstijgen.De Intel-topman ging kort in op de opvolger van Sandy Bridge: Ivy Bridge. Volgens hem gaat het vooral op grafisch gebied om meer dan een die-shrink van Sandy Bridge. Gebruikers kunnen dus betere gamingprestaties verwachten, wat Intel demonsteerde door een vloeiend draaiende HAWX 2-demo af te spelen met de Ivy Bridge-igp. De resolutie en de instellingen werden echter niet bekendgemaakt. Een Ivy Bridge-processor zou over 1,48 miljard transistors beschikken.

Intel toonde enkele voorbeelden van Ivy Bridge-ultrabooks, die al eerder op het IDF 2011 te bewonderen waren. In 2013 moeten ultrabooks met Haswell-processors op de markt komen en die architectuur zou, in de woorden van Mooly, de ultrabook-revolutie vervolmaken. Intel toonde hier onder andere een afbeelding van een dunne notebook met kantelbaar touchscreen bij, waardoor duidelijk wordt dat Intel hoge verwachtingen van zijn hybrids-concept heeft. Mooly gaf toe dat Intels vorige generatie van zuinige chips voor ultraportables niet krachtig genoeg was, maar de huidige zuinige Sandy Bridge-chips met een tdp van 17W, zouden nauwelijks onderdoen voor standaard mobiele 35W-processors, vanwege de krachtige Turbo-overklokfunctionaliteit.Mooly gaf aan vaak de vraag te krijgen wanneer Thunderbolt naar de pc zou komen. Momenteel zijn het vooral Apples Mac-systemen die met de interface uitgerust zijn. De Intel-topman gaf daarop aan dat Acer en Asus Thunderbolt volgend jaar naar de pc gaan brengen, daarbij vergetend dat Sony al een Vaio-notebook met Thunderbolt uitgerust heeft. Bij een demonstratie liet Intel zien dat Thunderbolt vier hd-videostreams met een totale bandbreedte van 700MB/s naar het scherm van een pc kon brengen.

Tenslotte liet Mooly zien dat de ontwikkeling van Haswell op schema ligt. Een werkend systeem zou van een processor op basis van de nieuwe architectuur voorzien zijn. In 2013 moet Haswell uitkomen en dan zullen ook de eerste ultrabooks met die chips het levenslicht moeten zien. Die ultrabooks zouden gedurende tien dagen in een zogeheten 'connected standby-modus' kunnen verkeren. Daarbij ontwaakt de laptop op gezette tijden om verbinding met internet te maken en e-mail en social media te updaten.Symantec heeft voor 350 miljoen dollar Vontu ingelijfd, een ontwikkelaar van software die gevoelige informatie op netwerken opspoort en voorkomt dat de gegevens naar laptops of opslagapparaten lekken.Symantec bundelde zijn Mail Security 8300-pakket al met de data loss prevention-applicatie van Vontu, maar de eerste stap na de acquisitie zal zijn om de software te integreren in Symantecs zakelijk antiviruspakket Endpoint Protection 11.0, meldt Steve Roop van Vontu tegen Infoworld. Daarna moet de software van Vontu ook zijn weg vinden naar archiverings- en backupproducten. Symantec verwacht de overname in het laatste kwartaal van dit jaar af te ronden.

Met de acquisitie voegt Symantec zich bij concurrenten als McAfee, Trend Micro en Websense, die allen het afgelopen jaar leveranciers van data loss prevention-pakketten hebben overgenomen. Beveiligingsbedrijven hebben hun oog laten vallen op de technologie, nadat de afgelopen jaren regelmatig bedrijven in het nieuws zijn gekomen wegens verlies of diefstal van bedrijfsinformatie. In de VS zijn er bovendien wetten die het melden van datalekken verplicht stellen, zodat bedrijven zich genoodzaakt zien hun beveiliging op orde te hebben, willen ze geen gezichtsverlies leiden.Halfgeleiderfabrikant Freescale heeft tijdens de technologiebeurs CES een referentie-ontwerp gedemonstreerd voor een tablet met een beeldschermdiagonaal van 7". De tablet zou 200 dollar moeten gaan kosten.Het referentie-ontwerp zou binnen een maand aan geïnteresseerde fabrikanten geleverd kunnen worden, terwijl Freescale ook blauwdrukken voor eigen ontwerpen beschikbaar maakt. Freescale denkt dat producten op basis van zijn ontwerp al in de zomer in de winkels zouden kunnen liggen, waarbij de prijs op ongeveer 200 dollar zou kunnen liggen. Volgens Freescale kan de tablet de komst van een nieuwe golf smartbooks inluiden.

Les commentaires sont fermés.