Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Accu Toshiba PABAS066

De doorgaans goed geïnformeerde website Apple Insider meldt dat de nieuwe iMac voorzien zal zijn van een compleet herzien toetsenbord. De nieuwe computers zullen vermoedelijk over een maand op de markt komen.Volgens de opgevangen geruchten zou het nieuwe iMac-keyboard aanmerkelijk ranker zijn dan het huidige klavier, dat al jaren op de markt is. De vormgevers bij Apple zouden vooral goed hebben gekeken naar een succesvol ontwerp uit eigen stal: het 'low-profile' toetsenbord van de 13-inch MacBook-laptop. Dit keyboard wordt door veel gebruikers geprezen vanwege de lichte aanslag, terwijl de huidige iMac-tikplank door veel Mac-bezitters als oncomfortabel wordt omschreven.Behalve een nieuw toetsenbord krijgen de machines vermoedelijk ook een afslankkuur. Daarnaast zou in de nieuwe iMac-lijn geen plek meer voor het 17-exemplaar zijn, zodat de keus voortaan beperkt is tot een computer met een 20- of 24-scherm. De reden voor het sneuvelen van de kleinste iMac zou in de teleurstellende verkoopcijfers gezocht moeten worden. Ook de Mac mini zou volgens de geruchten om die reden uit het assortiment moeten verdwijnen.

TiVo komt met een manier waarop digitale video-opnamen vertoond kunnen worden buiten de huiskamer, zo lezen we op Yahoo. Maandag lanceerde het bedrijf zijn mobiele service TiVoToGo, waarmee gebruikers de shows die zij hebben opgenomen met hun digitale videorecorder kunnen overzetten naar computers en laptops. Zolang de tv-opnamen geen tag met copyrightrestricties met zich meedragen, kunnen zij probleemloos gekopieerd worden naar de computerapparatuur. De computers waarop de media moet worden overgedragen, moeten werkzaam zijn op Windows 2000 of XP; later zal er ook een versie voor Mac-computers beschikbaar komen.Om de opnamen van de recorder naar de computer te verzenden, wordt er gebruik gemaakt van software die te downloaden is van TiVo’s website. Hiermee wordt een toegangscode en wachtwoord toegewezen aan elk account, waardoor het verzenden en afspelen van de opnamen alleen mogelijk is voor gezinsleden die dezelfde toegangscode delen. De video-opnamen zijn versleuteld en kunnen alleen afgespeeld worden met de toegangscode. Om ervoor te zorgen dat copyrighted content niet verstuurd kan worden naar de computers en om de data tijdens het verzenden te versleutelen, wordt er gebruik gemaakt van een DRM-oplossing van Macrovision.

5px; height:100px; title=Tivo-logo alt=Tivo-logo align=right hspace=10 vspace=10>Wanneer gebruikers proberen om de bestanden te verzenden over het internet, kunnen hun accounts geblokkeerd worden. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om de opgenomen programma’s te kopiëren naar een dvd, deze optie zal kort na de lancering van TiVoToGo beschikbaar zijn. Ook zal er later de mogelijkheid komen om de opnames te vertonen op andere draagbare mediaspelers dan de laptop. De service zal een gratis update zijn voor de TiVo-leden die een standalone Series2-recorder hebben, leden met een DirecTV-satellietbox kunnen hier geen gebruik van maken.De Opta heeft een privé-persoon een boete van in totaal tienduizend euro opgelegd wegens het versturen van ongewenste sms'jes aan consumenten. De man maakte reclame voor een sms-dienst voor voetbaluitslagen.

Opta logoVolgens de Opta verstuurde de man zijn berichten zonder voorafgaande toestemming van de ontvanger, waarbij hij zijn identiteit niet vermeldde. Ook hadden de ontvangers geen werkende mogelijkheid om zich af te melden voor de berichtenservice. Daarmee heeft de man het spamverbod overtreden. Hij verstuurde op één dag 12.400 sms-berichten met voetbaluitslagen onder de naam 'sms-service eredivisie'.De dienst zou een afmeldmogelijkheid bieden: ontvangers werden daartoe doorverwezen naar een 0909-nummer. Als ze dit nummer belden, werden ze echter minutenlang in de wachtrij gezet, zonder dat ze zich daadwerkelijk konden afmelden. Volgens de Opta verdiende de man hiermee zijn geld.Zesenzestig gedupeerden hadden zich binnen twee dagen gemeld via de website www.spamklacht.nl. De Opta stelde daarop begin dit jaar een onderzoek in, waarbij onder andere een bezoek aan het huisadres van man werd gebracht. Hierbij trof de telecom-waakhond onder andere een usb-stick aan met een lijst van telefoonnummers, waaronder die van de gedupeerden. Met een aangetroffen laptop lukte het de Opta om de 'sms-service eredivisie'-berichten te versturen. Uit het sofinummer en het bankrekeningnummer van de man bleek dat hij de persoon achter het 0909-nummer was.

De Opta heeft bij de vaststelling van de boete de onnodige telefoonkosten voor consumenten van in totaal 2.624 euro en de immateriële schade, zoals ergernis en reputatieverlies voor providers en sms-aanbieders, mee laten wegen.HP heeft aangekondigd dat het volgend jaar een van de drie grootste notebookproducenten op de Chinese markt wil worden. Volgen onderzoeksbureau International Data zal de notebookmarkt met ongeveer negentien procent groeien, maar HP zal er alles aan doen om meer te groeien en zo volgend jaar een plekje te stijgen op de ranglijst. Het voorbije jaar tikte HP af op een vierde plaats, na IBM, Lenovo en Dell. Nu IBM en Lenovo hun krachten gebundeld hebben, zal HP zich vooral richten op de high-end bedrijfsmarkt, met in januari al een eerste laptop in de N-reeks die voor iets meer dan 3600 dollar over de toonbank zal gaan. HP gelooft bovendien dat de overname van de computerdivisie van IBM door Lenovo een goede zaak zou kunnen zijn voor de concurrentie. 'Toen HP en Compaq twee jaar geleden fuseerden, verlieten sommige klanten ons uit onzekerheid voor de toekomst van het bedrijf', aldus Isaiah Cheung, directeur van de mobiele afdeling in China.

0px; height:61px; float: right; margin: 5px 0px 0px 10px; title=HP logo klein alt=HP logo klein>De high-end markt is echter niet de enige sector waar HP zijn marktaandeel wil uitbouwen. Zo stelde het bedrijf gisteren een 845 dollar kostende notebook voor, wat de Presario M2000 meteen tot de goedkoopste laptop uit de HP-stal maakt. Toch wil het bedrijf geen echte prijzenoorlog starten, aangezien de concurrentie al notebooks voor 725 dollar op de markt zette, zo stelt Cheung. Ook desktopvervangers zullen volgens hem vooral in 2005 een belangrijke factor zijn. Tot slot zou HP ook plannen hebben om smartphones, waarvan het eerste model onlangs voorgesteld werd in de Verenigde Staten, op de Chinese markt te brengen. Daarvoor zal de overheid echter wel een nieuwe licentie moeten verlenen of de beperkingen opheffen, iets wat volgens sommigen volgend jaar zal gebeuren.

De markt voor gpu's is in het derde kwartaal van 2008 met achttien procent gegroeid ten opzichte van vorig kwartaal. Vooral AMD wist hiervan te profiteren. De levering van notebook-gpu's groeide zelfs met bijna veertig procent.De gpu-fabrikanten wisten in het derde kwartaal van dit jaar 111 miljoen grafische chips te leveren, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Jon Peddie Research. In het tweede kwartaal van dit jaar verlieten 94 miljoen gpu's de fabrieken, terwijl het derde kwartaal van 2007 goed was voor 91 miljoen geleverde gpu's. Het derde kwartaal is traditioneel een goed kwartaal voor gpu-fabrikanten, omdat dan de bestellingen voor de drukke feestmaand worden geplaatst. Dit kwartaal toonde een sterkere groei dan we lange tijd gezien hebben, ondanks dat er een recessie zou zijn begonnen, aldus Jon Peddie, topman van het onderzoeksbureau.Vooral AMD wist te profiteren van de groei: het marktaandeel van deze fabrikant groeide in een jaar tijd met 22,8 procent, terwijl concurrent Nvidia 6,4 procent moest inleveren. Intels marktaandeel nam in vergelijking met het derde kwartaal van 2007 toe van 33,4 procent tot 49,4 procent. De markt voor desktop-gpu's groeide met 4,7 procent, maar de grootste groei viel bij laptops waar te nemen: 40 procent.

Met de levering van 49,4 miljoen gpu's nemen notebook-gpu's inmiddels 44,4 procent van de markt in. Intels hegemonie op de notebookmarkt blijft onaangetast met een aandeel van 56,2 procent, hoewel de fabrikant een procent moest inleveren ten opzichte van vorig kwartaal. Opvallend is de groei van AMD op de notebookmarkt: in het eerste kwartaal van dit jaar had deze fabrikant 17,4 procent in handen tegen 20,9 procent in het derde kwartaal. Concurrent Nvidia laat een tegenovergesteld beeld zien: zijn marktaandeel daalde van 27 procent in het eerste kwartaal van 2008 tot 21,8 procent in het derde kwartaal, schrijft Cnet.Chipbakker Intel heeft aangekondigd dat de Turbo Memory-technologie op zijn vroegst in het vierde kwartaal voor desktop-pc's beschikbaar komt. Problemen met drivers en bios-ondersteuning zijn hier debet aan.

Oorspronkelijk was Intel van plan de Robson-technologie al dit kwartaal voor desktop-pc's beschikbaar te maken. Problemen met de 1.0-versie van het bios, achterblijvende prestaties en niet nader toegelichte driverproblemen dwingen 's werelds grootste chipmaker echter tot uitstel. Volgens bronnen bij diverse moederbordfabrikanten heeft Intel de 1.0-versie in zijn geheel geannuleerd en zal de 1.5-versie pas in het vierde kwartaal van 2007 of begin 2008 volgen. Het uitstel betekent een nieuwe tegenslag voor Intel, nadat HP begin deze maand al aankondigde voorlopig geen Turbo Memory in haar laptops te gaan aanbieden. Moederbordfabrikanten kunnen Turbo Memory door middel van een controllerchip en nand-flash integreren op het moederbord, of een complete uitbreidingskaart bij Intel inkopen. De verwachting is dat de meeste fabrikanten voor de eerste oplossing zullen kiezen.

Een laptop van Dell, twee notebookmodellen van Lenovo en een drietal w-usb-hubs en -adapters konden de goedkeuring van het forum wegdragen. Apparaten die aan de eisen voldoen, dragen op de verpakking een 'certified wireless usb'-sticker. De organisatie hoopt dat de acceptatie van w-usb door de hardware-industrie met de certificering in een stroomversnelling raakt, nadat de techniek eerder de nodige vertraging opliep. De organisatie lijkt daarbij vooral te vertrouwen op de bekendheid bij het publiek met de universele seriële bus. De draadloze variant kan, net als de bedrade 2.0-versie, tot op drie meter een theoretische snelheid van 480Mbps behalen, maar in de praktijk zou de gemiddelde snelheid rond de 160Mbps schommelen. Het consortium wil met w-usb een sneller alternatief aanbieden voor bluetooth, dat in zijn huidige 2.0-versie blijft steken op een maximale doorvoersnelheid van 2,1Mbps. Door het geringe zendvermogen en dito bereik zal de nieuwe usb-variant geen bedreiging vormen voor de diverse wifi-standaarden. Net als het bedrade usb 1.1 en 2.0 kan een w-usb-hub maximaal 127 randapparaten bedienen. Uiteindelijk moet er ook w-usb-apparatuur op de markt komen die onderling data draadloos kan versturen, zonder tussenkomst van een pc.

Het is nog wat voorbarig om de komst van de Tablet PC definitef een succes te noemen, maar in de eerste maanden van zijn bestaan is het apparaat in Europa erg gewild, zo schrijft ZDNet. Eén procent van alle laptops die sinds november aan deze kant van de oceaan over de toonbank gingen, was een Tablet PC. Analysten lijken hiermee ongelijk te krijgen in hun voorspellingen dat de Tablet PC niet aan zou slaan. Het succes lijkt vooral te danken aan de prijs van een Tablet, die vergelijkbaar is met die van een gewone laptop, en het feit dat de laptopmarkt nog steeds hard groeiende is. Zoals verwacht mocht worden is vooral het zakelijke leven gevallen voor de Tablet PC:Ruim 89 procent van de verkochte Tablet PC's komt in handen van zakelijke bedrijven. De Tablet PC van HP wordt het meest verkocht, op de voet gevolgd door Acer. Fujitsu-Siemens en Toshiba claimen respectievelijk plaats drie en vier. Maar liefst 80 procent van alle Tablet PC's gingen over de toonbank in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Engeland en Zweden.
Ben je op zoek naar een nieuw modem voor een desktop en een laptop, dan is dit usb-modem misschien wel interessant. Makkelijk mee te nemen is het apparaatje in ieder geval !!

As technology moves to the ideal of smaller being better, Shark Multimedia has released a pocket size USB 56k modem. This little guy can go anywhere. So essentially it's supposed to be your one modem solution, whether you're at home or on the road with your laptop. As long as your computer has a USB connection, you can use it.But does smaller always equal better? We took a look at how the Leopard preformed against a normal ISA/PCI modem, and found some interesting results.
Bij aankoop van een pc kunnen Amerikaanse klanten van Dell voortaan drm-vrije muziek aanschaffen. De muziek komt uit de catalogus van Universal Music Group, dat hierover met Dell overeenstemming heeft bereikt.Dell logo (45 pix)Klanten van Dell krijgen de mogelijkheid om bij aanschaf van een nieuwe pc een drm-vrije muziekbundel te bestellen, zodat er afhankelijk van de gekozen bundel vijftig of honderd liedjes op hun pc geplaatst worden. De kleinste bundel gaat 25 dollar kosten en voor de grotere versie moet 50 dollar betaald worden. De liedjes kunnen niet door de gebruiker zelf worden uitgekozen, maar zijn door Dell en UMG bijelkaar gezocht.

Les commentaires sont fermés.