Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Batterij Samsung X22

PC World vergeleek de nieuwe Seagate Momentus 5400 PSD met de concurrerende Samsung SpinPoint MH80 hhd, die ook op 5400rpm draait en 256MB flashgeheugen aan boord heeft. De Hitachi 7k200, een gewone 7200rpm-schijf zonder flash, dient als referentiepuntDe 7k200 bleek de snelste te zijn in het kopiëren van grote hoeveelheden data en kon er ook het snelst in zoeken. Dit is niet verwonderlijk gezien het hogere toerental. Alleen in het virusscannen met Panda was er sprake van een gelijkspel: de Hitachi en de Seagate waren beide na 34 seconden klaar, terwijl de Samsung twee seconden meer nodig had.Het is onduidelijk hoe PC World het energieverbruik van de harde schijven gemeten heeft, maar het systeem werd 5,2 procent zuiniger door de Hitachi 7200rpm-schijf te vervangen door de Seagate Momentus 5400 PSD. De Samsung was iets minder zuinig, maar leverde toch een besparing van 4,2 procent op. Wat de absolute waarde van het verbruik met de Hitachi-schijf was, is helaas niet duidelijk.De Seagate Momentus-schijf is met een prijs van 190 dollar ruim 100 dollar goedkoper dan de Samsung Spinpoint MH80 en is ook nog eens sneller en zuiniger, waardoor hij duidelijk de voorkeur geniet.

De toekomst van hybride schijven ziet er ondanks de soms teleurstellende reacties goed uit. Volgens Samsung-directeur Andy Higginbotham dalen de kosten voor nand-flashgeheugen met vijftig procent per jaar, waardoor we in 2009 hybride schijven met 1GB flash mogen verwachten voor dezelfde prijs als de huidige 256MB-versies.Gebruikers die een pc aanschaffen met een oem-versie van Windows 8 Pro kunnen downgraden naar Windows 7 of Vista. Een downgrade naar XP is niet mogelijk. Ook kan een gebruiker niet downgraden vanaf een normale Windows 8-versie.Dat blijkt uit de licentievoorwaarden van Windows 8 Pro, zo meldt ComputerWorld. De downgrade-optie is alleen geldig voor oem-versies van Windows 8 Pro, de versies van het besturingssysteem die worden meegeleverd met nieuwe computers. Deze licentie biedt het recht op een downgrade naar Windows 7 Professional of Windows Vista Business. De gebruiker moet echter zelf zorgdragen voor het installatiemedium.

Met de downgrademogelijkheden van Windows 8 volgt Microsoft het voorbeeld van Windows 7 Professional die soortgelijke mogelijkheden bood om het OS te verruilen voor een oudere Windows-versie. Het is echter in Windows 8 niet mogelijk om te downgraden naar Windows XP. Geheel onverwacht is dit niet, aangezien Microsoft bedrijven aanspoort om te upgraden naar Windows 7 en de ondersteuning voor Windows XP op 8 april 2014 definitief staakt.Zoals reeds bekend zal Intel op 10 mei, na twee maanden uitstel, de Pentium M 'Dothan' lanceren. X-bit labs bericht over de voordelen die de Dothan boven de Banias zal hebben. Zo is de processor op twee punten geavanceerder dan zijn voorganger. Een verbeterd 'pre-fetch'-mechanisme en een nieuw systeem dat toegang geeft tot de registers van de CPU moeten de prestaties gaan verbeteren. Een dubbele hoeveelheid L2-cache, van 1MB naar 2MB, zal de prestaties verder moeten verhogen. Doordat de Dothan, in tegenstelling tot de Banias, op 90nm zal worden gebakken, is de oppervlakte van de processor met 83,6 vierkante millimeter nauwelijks groter dan de eerdere modellen.

Intel logoVerder wordt er gespeculeerd over het vermogen dat de processor tot zich zal nemen. Hoewel makers van laptops anders verwachten, stellen de bronnen waar X-bit labs zich op beroept dat de nieuwe processor met 21 Watt ongeveer vijftien procent minder verstookt dan zijn voorganger. Op hetzelfde moment introduceert Intel een systeem om zijn processors te nummeren. Voortaan zal niet meer het aantal Megahertzen worden weergegeven, maar een getal dat de relatieve prestaties en features van de processor aangeeft. De snelste nieuwe Pentium M, die op 2GHz zijn werk doet, zal het nummer 755 meekrijgen, om daarna in twee stappen van 10, die corresponderen met 100MHz, te dalen.De aankondiging dat Sony binnen afzienbare tijd twintig Blu-ray-titels zal uitbrengen is vrijwel direct beantwoord door het hd-dvd-kamp. Volgens een topman van Toshiba, dat tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas twee nieuwe hd-dvd-spelers presenteerde, zou het aanbod in mei de vijftig titels overschrijden. Tegen het eind van 2006 zouden er meer dan 200 hd-dvd-titels in de winkel moeten liggen. Filmfabrikanten als Paramount Pictures, Universal Studios, HBO Video, New Line Entertainment en Warner Home Video, naar eigen zeggen goed voor meer dan de helft van alle films ooit gemaakt, schaarden zich achter Toshiba. Tijdens een presentatie werd een lange lijst titels gepresenteerd, variërend van Blazing Saddles tot Full Metal Jacket en van Million Dollar Baby tot The Goblet Of Fire.

Een woordvoerder van New Line Cinema wist echter te melden dat de dominantie van hd-dvd nog lang niet zeker is: 'Een universele speler zou ideaal zijn.' Een alternatief daarvoor zouden dubbelzijdige schijfjes zijn, met aan de ene kant een reguliere dvd en aan de andere kant de hoge-definitieversie van dezelfde film. Een voordeel van hd-dvd is wel dat de standaard compatibel met bestaande dvd-schijven is; volgens een Intel-topman mag van de consument niet verwacht worden dat die zijn duurbetaalde dvd-collectie zomaar de deur uitdoet. Het moet volgens hem in elk geval eenvoudiger worden om films te kopen dan om ze te kopiëren, wil het nieuwe formaat een succes worden. Dan moet ook de techniek goed werken: de opgetrommelde pers zag een demonstratie van de nieuwe Toshiba-spelers de mist ingaan toen die weigerden om hd-dvd-schijfjes af te spelen. De in september vorig jaar gepresenteerde hd-dvd-drive voor laptops bleek wel in staat om een hoge-definitiefilm af te spelen.

De poging van de University van San Francisco om een ter plaatse gevormde supercomputer in de top-500 op te nemen, is helaas niet gelukt. Het voornemen van de initiatiefnemers was enigszins vernieuwend te noemen: men organiseerde een soort flash mob, waarbij iedereen die beschikte over een laptop of eventueel een desktop met een processor die minstens op 1,3GHz geklokt was, welkom was. Door al deze machines in een netwerk op te nemen en een speciaal stukje software te laten uitvoeren creëerde men een supercomputer, en het was dus de ambitie om op deze manier een plaatsje in de top-500 van de krachtigste supercomputers te veroveren.top500 supercomputer logoDat de poging mislukt is kan te maken hebben met het aantal computers dat uiteindelijk ter beschikking werd gesteld; de organisatoren hadden zo'n 1.000 stuks verwacht, maar uiteindelijk zijn het er circa 660 geworden. Toch zijn ze al met al tevreden met het resultaat: er was een belangrijke politieke boodschap verbonden aan de actie en het was tevens de bedoeling om 'supercomputing' in de schijnwerpers te plaatsen. Gezien de relatief grote media-aandacht voor het project zijn de organisatoren in dat opzicht ongetwijfeld in hun opzet geslaagd.

Outsourcing is in de ICT branche een hot item als je de berichtgeving de laatste tijd mag geloven. Het verplaatsen van werk naar bijvoorbeeld India of de oostbloklanden zorgt voor lagere kosten. Dell heeft een aantal jaar gebruik gemaakt van een helpdesk in India. De toenemende hoeveelheid klachten heeft er echter voor gezorgd dat Dell op deze beslissing is teruggekomen. Het bedrijf heeft eind vorig jaar in Amerika een aantal call-centers ingericht waarmee 85% van de zakelijke klanten kunnen worden bediend. De snel stijgende verkopen van de OptiPlex desktop systemen en de Latitude laptops gaf ook een zwaardere belasting op de helpdesk in India, zo geeft een woordvoerder van Dell aan.Dell - Hundreds of carton boxes containing PCs, servers, notebooks, etc. (klein)De service van het call-center kon niet voldoen aan de verwachtingen van die groeiende groep consumenten. Uit een in februari gehouden onderzoek is gebleken dat het marktaandeel van Dell is gestegen, maar de klanttevredenheid is gedaald. Outsourcing is niet van de baan bij Dell maar er zal beter gekeken worden naar de juiste kwaliteiten. Het bedrijf streeft naar een spreiding van de vestigingen over het hele gebied waarin het bedrijf actief is.

De Amerikaanse hardware reseller Lynn Computer meldt op hun nieuws pagina dat zij zijn ingeseind dat de Athlon modellen met een kloksnelheid lager dan 900MHz vanaf 1 november uit produktie gaan. Op dezelfde datum mogen de Durons onder 700MHz in het museum bijgezet worden. Toegeven, 850MHz is best wel traag :Oct 2, our motherboard clearance sales continue, the Duron 800 in coming in mid October. We got the news today that AMD is discontinuing Nov 1 all Durons below 700Mhz, and all Athlon Thunderbirds below 900Mhz, so get them while you can. Via has announced there Mobile AMD chipset so we will start seeing AMD Athlon mobile laptops late this quarter! Kinderen die langdurig ziek zijn kunnen binnenkort thuis of in het ziekenhuis digitaal les krijgen. Op woensdag 18 oktober begint het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht als eerst met de 'webschool'. De kinderen kunnen een laptop in bruikleen krijgen en zo toch hun schoolopdrachten maken. Even registreren en inloggen op www.webschool.nl is voldoende.Via de webschool krijgen kinderen toegang tot speciaal voor internet ontwikkelde lesprogramma's. De docent kan er zelf teksten, plaatjes en diapresentaties inzetten. Vanachter zijn eigen computer volgt hij de vorderingen van zijn leerling.

[...] "Het systeem kan de docent niet vervangen, maar is wel een belangrijk stuk gereedschap voor kinderen die aan het bed gekluisterd zijn", aldus de projectleider. Sponsors betalen het project dat in elk geval drie jaar zal duren. HP heeft het contract voor levering van Linux bij servers, pc's en datacenters verlengd en uitgebreid. Nadat eerder al bekend was geworden dat HP Linux-desktop pc's zou gaan verkopen, is nu het contract dat met Novell was afgesloten, uitgebreid met de ondersteuning van het SuSE Linux-besturingssysteem. Dit besturingssysteem wordt meegeleverd met een aantal geselecteerde computersystemen die bedoeld zijn voor de zakelijke markt. HP gaat verder de zakelijke markt trainen en mondiaal support bieden met betrekking tot SuSE Linux. Hierdoor zal in de nabije toekomst zowel in Noord-Amerika, als de EMEA-zone en de Azië Pacific-regio voorzien worden van Novell SuSE Linux, wanneer er een HP Linux-computersysteem wordt gekocht. Deze computersystemen zullen dan onder meer bestaan uit desktops en laptops.

Novell LogoGezien de lange tijd dat HP en Microsoft nauw met elkaar verbonden zijn, blijft de Linux georiënteerde zienswijze van HP verbazing opwekken. Op de vraag of de softwaregigant hiermee blij is, wordt door de vice-president van Linux voor Hewlett-Packard Martin Fink als volgt geantwoord: 'Absoluut niet. Maar ze begrijpen wel dat we Linux leveren.' Novell heeft verder niet stil gezeten, aangezien het bedrijf ook een vernieuwd contract met IBM heeft afgesloten. Zo zal Big Blue vijftig miljoen dollar in Novell investeren en zal het bedrijf verder Novell SuSE op zijn blade servers en alle andere producten van de vier bestaande serverlijnen mogen leveren, zonder dat de klanten hiervoor hoeven te betalen.

Intel heeft de knoop doorgehakt: met ingang van het komende Formule 1-seizoen prijkt de naam van de chipgigant op de bolides van het BMW Sauber-team. Het meerjarencontract dat BMW en Intel sloten omvat meer dan alleen wat stickers en een flinke zak geld: Intel gaat 'helpen met het standaardiseren van de it-infrastructuur' van de autofabrikant. BMW zal als onderdeel van de deal zijn personeel met Centrino-laptops kunnen uitrusten, en Intel-producten zullen hun weg naar de datacenters en de dealers van de Duitse autofabrikant vinden. Verder zullen beide bedrijven samenwerken om een nieuwe standaard te ontwikkelen waarmee onder andere mobiele telefonie en mp3-spelertjes eenvoudig in BMW-auto's geïntegreerd kunnen worden. Eerder haalden Intels pogingen tot samenwerking met de Formule 1-teams van BAR Honda en McLaren Mercedes de pers, maar die liepen op niets uit; in een persbericht laat Intel dan ook weten reuze blij te zijn met de nieuwe overeenkomst.

  1. http://yourpot.com/users/retrouve3/blog.aspx
  2. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051
  3. http://retrouve3.gratisblog.biz/

Les commentaires sont fermés.