Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

 • Batterij Samsung X22

  PC World vergeleek de nieuwe Seagate Momentus 5400 PSD met de concurrerende Samsung SpinPoint MH80 hhd, die ook op 5400rpm draait en 256MB flashgeheugen aan boord heeft. De Hitachi 7k200, een gewone 7200rpm-schijf zonder flash, dient als referentiepuntDe 7k200 bleek de snelste te zijn in het kopiëren van grote hoeveelheden data en kon er ook het snelst in zoeken. Dit is niet verwonderlijk gezien het hogere toerental. Alleen in het virusscannen met Panda was er sprake van een gelijkspel: de Hitachi en de Seagate waren beide na 34 seconden klaar, terwijl de Samsung twee seconden meer nodig had.Het is onduidelijk hoe PC World het energieverbruik van de harde schijven gemeten heeft, maar het systeem werd 5,2 procent zuiniger door de Hitachi 7200rpm-schijf te vervangen door de Seagate Momentus 5400 PSD. De Samsung was iets minder zuinig, maar leverde toch een besparing van 4,2 procent op. Wat de absolute waarde van het verbruik met de Hitachi-schijf was, is helaas niet duidelijk.De Seagate Momentus-schijf is met een prijs van 190 dollar ruim 100 dollar goedkoper dan de Samsung Spinpoint MH80 en is ook nog eens sneller en zuiniger, waardoor hij duidelijk de voorkeur geniet.

  De toekomst van hybride schijven ziet er ondanks de soms teleurstellende reacties goed uit. Volgens Samsung-directeur Andy Higginbotham dalen de kosten voor nand-flashgeheugen met vijftig procent per jaar, waardoor we in 2009 hybride schijven met 1GB flash mogen verwachten voor dezelfde prijs als de huidige 256MB-versies.Gebruikers die een pc aanschaffen met een oem-versie van Windows 8 Pro kunnen downgraden naar Windows 7 of Vista. Een downgrade naar XP is niet mogelijk. Ook kan een gebruiker niet downgraden vanaf een normale Windows 8-versie.Dat blijkt uit de licentievoorwaarden van Windows 8 Pro, zo meldt ComputerWorld. De downgrade-optie is alleen geldig voor oem-versies van Windows 8 Pro, de versies van het besturingssysteem die worden meegeleverd met nieuwe computers. Deze licentie biedt het recht op een downgrade naar Windows 7 Professional of Windows Vista Business. De gebruiker moet echter zelf zorgdragen voor het installatiemedium.

  Met de downgrademogelijkheden van Windows 8 volgt Microsoft het voorbeeld van Windows 7 Professional die soortgelijke mogelijkheden bood om het OS te verruilen voor een oudere Windows-versie. Het is echter in Windows 8 niet mogelijk om te downgraden naar Windows XP. Geheel onverwacht is dit niet, aangezien Microsoft bedrijven aanspoort om te upgraden naar Windows 7 en de ondersteuning voor Windows XP op 8 april 2014 definitief staakt.Zoals reeds bekend zal Intel op 10 mei, na twee maanden uitstel, de Pentium M 'Dothan' lanceren. X-bit labs bericht over de voordelen die de Dothan boven de Banias zal hebben. Zo is de processor op twee punten geavanceerder dan zijn voorganger. Een verbeterd 'pre-fetch'-mechanisme en een nieuw systeem dat toegang geeft tot de registers van de CPU moeten de prestaties gaan verbeteren. Een dubbele hoeveelheid L2-cache, van 1MB naar 2MB, zal de prestaties verder moeten verhogen. Doordat de Dothan, in tegenstelling tot de Banias, op 90nm zal worden gebakken, is de oppervlakte van de processor met 83,6 vierkante millimeter nauwelijks groter dan de eerdere modellen.

  Intel logoVerder wordt er gespeculeerd over het vermogen dat de processor tot zich zal nemen. Hoewel makers van laptops anders verwachten, stellen de bronnen waar X-bit labs zich op beroept dat de nieuwe processor met 21 Watt ongeveer vijftien procent minder verstookt dan zijn voorganger. Op hetzelfde moment introduceert Intel een systeem om zijn processors te nummeren. Voortaan zal niet meer het aantal Megahertzen worden weergegeven, maar een getal dat de relatieve prestaties en features van de processor aangeeft. De snelste nieuwe Pentium M, die op 2GHz zijn werk doet, zal het nummer 755 meekrijgen, om daarna in twee stappen van 10, die corresponderen met 100MHz, te dalen.De aankondiging dat Sony binnen afzienbare tijd twintig Blu-ray-titels zal uitbrengen is vrijwel direct beantwoord door het hd-dvd-kamp. Volgens een topman van Toshiba, dat tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas twee nieuwe hd-dvd-spelers presenteerde, zou het aanbod in mei de vijftig titels overschrijden. Tegen het eind van 2006 zouden er meer dan 200 hd-dvd-titels in de winkel moeten liggen. Filmfabrikanten als Paramount Pictures, Universal Studios, HBO Video, New Line Entertainment en Warner Home Video, naar eigen zeggen goed voor meer dan de helft van alle films ooit gemaakt, schaarden zich achter Toshiba. Tijdens een presentatie werd een lange lijst titels gepresenteerd, variërend van Blazing Saddles tot Full Metal Jacket en van Million Dollar Baby tot The Goblet Of Fire.

  Een woordvoerder van New Line Cinema wist echter te melden dat de dominantie van hd-dvd nog lang niet zeker is: 'Een universele speler zou ideaal zijn.' Een alternatief daarvoor zouden dubbelzijdige schijfjes zijn, met aan de ene kant een reguliere dvd en aan de andere kant de hoge-definitieversie van dezelfde film. Een voordeel van hd-dvd is wel dat de standaard compatibel met bestaande dvd-schijven is; volgens een Intel-topman mag van de consument niet verwacht worden dat die zijn duurbetaalde dvd-collectie zomaar de deur uitdoet. Het moet volgens hem in elk geval eenvoudiger worden om films te kopen dan om ze te kopiëren, wil het nieuwe formaat een succes worden. Dan moet ook de techniek goed werken: de opgetrommelde pers zag een demonstratie van de nieuwe Toshiba-spelers de mist ingaan toen die weigerden om hd-dvd-schijfjes af te spelen. De in september vorig jaar gepresenteerde hd-dvd-drive voor laptops bleek wel in staat om een hoge-definitiefilm af te spelen.

  De poging van de University van San Francisco om een ter plaatse gevormde supercomputer in de top-500 op te nemen, is helaas niet gelukt. Het voornemen van de initiatiefnemers was enigszins vernieuwend te noemen: men organiseerde een soort flash mob, waarbij iedereen die beschikte over een laptop of eventueel een desktop met een processor die minstens op 1,3GHz geklokt was, welkom was. Door al deze machines in een netwerk op te nemen en een speciaal stukje software te laten uitvoeren creëerde men een supercomputer, en het was dus de ambitie om op deze manier een plaatsje in de top-500 van de krachtigste supercomputers te veroveren.top500 supercomputer logoDat de poging mislukt is kan te maken hebben met het aantal computers dat uiteindelijk ter beschikking werd gesteld; de organisatoren hadden zo'n 1.000 stuks verwacht, maar uiteindelijk zijn het er circa 660 geworden. Toch zijn ze al met al tevreden met het resultaat: er was een belangrijke politieke boodschap verbonden aan de actie en het was tevens de bedoeling om 'supercomputing' in de schijnwerpers te plaatsen. Gezien de relatief grote media-aandacht voor het project zijn de organisatoren in dat opzicht ongetwijfeld in hun opzet geslaagd.

  Outsourcing is in de ICT branche een hot item als je de berichtgeving de laatste tijd mag geloven. Het verplaatsen van werk naar bijvoorbeeld India of de oostbloklanden zorgt voor lagere kosten. Dell heeft een aantal jaar gebruik gemaakt van een helpdesk in India. De toenemende hoeveelheid klachten heeft er echter voor gezorgd dat Dell op deze beslissing is teruggekomen. Het bedrijf heeft eind vorig jaar in Amerika een aantal call-centers ingericht waarmee 85% van de zakelijke klanten kunnen worden bediend. De snel stijgende verkopen van de OptiPlex desktop systemen en de Latitude laptops gaf ook een zwaardere belasting op de helpdesk in India, zo geeft een woordvoerder van Dell aan.Dell - Hundreds of carton boxes containing PCs, servers, notebooks, etc. (klein)De service van het call-center kon niet voldoen aan de verwachtingen van die groeiende groep consumenten. Uit een in februari gehouden onderzoek is gebleken dat het marktaandeel van Dell is gestegen, maar de klanttevredenheid is gedaald. Outsourcing is niet van de baan bij Dell maar er zal beter gekeken worden naar de juiste kwaliteiten. Het bedrijf streeft naar een spreiding van de vestigingen over het hele gebied waarin het bedrijf actief is.

  De Amerikaanse hardware reseller Lynn Computer meldt op hun nieuws pagina dat zij zijn ingeseind dat de Athlon modellen met een kloksnelheid lager dan 900MHz vanaf 1 november uit produktie gaan. Op dezelfde datum mogen de Durons onder 700MHz in het museum bijgezet worden. Toegeven, 850MHz is best wel traag :Oct 2, our motherboard clearance sales continue, the Duron 800 in coming in mid October. We got the news today that AMD is discontinuing Nov 1 all Durons below 700Mhz, and all Athlon Thunderbirds below 900Mhz, so get them while you can. Via has announced there Mobile AMD chipset so we will start seeing AMD Athlon mobile laptops late this quarter! Kinderen die langdurig ziek zijn kunnen binnenkort thuis of in het ziekenhuis digitaal les krijgen. Op woensdag 18 oktober begint het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht als eerst met de 'webschool'. De kinderen kunnen een laptop in bruikleen krijgen en zo toch hun schoolopdrachten maken. Even registreren en inloggen op www.webschool.nl is voldoende.Via de webschool krijgen kinderen toegang tot speciaal voor internet ontwikkelde lesprogramma's. De docent kan er zelf teksten, plaatjes en diapresentaties inzetten. Vanachter zijn eigen computer volgt hij de vorderingen van zijn leerling.

  [...] "Het systeem kan de docent niet vervangen, maar is wel een belangrijk stuk gereedschap voor kinderen die aan het bed gekluisterd zijn", aldus de projectleider. Sponsors betalen het project dat in elk geval drie jaar zal duren. HP heeft het contract voor levering van Linux bij servers, pc's en datacenters verlengd en uitgebreid. Nadat eerder al bekend was geworden dat HP Linux-desktop pc's zou gaan verkopen, is nu het contract dat met Novell was afgesloten, uitgebreid met de ondersteuning van het SuSE Linux-besturingssysteem. Dit besturingssysteem wordt meegeleverd met een aantal geselecteerde computersystemen die bedoeld zijn voor de zakelijke markt. HP gaat verder de zakelijke markt trainen en mondiaal support bieden met betrekking tot SuSE Linux. Hierdoor zal in de nabije toekomst zowel in Noord-Amerika, als de EMEA-zone en de Azië Pacific-regio voorzien worden van Novell SuSE Linux, wanneer er een HP Linux-computersysteem wordt gekocht. Deze computersystemen zullen dan onder meer bestaan uit desktops en laptops.

  Novell LogoGezien de lange tijd dat HP en Microsoft nauw met elkaar verbonden zijn, blijft de Linux georiënteerde zienswijze van HP verbazing opwekken. Op de vraag of de softwaregigant hiermee blij is, wordt door de vice-president van Linux voor Hewlett-Packard Martin Fink als volgt geantwoord: 'Absoluut niet. Maar ze begrijpen wel dat we Linux leveren.' Novell heeft verder niet stil gezeten, aangezien het bedrijf ook een vernieuwd contract met IBM heeft afgesloten. Zo zal Big Blue vijftig miljoen dollar in Novell investeren en zal het bedrijf verder Novell SuSE op zijn blade servers en alle andere producten van de vier bestaande serverlijnen mogen leveren, zonder dat de klanten hiervoor hoeven te betalen.

  Intel heeft de knoop doorgehakt: met ingang van het komende Formule 1-seizoen prijkt de naam van de chipgigant op de bolides van het BMW Sauber-team. Het meerjarencontract dat BMW en Intel sloten omvat meer dan alleen wat stickers en een flinke zak geld: Intel gaat 'helpen met het standaardiseren van de it-infrastructuur' van de autofabrikant. BMW zal als onderdeel van de deal zijn personeel met Centrino-laptops kunnen uitrusten, en Intel-producten zullen hun weg naar de datacenters en de dealers van de Duitse autofabrikant vinden. Verder zullen beide bedrijven samenwerken om een nieuwe standaard te ontwikkelen waarmee onder andere mobiele telefonie en mp3-spelertjes eenvoudig in BMW-auto's geïntegreerd kunnen worden. Eerder haalden Intels pogingen tot samenwerking met de Formule 1-teams van BAR Honda en McLaren Mercedes de pers, maar die liepen op niets uit; in een persbericht laat Intel dan ook weten reuze blij te zijn met de nieuwe overeenkomst.

  1. http://yourpot.com/users/retrouve3/blog.aspx
  2. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051
  3. http://retrouve3.gratisblog.biz/
 • Laptop Akku Acer TravelMate 5730G

  Das Ultrathin Keyboard Mini funktioniert als Hülle wie Apples Smart Cover: Wird die Hülle geschlossen, schaltet sich das iPad Mini ab, wird es geöffnet, wacht das Tablet wieder auf. Zudem kann die Hülle als Ständer für das iPad Mini genutzt werden.Der vierrotorige Crazyflie kann mit seinen 9 x 9 cm bequem in die Hand genommen werden. Mit 19 g Abfluggewicht hält sich der ferngesteuerte Quadcopter ungefähr 7 Minuten in der Luft. Wer will, kann ihn mit etwas Bastelgeschick nachbauen. Die Pläne sind kostenlos erhältlich. Der Open-Source-Quadcopter Crazyflie misst ungefähr 9 x 9 cm und wiegt 19 g. Eine Nutzlast von 5 bis 10 g soll auch noch transportiert werden können. Die Baupläne und die dazugehörigen Stücklisten und Programme sind Open Source. Die Entwickler bieten auch zwei kommerzielle Versionen des Crazyflie an, die aber trotzdem noch selbst zusammengebaut werden müssen.

  Der Unterschied zwischen den beiden Quadcoptern ist die Sensorausstattung. Das bessere und auch teurere Modell ist mit mehr Sensoren ausgerüstet. Beim Modell für 150 US-Dollar sind ein 3-Achsen-Beschleunigungs- und ein 3-Achsen-Gyroskop dabei. Damit kann der kleine Flieger selbstständig die Balance halten. Beim Modell für 173 US-Dollar sind noch ein elektronischer Kompass sowie ein Höhenmesser eingebaut. Für diese beiden Sensoren gibt es noch keine Firmware-Unterstützung, sie soll noch nachgeliefert werden.Die beiden Quadcopter sollen sich mit ihrem Lithium-Polymer-Akku 7 Minuten in der Luft halten können. Danach ist eine 20-minütige Ladepause an einem USB-Kabel erforderlich. Was im Bausatz nicht enthalten, aber für den Flugbetrieb erforderlich ist, sind neben einem PC ein PS3-kompatibler Controller zur Steuerung sowie das Ladekabel mit Mikro-USB-Anschluss. Zum Zusammenbau sind ein Lötkolben, Heißkleber und eine Pinzette notwendig.Im Bausatz von Bitcraze sind die Funkfernsteuerung mit USB-Anschluss, die Motoren, das Chassis, die Akkus, Antennen und die Propeller sowie diverse Kleinteile zur Montage enthalten.

  Der Crazyflie kann bis zum 18. Februar vorbestellt werden. Die Bausätze sollen ab dem 25. April 2013 ausgeliefert werden. Die Bauanleitung für den Quadcopter und die Fernsteuerung, deren Teileliste und der Quellcode der Firmware sowie ein Forum sind online zu finden.Samsung hat mit der Smart Camera WB250F eine recht preisgünstige Digitalkamera mit 18fach-Zoom, hintergrundbelichtetem CM

  1. http://www.mywedding.com/retrouve3/blog.html
  2. http://dovendosi.blogolink.com/
  3. http://gegensatz.mixxt.at/networks/blog/posts.rose.jons

  OS-Sensor mit 14,2 Megapixeln und einer WLAN-Anbindung vorgestellt. Damit können Fotos direkt zum Smartphone oder Tablet übertragen werden. Die Samsung-Kompaktkamera WB250F arbeitet mit einem hintergrundbelichteten CMOS-Sensor mit 14,2 Megapixeln Auflösung im Format 1/2,3 Zoll, der besonders rauscharm sein soll. Trotz des recht kompakten Gehäuses mit Maßen von 106,05 x 61,65 x 21,65 mm hat Samsung es geschafft, ein 18fach-Zoomobjektiv in die Kamera zu integrieren. Es deckt einen Brennweitenbereich von 24 bis 432 mm (KB) ab.

  Wer neben dem Fotografieren auch noch filmen will, kann bei der WB250F beides verbinden. Die Kamera filmt in Full-HD mit 30 Bildern pro Sekunde und kann parallel auch noch Fotos aufnehmen. Gespeichert werden die Aufnahmen auf SDXC-Karte mit bis zu 64 GByte Speicherkapazität.Das Display ist 3 Zoll groß und dient nicht nur zur Bildkontrolle und als Sucherersatz. Der Benutzer kann dank Touchscreen die Kamera darüber auch bedienen sowie auf Bildbereiche tippen, um scharfzustellen und auszulösen.Das WLAN-Modul der WB250F ermöglicht die direkte Funkübertragung der Aufnahmen auf ein Smartphone oder Tablet, ohne dass dazwischen ein WLAN-Router stehen muss. Wer will, kann auch Bilder per E-Mail verschicken oder in Cloud-Speicher-Diensten wie Dropbox ablegen. Dafür muss das mobile Gerät allerdings eine Internetverbindung aufbauen. Unterwegs dürfte das meist UMTS oder LTE sein, was am Inklusivvolumen kratzt oder mit zusätzlichen Kosten verbunden ist.

  Eine Gruppe junger Wissenschaftler aus Texas hat auf der Crowdfunding-Plattform Kickstarter ein Projekt für eine 3D-Kamera vorgestellt. Mit dem Gerät, das äußerlich einem Tablet ähnelt, lassen sich Personen, Räume und auch Bewegungen scannen. Sie sieht zwar aus wie ein ziemlich großes Tablet, tatsächlich ist die Lynx A aber eine 3D-Kamera. Und eine besondere dazu: Sie nimmt nicht einfach Bilder auf, sondern erstellt 3D-Modelle von Räumen oder Menschen. Das Gerät ist relativ groß und macht einen etwas unhandlichen Eindruck: Lynx A ist 29,2 x 20,3 cm groß, 2,5 cm dick und wiegt 2,7 kg.Sie ist mit einer Kamera mit einer Auflösung von 640 x 480 Pixeln und einem 3D-Sensor ausgestattet. Die Bilder werden von einem 2,6-GHz-Core-i5-Prozessor von Intel sowie einem "leistungsfähigen" Grafikprozessor verarbeitet, zu dem aber keine Spezifikationen genannt werden. Zum Speichern stehen 500 GByte zur Verfügung.Bedient wird das Gerät über vier Knöpfe rechts am Bildschirm und je einen Joystick auf jeder Seite. Für die Aufnahme hält der Nutzer das Gerät hochkant und richtet die 3D-Kamera auf sein Motiv. Der 14 Zoll (35,5 Zentimeter) große Bildschirm dient dabei zum einen als Sucher, zum anderen zeigt er die 3D-Bilder an. Bis zu vier Stunden soll die Lynx A aufzeichnen können, bevor der Akku erschöpft ist.

  Das Gerät ist für drei verschiedene Anwendungen gedacht: Mit der Kamera wird ein 3D-Modell eines Objekts oder einer Person erstellt. Dazu geht der Fotograf mit der Lynx A um die Person oder den Gegenstand herum. Das aufzunehmende Objekt wird so gescannt und das 3D-Bild kann beispielsweise direkt auf einen 3D-Drucker exportiert werden.Statt einer Person oder eines Objekts kann der Nutzer mit der Lynx A auch einen Raum abbilden, etwa für eine Architekturanwendung. Dazu schwenkt der Nutzer das Gerät über die Szenerie. Aufgenommen wird im Bereich zwischen 0,7 und 3,5 Metern.Die Lynx A kann zudem Videos aufzeichnen und für Motioncapturing eingesetzt werden. Dadurch lassen sich Bewegungen aufnehmen, die später etwa in einem Film oder einem Computerspiel verwendet werden können.Entwickelt wurde Lynx A an der Universität von Austin im US-Bundesstaat Texas. Um ihre Kamera zu vermarkten, haben die Wissenschaftler das Unternehmen Lynx Laboratories gegründet. Über ein Projekt auf der Crowdfunding-Plattform Kickstarter wollen sie 50.000 US-Dollar sammeln, um die Kamera in Kleinserien zu produzieren.

  Nach drei Tagen haben 80 Spender schon über 36.000 US-Dollar zugesagt. Die Aktion läuft noch bis zum 18. März. Eine Lynx A gibt es ab 1.800 US-Dollar, für Käufer aus dem Ausland kommen noch 50 US-Dollar Versandkosten hinzu. Als Auslieferungstermin gibt Lynx Laboratories Juni 2013 an. Allerdings schaffen es nur die wenigsten Projektinitiatoren, den angegebenen Liefertermin einzuhalten.In den USA verkauft HP ab sofort sein erstes Notebook mit Chrome OS. Das Gerät besitzt als erstes Chromebook ein Display mit 14-Zoll-Diagonale und viele Schnittstellen, ist aber überraschend teuer. Für 330 US-Dollar steht HPs erstes Chromebook nun im Online Store des Unternehmens, nachdem seine technischen Daten bereits in der vergangenen Woche bekanntwurden. Das Gerät ist bisher nur in den USA verfügbar, ob und wann es in Deutschland auf den Markt kommt, hat Hewlett-Packard noch nicht bekanntgegeben. Der gegenüber anderen Chromebooks mit Intel-CPUs, wie Acers C7, gut 100 US-Dollar höhere Preis ist beim Pavilion 14 nur aufgrund des größeren Displays und der besseren Schnittstellenausstattung gerechtfertigt. So sind drei USB-2.0-Ports, Fast-Ethernet und HDMI als Anschlüsse vorhanden. Der Bildschirm zeigt trotz seiner Größe aber nur 1.366 x 768 Pixel.

  Etwas flexibler als andere Geräte der Klasse ist das erste Chromebook von HP aber auch: So lässt sich der vorinstallierte Hauptspeicher von 2 GByte auf 4 GByte DDR3-RAM erweitern, dafür gibt es zwei SO-DIMM-Steckplätze. Der Akku ist zudem wechselbar, hält aber nach den Angaben von HP nur 4 Stunden und 15 Minuten durch.Dafür dürfte vor allem der ältere 32-Nanometer-Prozessor verantwortlich sein. Intel gibt für den im Pavilion verbauten Celeron 847 eine TDP von 17 Watt an. Die CPU besitzt zwei Kerne, die mit 1,1 GHz arbeiten und steuert auch die Grafik bei. Den gleichen Prozessor verwendet Acer auch in seinem Chromebook C7. Wie dieses ist auch das Pavilion nur mit 16 GByte Flash-Speicher versehen, laut HP besteht er aus einer SATA-SSD, so dass sich das Laufwerk wohl auch austauschen lässt. Ohne diese Maßnahme ist der Speicher durch einen SD-Steckplatz erweiterbar, wenn man nicht ganz auf Googles Cloud-Dienste setzen will.

  Bei den drahtlosen Netzen bietet das neue Chromebook guten Standard, so ist WLAN nach 802.11 a/b/g/n vorhanden, und zwar mit zwei Antennen. So lassen sich auch Verbindungen mit maximal 300 MBit/s herstellen. Bluetooth beherrscht das 1,8 Kilogramm schwere Gerät in Version 2.2.Einer Mitteilung von HP zufolge wird das Pavilion 14 ab sofort nach Onlinebestellung ausgeliefert, zum Preis von 330 US-Dollar kommen aber noch die ortsüblichen Steuern sowie Versandkosten hinzu. Sollte HP das Chromebook zu einem ähnlichen Preis auch in Deutschland anbieten, so dürfte er inklusive Mehrwertsteuer kaum deutlich unter 400 Euro liegen - und damit konkurriert das Gerät dann schon mit deutlich besser ausgestatteten Windows-Notebooks.

  Samsung präsentiert mit dem E2200 ein einfaches kleines Handy mit Bluetooth und langer Akkulaufzeit. Für Facebook und Twitter gibt es integrierte Anwendungen, außerdem ist Samsungs Ortungssoftware Utrack installiert. Das E2200 von Samsung hat einen 1,77 Zoll großen Bildschirm mit einer Auflösung von 160 x 128 Pixeln, der bis zu 65.536 Farben anzeigt. Unterhalb des Displays befinden sich ein Vier-Wege-Button und zwei Auswahlknöpfe, mit denen innerhalb des Samsung-eigenen Betriebssystems navigiert wird. Die Tastatur des Handys unterstützt die Texteingabe per T9. Für Fotos und Videos hat das E2200 eine eingebaute Kamera für Schnappschüsse mit einer Auflösung von 640 x 480 Pixeln, Videos können im Format 352 x 288 Pixel gemacht werden. Im 9 MByte großen internen Speicher können maximal 1.000 Nachrichten, 1.500 Kontakte und 100 Kalendereinträge gespeichert werden. Ein Steckplatz für Micro-SD-Karten bis maximal 16 GByte ist vorhanden.

  Die Taktrate des Prozessors gibt Samsung mit 208 MHz an. Das E2200 unterstützt Dual-Band-GSM, die Frequenzen werden nicht genannt. Da das Handy für Deutschland angekündigt wird, ist anzunehmen, dass es die in Deutschland verwendeten Frequenzen 900 und 1.800 MHz sind. Bluetooth wird in der Version 2.1 unterstützt, WLAN gibt es nicht.Neben Anwendungen für Facebook und Twitter sind ein Internetbrowser, ein Kalender, ein Taschenrechner mit Umrechnungsfunktion, ein Wecker und eine Memo-Applikation vorinstalliert. Über Samsung Apps sind zudem weitere Hilfsprogramme und Spiele verfügbar. Die Apps können über eine Schnellzugriffsleiste aufgerufen werden.Über den Samsung-Dienst Utrack wird der Nutzer im Falle eines Diebstahls außerdem per SMS benachrichtigt, wenn der Dieb eine neue SIM-Karte in das Handy einlegt. An eine vorher definierte Nummer werden dann die Telefonnummer der neuen SIM-Karte und die IMEI-Nummer des gestohlenen Telefons übermittelt.

 • Laptop Battery for Dell inspiron 1000

  The next task is adding a remote control to your Raspberry Pi – no-one wants to have a keyboard and mouse cluttering up their entertainment center. The good news is that if your TV supports HDMI CEC, your standard TV remote will work just fine with your Pi, and allow you to browse through your content from the comfort of your couch. You can also control it through the web interface, by going to Raspbmc’s system info menu, noting down the IP address of your Raspberry Pi and typing that address into your browser. Of course, it will have to be prefaced with "http://", and both computers will have to be on the same network. Once done, the web UI will open up; select the ‘remote’ tab, and a control interface will appear that you can use to navigate to your hearts content.If you own a smartphone or tablet, you can also use that to control your Pi. As an open-source project, there are numerous apps available for this function. All you need to do is download one, and link it to your Raspbmc by entering the MAC address and port details, which can be found in Raspbmc’s system menu.

  Now that you’re all set up, you can get down to the fun part – watching all your movies and TV. Playing your files is a snap – simply plug in a flash drive or external hard disk with your media on it, and your Raspberry Pi will automatically recognize it. From there, just navigate to the appropriate tab (music, movies or video), select your storage device, and your files should be there waiting to be played. If you own a NAS drive, Raspbmc is also capable of retrieving your files from there, but we find it’s much simpler to simply use a thumb drive.If you’re an Apple fan with a lot of content from the iTunes store, you can also set up your Raspberry Pi as an AirPlay receiver. Simply go into the AirPlay tab in the services menu (found in the settings section) and tick ‘allow XBMC to receive AirPlay content’. That done, your Apple device will detect your Raspberry Pi as an Airplay Receiver, and you’ll be ready to stream all your iTunes content directly. With all that done, you’re ready to start streaming all your content, instantly and in HD. Due to the open-source nature of Rasbmc, it’s constantly being updated, and there are numerous add-ons and options to let you tweak your experience to your hearts content, so you can have your entertainment exactly the way you want it. You’ll never go back to normal TV again.

  HP unveiled a host of new products at CES 2013, but two products stood out: the world's first monitor to come with Beats Audio built-in, and a low-cost touchscreen Ultrabook equivalent.The HP Envy 27in IPS Monitor was developed in collaboration with Beats by Dre, and HP claims its angled-upward speakers can produce "studio quality sound". It has a 27in IPS edge-to-edge panel in a frame less than 14mm thick, and the aluminium base is designed to take up minimal desk space.Touchscreen Ultrabooks have largely been premium devices (with the exception of the Asus VivoBook S200), so the HP Pavilion TouchSmart Sleekbook stands out from the crowd: it will start at £429 when it arrives later this month.It can't technically be called an Ultrabook, as it's powered by an AMD A-Series APU. It's a 15.6in touchscreen device with up to 1TB of storage, USB 3 and USB 2 ports, and a removable battery. A non-touch version, the HP Pavilion SleekBook, will also be available.Now that 802.11ac is making its way into more phones, tablets and laptops, choosing an AC router such as Linksys' EA6900, is becoming an increasingly tempting option. And if you're going to opt for 802.11ac, you might as well go for broke and choose a top-end model. The Linksys EA6900 is the firm's new flagship router – the first under new owner Belkin – and it's packed full of features.

  As with the Asus RT-AC68U we reviewed recently, the EA6900 is an "AC1900" device. That doesn't mean its top speed is 1,900Mbits/sec. Instead, the 1,900 figure is a totting up of the router's maximum possible link speed across each of its wireless frequency bands: over 2.4GHz the EA6900 can connect at up to 600Mbits/sec, while over 5GHz it can connect at up to 1,300Mbits/sec.That 600Mbits/sec speed – 150Mbits/sec faster than standard 2.4GHz connections – is enabled by using a proprietary Broadcom technology, TurboQAM, so not every device will get the benefit. Like most top-specification routers, the EA6900 also lacks an integrated modem, so you'll need a separate modem (cable or ADSL) to feed it an internet signal.There's plenty of other features to get your teeth into, however. The router uses its three external antennae as a beamforming array, to help strengthen the wireless signal, and there are four Gigabit Ethernet ports at the rear. In addition, there's a pair of USB ports (one USB 2, one USB 3) for sharing storage devices and USB printers.

  Linksys' Smart Wi-Fi admin interface is one of the best when it comes to installation and setup, and once it's up and running, the widget-based UI makes accessing the router's various settings a doddle. Parental controls make it possible to block and allow internet access based on the time and day of the week, and there are Android and iOS apps that allow you take control remotely, set up guest access, and monitor your network from a smartphone or tablet. A selection of in-app extensions allow you to expand what you can do with these apps, although there's decidedly more choice for iOS devices than Android.Testing with a 3x3-stream Asus PCE-AC68 PCI Express x1 card, and using iPerf to measure maximum bandwidth, the router hit 72.4MB/sec over 5GHz at close range – faster than the Asus RT-AC68U – but 23.8MB/sec in our long-range test, which is slightly down on the Asus' performance. Over 2.4GHz, we measured close-range speed at 19.2MB/sec and long range at 6.3MB/sec. On balance, we prefer the Asus' results – it's a better all-rounder.

  We also tested the speed of shared storage over Gigabit Ethernet and found performance to be rapid, but again slower than the Asus. Still, there isn't much wrong with sequential read and write speeds of 28.6MB/sec and 19MB/sec – they're not far behind – and such results make it possible to employ the EA6900 as an occasional NAS drive.The EA6900 is an excellent 802.11ac router. It's speedy, easy to set up and manage, flexible and, most importantly, reasonably priced. We prefer the Asus RT-AC68U, which delivers more balanced all-round performance, but this Linksys isn't far behind.It’s a bit of a push to describe Asus’ G750JW as a laptop; weighing almost 4kg and measuring 50mm thick, this is more a battery-powered desktop PC than something you’d dare put on your lap. As a super-powered desktop replacement, however, the G750JW has exactly what it takes: with a quad-core Intel Haswell CPU and an Nvidia GeForce 7 Series graphics chipset, it’s been designed to survive the most epic of gaming sessions.It would be tough to mistake the Asus G750JW for anything but a high-end gaming laptop. The burly, wedge-shaped chassis, finished in soft-touch matte-black plastic, sits menacingly on a desk, and the huge exhaust vents at the rear would look more at home on a gargantuan gaming PC. With the chunky 180W PSU upping the weight to 4.8kg, you’ll need a large, sturdy rucksack if you’re planning to lug it around.

  On the inside, a quad-core Intel Core i7-4700HQ CPU and 8GB of RAM means it’s incredibly quick: it smashed its way to an overall score of 0.93 in our Real World Benchmarks. Thanks to an Nvidia GeForce GTX 765M GPU, its gaming performance was equally impressive. Most laptops grind to a halt when tasked with Crysis at Full HD and High quality settings, but the Asus managed a smooth average frame rate of 46fps. With Crysis cranked to Very High quality, it managed a playable 30fps.The large exhausts at the rear keep the beefy CPU and GPU cool under pressure, which is no small task. We ran Prime95 and FurMark – two applications that push systems to their limits – and after two hours the CPU temperature settled at 90˚C, while the GPU peaked at 65˚C. The fans spun audibly, but not aggravatingly so – the raucous internal speakers are capable of drowning out the constant whoosh of air.The downside to such capable performance is short battery life. With the screen dimmed to 75cd/m[sup]2[/sup] and the CPU ticking through a handful of offline web pages, the Asus clung on for only 5hrs 3mins. With the CPU working flat out, and the display dialled up to maximum brightness, it lasted 2hrs 49mins.

  AMD will target the booming tablet PC market after the company's chief executive admitted Apple's iPad was biting into netbook and laptop sales.Speaking during a conference call to announce the company's less-than-expected losses, Dirk Meyer admitted the company could no longer ignore the burgeoning slate market.“Clearly, in the last quarter or two, the tablet has represented a disruption in the notebook market,” Meyer said. “If you ask five people in the industry, you'll get five different answers as to what degree there's been cannibalisation by tablets of either netbooks or notebooks."Clearly, in the last quarter or two, the tablet has represented a disruption in the notebook marketClearly, in the last quarter or two, the tablet has represented a disruption in the notebook market“I personally think the answer is both," he said. "Given the pretty high price points of the iPad, there's probably some cannibalisation even of mainstream notebooks. We still believe in the long term that this presents market opportunities for companies like AMD.”Ideally, Meyer said, tablets would use chips drawing only 3W of power, but manufacturers might use more power-hungry AMD chips that were currently powering fanless netbooks.

  The attention on the tablet space marks a change of stance for a company that earlier this year played down the potential for the iPad.The news came as AMD announced revenue for the third quarter of 2010 of $1.62 billion, and a net loss of $118 million.Laptops can toast the skin, leading to a condition similar to that once found in glass-blowers and bakers.While warm thighs will come as no surprise to anyone who's ever balanced a laptop on their legs to get some work done, Swiss researchers say longer term exposure to such heat can lead to "toasted skin syndrome."Such a condition is normally harmless, leading to skin discoloration that normally fades over time but in rare cases was permanent, the researchers at the University Hospital Basel wrote in the journal Pediatrics.They added that getting "toasted skin" required resting a computer on the lap for several hours a day over several months, so it isn't likely to affect anyone stuck balancing a laptop on the knees during a flight or at a meeting.

  1. http://akkusmarkt.over-blog.com/
  2. http://blog.roodo.com/akkusmarkt
  3. http://enablesyou.promblogus.com/blogs
  4. http://yourpot.com/users/delicado/blog.aspx

  Lire la suite