Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Batterij Sony VAIO VGN-FZ

Het Engelse vervoersbedrijf GNER begint een proef met WiFi-toegang in de trein, zo wordt er op de site gemeld. In eerste instantie wordt er getest in enkele treinen en alleen in de eerste klasse, waar gedurende de eerste drie weken gratis van de internettoegang gebruik kan worden gemaakt. Mocht het project een succes worden, dan zullen ook pasagiers die tweede klas reizen gebruik kunnen maken van de connectie. Om te kunnen garanderen dat er altijd verbinding is, wordt er op het traject van verschillende typen verbindingen gebruik gemaakt:WiFiThe patented communication technology from our supplier Icomera allows data communication over these multiple links to increase the bandwidth and availability of the system. You will experience approximately the same kind of quality as with a DSL connection though the connection speed will vary based on obstacles along the railway track and the amount of coverage offered for the different networks used. For example, when the train passes through a tunnel, 4-6 cellular phone links are used in parallel to maintain the Internet connection, and even if the speed decreases temporarily, the connection will entirely not drop. This means that your connection speed will vary during the trip. You will access our internet connection by using your own Wi-Fi enabled laptop to link in to the on train server, using wireless 802.11b network technology. Tom's Hardware Guide heeft het N-Charge-Power-System van Valence Technology eens nader onderzocht. Dit 1,35kg zware apparaat is een universele Lithium-ion accu met een capaciteit van 10Ah voor notebooks. Door zijn vorm kan hij makkelijk onder een laptop worden geplaatst en met een uitgebreid aanbod van adapters, kan hij op een breed gamma van portable computers worden aangesloten. Daarnaast kan de batterij ook gebruikt worden om een GSM-telefoon op te laden of dienen als universele 12V-bron voor apparaten met een 12V-sigarettenaanstekeraansluiting.

Gewapend met een Fujitsu Lifebook S2000 en Mobilemark 2002 heeft Tom's Hardware Guide gemeten hoe goed het N-Charge-Power-System werkt. De Lifebook S2000 geeft de geest na 146 minuten als er alleen met de interne accu wordt gewerkt. Als de S2000 alleen via de N-Charge-Power-System van voeding wordt voorzien, dan kan men 389 minuten op de notebook werken. Als beiden echter gecombineerd worden, dan kan er 517 minuten achter elkaar gewerkt worden. De conclusie is dan ook positief, met als enige minpunt het extra gewicht dat moet worden meegesleept.Intel en Philips zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de productie van Home Entertainment Systems. Tot dusverre is de consument nog niet erg enthousiast over deze toestellen, maar beide bedrijven hopen hierin verandering te brengen. Intel zal de processor, chipset en software leveren, terwijl Philips het apparaat zal maken en onder de naam Philips Showline Media Center MCP9350i op de markt brengen.De processor is een Pentium 4 met hyperthreading en de chipset een Intel 945 Express. Op de harde schijf van 250GB kunnen audio, video en foto's worden opgeslagen. Intel High Definition Audio kan via meerdere streams tegelijk naar verschillende apparaten worden gestuurd. De tv-tuner is dubbel uitgevoerd, zodat de gebruiker via Picture In Picture gelijktijdig naar twee verschillende kanalen kan kijken. Ook HDTV wordt ondersteund.

Philips is van plan het apparaat in oktober of november in Europa op de markt te brengen. Het zal ook in de VS worden uitgebracht, maar omdat het eerst moet worden aangepast aan de Amerikaanse standaarden is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren. Het zal worden aangeprezen als een audiovisueel apparaat en niet als computer, ondanks dat er veel pc-functionaliteit in zit. Intel is van plan de samenwerking met Philips te gebruiken om verder door te dringen op de markt voor audiovisuele consumentenelektronica. Omdat de Pentium-processors hiervoor eigenlijk te duur zijn en te veel energie gebruiken, zal Intel hiervoor binnenkort een productlijn volgens de Viiv-specificaties introduceren. Het bedrijf hoopt dat dit een bekend begrip in de wereld van mediacenters gaat worden, net als Centrino dat voor laptops is.

nVidia heeft zijn nieuwste videochip op de Comdex-beurs in Las Vegas voorgesteld. Het schatje luistert naar de naam GeForce FX Go5700 en mikt op de mobiele markt, waar ATi op dit moment de touwtjes in handen heeft met een marktaandeel van 56%. Verschillende fabrikanten, waaronder Toshiba en Alienware, hebben reeds toegezegd producten rond de nieuwe mobiele chip te gaan bouwen. De verzending is al begonnen, in het eerste kwartaal van 2004 zal de GeForce FX Go5700 in nieuwe laptops te vinden zijn. Vorige week berichtten we reeds over vroege benchmarks van de Go5700. Daaruit bleek dat ATi's Mobility 9600 een stuk beter presteerde dan nVidia's chip, zelfs toen deze overgeklokt werd. Het is wachten op de eerste officiële reviews om deze prestaties al dan niet bevestigd te zien. Uitgebreide specificaties van de kaart zijn hier te vinden.

GeForce FX Go logoWhen NVIDIA introduced the original GeForce FX Go series just over six months ago, notebook manufacturers responded by creating truly innovative products ranging from media center machines with beautiful 17-inch displays, to the first true gaming notebook,” said Jeff Fisher, executive vice president of worldwide sales at NVIDIA. Op de Empire High School worden sinds 10 augustus, de datum waarop het nieuwe schooljaar begon, geen boeken meer gebruikt. In plaats daarvan zijn iBooks uitgedeeld aan alle 340 scholieren. De schoolleiding hoopt dat deze grote verandering ervoor zal zorgen dat de scholieren meer zin zullen krijgen om te leren. Onderzoek bij andere middelbare scholen heeft namelijk laten zien dat scholieren die een computer gebruiken voor het leren, meer toegewijd waren dan scholieren zonder pc. De meeste jongeren vonden het in het geheel niet vervelend om vrijwel alleen van een scherm te moeten leren, iets wat ouderen vaak moeilijk vinden. De leerstof wordt via het draadloze netwerk op de school aan de iBook-gebruikers ter beschikking gesteld. Huiswerk kan digitaal ingeleverd worden en, om te voorkomen dat massaal fraude plaatsvindt, wordt met behulp van software gecontroleerd of er sprake is van plagiaat. Daarnaast wordt het internet op de school gefilterd om het zo onmogelijk te maken om bijvoorbeeld chatsites te bezoeken of instant-messagingprogramma's te draaien.

Docenten krijgen via de overal aanwezige laptops de mogelijkheid om het onderwijscurriculum dynamischer te maken en om informatie van internet directer te integreren in het onderwijs. Opvallend is dat de computer- en internetvaardigheden van de scholieren nogal eenzijdig zijn ontwikkeld. Chatten en een eenvoudige zoekopdracht op het internet kunnen ze probleemloos doen, maar het werken met bijvoorbeeld een tekstverwerker is iets waar extra training bij nodig is. De Empire High School opent dit jaar voor het eerst zijn deuren en is speciaal opgezet om te kunnen functioneren als een boekloze school. In een verklaring is door het Vail Unified School District, waar ook Empire High School onder valt, aangegeven dat al enkele jaren gezocht wordt naar mogelijkheden om technologie te integreren in het onderwijs. Dit betekent meestal dat, evenals op andere scholen, computers werden ingevoerd als extraatje en dat schoolboeken in gebruik blijven. Dit ging echter niet ver genoeg en daarom zijn de onderwijsmethodes voor Empire High School radicaal veranderd.

Er is nieuwe informatie verschenen over de aankomende standaard DisplayPort, die zowel VGA als DVI moet gaan opvolgen. Het voorstel, dat onder andere door ATi, nVidia, Dell, HP en Samsung is ontwikkeld, is eerder deze week bij de VESA ingediend voor evaluatie. Deze review zal minstens een halfjaar in beslag nemen, en verwacht wordt dan ook dat de eerste producten die DisplayPort ondersteunen op zijn vroegst over een jaar zullen verschijnen. Het voordeel van de nieuwe standaard zit vooral in de verhoogde bandbreedte. Via een dunnere kabel kan er dankzij een 'low-voltage differential signal' maximaal 10,8 gigabit per seconde verstuurd worden, waardoor er voor grote schermen zoals de Cinema Display van Apple geen speciale dual-link kabels meer nodig zijn om de maximale resolutie te halen.Tevens kan er naast beeld ook audio en 'interactieve communicatie' (denk bijvoorbeeld aan de terugvoer van een touch screen of afstandsbediening) door de DisplayPort heen, waardoor het aantal kabels achter de pc weer extra kan afnemen. De beeldkwaliteit gaat volgens de ontwerpers omhoog, omdat niet langer voor ieder frame het complete scherm getekend wordt, maar alleen de wijzigingen ten opzichte van het vorige beeld worden doorgegeven. Als extra voordeel zou dit nog stroom kunnen besparen in laptops ook.

Hoewel DisplayPort dus duidelijk voordelen heeft boven DVI, verwacht niet iedereen dat het een groot succes wordt. De geïnstalleerde markt van VGA en DVI is zo enorm groot dat de overgang moeizaam zal verlopen. Bovendien is er dit keer een concurrerende standaard met een behoorlijke voorsprong: HDMI. Ook zit er nog een potentiële adder onder het gras, een optioneel kopieerbeveiligingsmechanisme dat mensen die normaalgesproken altijd de nieuwste technieken willen hebben af zou kunnen schrikken.De non-profit-organisatie Playpower Foundation heeft zijn plannen toegelicht om een twaalf dollar kostende laptop voor educatieve doeleinden te bouwen. Als basis dient de stokoude 8-bits 6502-processor, die onder andere in de NES is terug te vinden.

De Playpower-organisatie, die al een jaar werkt aan zijn plannen voor een zeer goedkope computer voor educatieve doeleinden, presenteerde zijn plannen op de Emerging Technology Conference in San Jose, zo meldt Tech-on. Playpower stelt dat een zeer goedkope computer alleen te bouwen is met hardware waarop geen enkel patent meer rust en waarvan de belangrijkste onderdelen al op grote schaal worden geproduceerd. De organisatie is, na het uitvoeren van de nodige research, uitgekomen bij de op 1MHz geklokte 6502-processor, die in de jaren tachtig onder meer de NES-console van rekenkracht voorzag. In de VS en Japan worden voor prijzen van ongeveer twaalf dollar al NES-klonen uitgebracht die van een 6502-processor voorzien zijn.Playpower wil de 8-bits cpu, waarop geen patenten meer rusten, onderbrengen in een soc. Deze chip moet vervolgens in een toetsenbord worden geïntegreerd, iets wat ook gebeurde bij de ontwerpen van veel home computers uit de jaren tachtig. De als TVC getypeerde machine zou via een kabeltje aan de televisie gehangen moeten worden. Om educatieve software in te laden, dienen er - net als bij de NES - cartridges in het apparaat te worden gestoken. Verder wil Playpower zijn TVC gaan uitrusten met aansluitingen voor een muis en spelcontrollers.

Hoewel de plannen voor de hardware van de Playpower-organisatie nu zijn uitgekristalliseerd, is er mogelijk nog wel een probleem met het vinden van kwalitatief goede educatieve software. Voor de NES is destijds weinig in dit genre uitgebracht, en om vlot draaiende programma's te schrijven dient de 6502-cpu in assembler, oftewel machinecode, te worden geprogrammeerd. Playpower denkt het probleem deels op te kunnen lossen door de opensource-sdk nBasic uit te brengen. Tezamen met de beschikbare documentatie van de NES zouden programmeurs in staat moeten zijn om educatieve titels van bijvoorbeeld de Commodore 64 of de Apple II te porten, of om nieuwe programma's te bouwen. De Playpower stelt dat er, mede dankzij de retro-trend in de gamewereld, voldoende animo zal zijn om voor de TVC te programmeren, en dat de grafische beperktheid van de 8-bit-hardware juist meer creativiteit van de ontwikkelaar vereist.

  1. http://retrouve3.bravesites.com/blog
  2. http://retrouve3.sosblogs.com/
  3. http://retrouve3.mee.nu/

Les commentaires sont fermés.