Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Batterij Sony VGP-BPS13

Of en wanneer de TVC op de markt zal komen is nog onbekend, maar de Playpower-medewerkers zouden al enkele fabrieken in China op het oog hebben voor de productie van de hardware. Uiteindelijk stelt de organisatie dat zijn oplossing een groter aantal mensen in ontwikkelingslanden zal bereiken dan projecten als de idealiter honderd dollar kostende Olpc, terwijl de TVC zijn gebruikers bovendien basisvaardigheden als typen en het leren van Engels zal aanleren.De vraag naar personal computers lijkt het komende jaar flink toe te nemen, zo meldt Business Week. De site baseert zich onder andere op een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Micro Electronics waaruit blijkt dat 50 procent van zijn klanten binnen zes tot twaalf maanden een nieuwe pc wil aanschaffen. Directeur Tom Fritz heeft naar eigen zeggen zulke positieve cijfers voor het laatst in 1990 gezien. Door nieuwe apparaten als draagbare mediaspelers, digitale camera's en dvd-drives zouden consumenten steeds meer belang hechten aan de pc als een centraal mediasysteem.

VerkoopcijfersOok draadloze verbindingen, via bijvoorbeeld Wi-Fi, groeien in populariteit, wat weer leidt tot meer verkochte laptops. Intel maakte onlangs bekend een sterke stijging te zien in de afzet van chips voor allerlei producten en marktonderzoeker IDC verwacht dat er volgend jaar 15 procent meer computers verkocht gaan worden. Een nadeel voor veel fabrikanten is echter dat de winstmarges dalen. Kopers kijken steeds kritischer naar de prijzen van producten, die steeds lager worden. Van grote bedrijven hoeven de fabrikanten voorlopig geen stijgende vraag te verwachten.

Toshiba gaat zijn mini-harddisks van een grotere capaciteit voorzien, zo meldt de fabrikant in een persbericht. De harde schijven hebben een breedte van 1,8 inch, het gehele apparaat heeft ongeveer de afmetingen van een creditcard. Ter vergelijking; de harde schijf in een laptop heeft een breedte van 2,5. Vooral mp3-spelers vormen een belangrijke toepassing voor deze kleine schijven, die 20 en 40GB als nieuwe capaciteit zullen hebben. Deze vullen het huidige gamma, bestaande uit schijven van 5 tot en met 30GB, aan. De nieuwe 20GB-versie vervangt de huidige versie met dezelfde capaciteit. Nadat de fabrikant meer dan een jaar de enige was die dergelijke kleine harde schijven verkocht, is er nu concurrentie: Hitachi heeft namelijk ook een 1,8-serie uitgebracht, de capaciteit daarvan is wel nog beperkt tot 20GB. Computerbouwer Dell gebruikt ze trouwens in de onlangs gelanceerde Digital Jukebox.

Toshiba hardeschijvenToshiba continues to build on the 1.8-inch product line to deliver high-capacity drives capable of storing everything from digital music and photos to videos and presentations, Amy Dalphy, the manager of Toshiba's hard drive business unit, said in a statement. The company has also been expanding its manufacturing capacity for the drives in order to meet demand, she said. Nick Stam, een medewerker van ExtremeTech, heeft zijn gedachten over zogeheten smart displays samengevat in een artikel. Deze displays bestaan al enige tijd in de vorm van producten als de WebPad en de Advantech MobiPanel. Tot nog toe zijn dergelijke schermen vooral in specifieke werkomgevingen - bijvoorbeeld bij dokters - in gebruik genomen en heeft het grote publiek zich er nog niet op gestort. Microsoft heeft echter plannen om hier verandering in te brengen met de introductie van zijn Smart Displays (voorheen 'Mira' genoemd).

Bill Gates met Mira (klein)In het artikel worden een aantal problemen geschetst die zich voordoen bij de apparaten. Zo zijn het geen complete computers, maar feitelijk speciale beeldschermen die hun data van een gewone computer moeten krijgen. Dit betekent dat er altijd een gewone pc aan zal moeten staan, die bovendien uitgerust moet zijn met de Professional-editie van Windows XP: het gebruik van Smart Displays wordt in de Home-editie niet ondersteund. Een ander probleem is de prijs: de apparaten zullen, zo wordt gezegd, niet voor minder dan duizend dollar van eigenaar veranderen. Voor dat geld zijn er ook goedkope laptops verkrijgbaar, die het voordeel hebben dat ze uitgerust zijn met een toetsenbord.Wel heeft een Smart Display als voordeel dat je geen aparte software hoeft aan te schaffen en te onderhouden voor de gewone pc en de laptop, aangezien het scherm al zijn informatie van de gewone computer haalt via een WiFi-verbinding. De schrijver twijfelt echter aan de snelheden die gehaald worden en verwacht dat het afspelen van sommige video's problemen kan opleveren. Ook beschouwt hij de onmogelijkheid om tegelijk iemand met een Smart Display en met een gewoon scherm op een computer te werken als een nadeel. Dit zal echter naar verwachting veranderd worden, al lijkt daar geen zekerheid over:

Microsoft logoAn even bigger problem: You can't use your Smart Display with your base PC simultaneously. That means the PC is effectively disabled (a logon screen is displayed on screen) while the Mira device is in use. We expect Microsoft to fix this in the future - which turns XP into a multi-user operating system. But don't expect to connect more than one Smart Display to a central PC host without paying for extra user licenses. Streaming Web video could also be hampered by the RDP protocol over 802.11b, even at low bit rates like 56Kbps. (Note that 300Kbps and even 600Kbps streaming video looks just fine on standard 802.11b notebooks attached to a high-speed Internet connection.) Sinds Microsoft vorige week de details heeft vrijgegeven over een lek in de Plug and Play-routines van Windows 2000, is er een explosie ontstaan van virussen en wormen die met behulp van deze kwetsbaarheid computers willen infecteren. Verschillende bedrijven zoals CNN, ABC, United Parcel Service en Caterpillar zijn al slachtoffer geworden van de plotselinge evolutie binnen de virtuele microbiologie. Experts vermoeden dat het hier gaat om een oorlog tussen de verschillende virus- en wormprogrammeurs. Mikko Hypponen, werknemer van het beveiligingsbedrijf F-Secure, vertelt dat er drie verschillende 'bendes' zijn die zich hebben gespecialiseerd in het schrijven van dit soort wormen en bezig zijn om in een rap tempo veel malware los te laten op het internet. Het uiteindelijke doel is het grootste netwerk van geïnfecteerde machines te bouwen, dat in staat is een massale aanval uit te voeren op ieder gewenst doelwit.

InternetwormDe werkwijze van de wormen is grotendeels overeenkomend. Ze verspreiden zich via poort 445, dat gebruikt wordt in voor bestand- en printerdeling binnen Windows. Daar maakt het gebruik van de Plug and Play-bug om grip te krijgen op het besturingssysteem. Vervolgens loggen ze in op een IRC-kanaal en wachten daar op verdere instructies. Door de grote hoeveelheid wormen kan moeilijk worden bepaald welk beestje schuldig is voor welke infectie. Toch raken de experts niet in paniek, want de wormen hebben geen grote impact op individuele computergebruikers. Vaak is er sprake van een introductie van een geïnfecteerde laptop aan het bedrijfsnetwerk die het virus heeft opgelopen terwijl de gebruiker thuis aan het werk was. Bedrijven zijn vaak niet echt happig op het toepassen van nieuwe patches vanwege de betrouwbaarheid; hoewel Microsoft de software nauwkeurig test op zijn eigen systemen, kan het nooit voorspellen hoe de patch uitpakt op de gespecialiseerde netwerken van bedrijven.

's Werelds grootste fabrikant van halfgeleiders, Intel, heeft veel vertrouwen in de verre toekomst. Dat was de boodschap van Intels topbestuurder Craig Barrett gisteren in een Zwiterse krant. Een prognose voor de kortere termijn is daarentegen vanwege de vele onzekere factoren moeilijk te geven. Barrett waarschuwde dat SARS bijvoorbeeld weer uit zou kunnen breken en dat er weer oorlog zou kunnen komen, zodat het moeilijk is om voor het komende kwartaal stellige verwachtingen uit te spreken. Het afgelopen kwartaal had Intel trouwens niet te klagen. Het bedrijf realiseerde een verdubbeling van de netto opbrengsten. Die groei was vooral te danken aan een aantrekkende vraag uit Azië en een vergrote afzet van relatief dure chips voor in servers en laptops.

Intel Inside logoDe reden waarom Barrett dan toch zo terughoudend is met zijn verwachtingen voor de komende maanden, ligt in het feit dat de Amerikaanse zakelijke markt geen tekenen van herstel vertoont. Waar consumenten weer eens lekker geld uit begonnen te geven, bleven de ondernemingen achter met investeren in technologie. De aandeelhouders rekenen Intel echter niet af op dat gegeven. De koers van het aandeel is sinds het begin van dit jaar bijna verdubbeld. De topman van Intel is zelf verder ook tevreden over de ontwikkeling van de andere marktsegmenten. Hij liet weten de toekomst zonnig in te zien, maar benadrukte dat hij daarmee de situatie over een jaar of vijf tot tien bedoelt.Op de site van Linux-distributeur Lycoris is te lezen dat het bedrijf Desktop Evolution een tablet pc op de markt heeft gebracht welke is voorzien van Lycoris' Desktop/LX Tablet Edition Linux. Deze Linux distributie van Lycoris is enkele maanden geleden op de markt gebracht en speciaal ontwikkeld voor het gebruik op tablet pc's. Vrijwel alle voordelen van een tablet pc zijn momenteel bruikbaar, met uitzondering van handschriftherkenning. Deze feature zal in een nog te verschijnen update aan het besturingssysteem worden toegevoegd.

Voor de hardware is gebruik gemaakt van een Toshiba Tablet PC voorzien van een Pentium III-M op 1,33GHz, 12 TFT-scherm en Wifi. De tablet pc is ook voorzien van een toetsenbord waardoor deze ook als reguliere laptop te gebruiken is. Het geheel, dus de hardware inclusief Lycoris LX/Desktop Tablet Edition en een office-suite van Lycoris, moet 1899 dollar kosten:Lycoris Tablet PCRedmond, WA - August 11, 2003 - Lycoris Affiliate Desktop Evolution Launches De-Tablet, a full tablet PC pre-installed with Lycoris Desktop L/X Tablet Edition utlizing the Toshiba Tablet PC platform. Lycoris Affiliate Desktop Evolution Launches De-Tablet: an integrated Toshiba Tablet Platform running Lycoris Desktop L/X® Tablet Edition. De-Tablet provides a flexible Linux desktop operating system in Lycoris Desktop L/X Tablet Edition on a powerful Toshiba hardware platform. Transmeta kan rekenen op brede belangstelling van Taiwenese notebook-fabrikanten, nu maar liefst 20 bedrijven hebben aangekondigd dat zij de energie zuinige Crusoe processor in hun produkten gaan verwerken. Taiwan is belangrijk voor Transmeta, aangezien dit land verantwoordelijk is voor 60% van de wereldwijde notebook produktie. Vrijwel alle top 10 laptop fabrikanten laten hun produkten op dit eilandje assembleren.

  1. http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/
  2. http://retrouve3.blogolink.com/
  3. http://gegensatz.mixxt.at

Les commentaires sont fermés.