Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

 • Batterij Sony VGP-BPS13

  Of en wanneer de TVC op de markt zal komen is nog onbekend, maar de Playpower-medewerkers zouden al enkele fabrieken in China op het oog hebben voor de productie van de hardware. Uiteindelijk stelt de organisatie dat zijn oplossing een groter aantal mensen in ontwikkelingslanden zal bereiken dan projecten als de idealiter honderd dollar kostende Olpc, terwijl de TVC zijn gebruikers bovendien basisvaardigheden als typen en het leren van Engels zal aanleren.De vraag naar personal computers lijkt het komende jaar flink toe te nemen, zo meldt Business Week. De site baseert zich onder andere op een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Micro Electronics waaruit blijkt dat 50 procent van zijn klanten binnen zes tot twaalf maanden een nieuwe pc wil aanschaffen. Directeur Tom Fritz heeft naar eigen zeggen zulke positieve cijfers voor het laatst in 1990 gezien. Door nieuwe apparaten als draagbare mediaspelers, digitale camera's en dvd-drives zouden consumenten steeds meer belang hechten aan de pc als een centraal mediasysteem.

  VerkoopcijfersOok draadloze verbindingen, via bijvoorbeeld Wi-Fi, groeien in populariteit, wat weer leidt tot meer verkochte laptops. Intel maakte onlangs bekend een sterke stijging te zien in de afzet van chips voor allerlei producten en marktonderzoeker IDC verwacht dat er volgend jaar 15 procent meer computers verkocht gaan worden. Een nadeel voor veel fabrikanten is echter dat de winstmarges dalen. Kopers kijken steeds kritischer naar de prijzen van producten, die steeds lager worden. Van grote bedrijven hoeven de fabrikanten voorlopig geen stijgende vraag te verwachten.

  Toshiba gaat zijn mini-harddisks van een grotere capaciteit voorzien, zo meldt de fabrikant in een persbericht. De harde schijven hebben een breedte van 1,8 inch, het gehele apparaat heeft ongeveer de afmetingen van een creditcard. Ter vergelijking; de harde schijf in een laptop heeft een breedte van 2,5. Vooral mp3-spelers vormen een belangrijke toepassing voor deze kleine schijven, die 20 en 40GB als nieuwe capaciteit zullen hebben. Deze vullen het huidige gamma, bestaande uit schijven van 5 tot en met 30GB, aan. De nieuwe 20GB-versie vervangt de huidige versie met dezelfde capaciteit. Nadat de fabrikant meer dan een jaar de enige was die dergelijke kleine harde schijven verkocht, is er nu concurrentie: Hitachi heeft namelijk ook een 1,8-serie uitgebracht, de capaciteit daarvan is wel nog beperkt tot 20GB. Computerbouwer Dell gebruikt ze trouwens in de onlangs gelanceerde Digital Jukebox.

  Toshiba hardeschijvenToshiba continues to build on the 1.8-inch product line to deliver high-capacity drives capable of storing everything from digital music and photos to videos and presentations, Amy Dalphy, the manager of Toshiba's hard drive business unit, said in a statement. The company has also been expanding its manufacturing capacity for the drives in order to meet demand, she said. Nick Stam, een medewerker van ExtremeTech, heeft zijn gedachten over zogeheten smart displays samengevat in een artikel. Deze displays bestaan al enige tijd in de vorm van producten als de WebPad en de Advantech MobiPanel. Tot nog toe zijn dergelijke schermen vooral in specifieke werkomgevingen - bijvoorbeeld bij dokters - in gebruik genomen en heeft het grote publiek zich er nog niet op gestort. Microsoft heeft echter plannen om hier verandering in te brengen met de introductie van zijn Smart Displays (voorheen 'Mira' genoemd).

  Bill Gates met Mira (klein)In het artikel worden een aantal problemen geschetst die zich voordoen bij de apparaten. Zo zijn het geen complete computers, maar feitelijk speciale beeldschermen die hun data van een gewone computer moeten krijgen. Dit betekent dat er altijd een gewone pc aan zal moeten staan, die bovendien uitgerust moet zijn met de Professional-editie van Windows XP: het gebruik van Smart Displays wordt in de Home-editie niet ondersteund. Een ander probleem is de prijs: de apparaten zullen, zo wordt gezegd, niet voor minder dan duizend dollar van eigenaar veranderen. Voor dat geld zijn er ook goedkope laptops verkrijgbaar, die het voordeel hebben dat ze uitgerust zijn met een toetsenbord.Wel heeft een Smart Display als voordeel dat je geen aparte software hoeft aan te schaffen en te onderhouden voor de gewone pc en de laptop, aangezien het scherm al zijn informatie van de gewone computer haalt via een WiFi-verbinding. De schrijver twijfelt echter aan de snelheden die gehaald worden en verwacht dat het afspelen van sommige video's problemen kan opleveren. Ook beschouwt hij de onmogelijkheid om tegelijk iemand met een Smart Display en met een gewoon scherm op een computer te werken als een nadeel. Dit zal echter naar verwachting veranderd worden, al lijkt daar geen zekerheid over:

  Microsoft logoAn even bigger problem: You can't use your Smart Display with your base PC simultaneously. That means the PC is effectively disabled (a logon screen is displayed on screen) while the Mira device is in use. We expect Microsoft to fix this in the future - which turns XP into a multi-user operating system. But don't expect to connect more than one Smart Display to a central PC host without paying for extra user licenses. Streaming Web video could also be hampered by the RDP protocol over 802.11b, even at low bit rates like 56Kbps. (Note that 300Kbps and even 600Kbps streaming video looks just fine on standard 802.11b notebooks attached to a high-speed Internet connection.) Sinds Microsoft vorige week de details heeft vrijgegeven over een lek in de Plug and Play-routines van Windows 2000, is er een explosie ontstaan van virussen en wormen die met behulp van deze kwetsbaarheid computers willen infecteren. Verschillende bedrijven zoals CNN, ABC, United Parcel Service en Caterpillar zijn al slachtoffer geworden van de plotselinge evolutie binnen de virtuele microbiologie. Experts vermoeden dat het hier gaat om een oorlog tussen de verschillende virus- en wormprogrammeurs. Mikko Hypponen, werknemer van het beveiligingsbedrijf F-Secure, vertelt dat er drie verschillende 'bendes' zijn die zich hebben gespecialiseerd in het schrijven van dit soort wormen en bezig zijn om in een rap tempo veel malware los te laten op het internet. Het uiteindelijke doel is het grootste netwerk van geïnfecteerde machines te bouwen, dat in staat is een massale aanval uit te voeren op ieder gewenst doelwit.

  InternetwormDe werkwijze van de wormen is grotendeels overeenkomend. Ze verspreiden zich via poort 445, dat gebruikt wordt in voor bestand- en printerdeling binnen Windows. Daar maakt het gebruik van de Plug and Play-bug om grip te krijgen op het besturingssysteem. Vervolgens loggen ze in op een IRC-kanaal en wachten daar op verdere instructies. Door de grote hoeveelheid wormen kan moeilijk worden bepaald welk beestje schuldig is voor welke infectie. Toch raken de experts niet in paniek, want de wormen hebben geen grote impact op individuele computergebruikers. Vaak is er sprake van een introductie van een geïnfecteerde laptop aan het bedrijfsnetwerk die het virus heeft opgelopen terwijl de gebruiker thuis aan het werk was. Bedrijven zijn vaak niet echt happig op het toepassen van nieuwe patches vanwege de betrouwbaarheid; hoewel Microsoft de software nauwkeurig test op zijn eigen systemen, kan het nooit voorspellen hoe de patch uitpakt op de gespecialiseerde netwerken van bedrijven.

  's Werelds grootste fabrikant van halfgeleiders, Intel, heeft veel vertrouwen in de verre toekomst. Dat was de boodschap van Intels topbestuurder Craig Barrett gisteren in een Zwiterse krant. Een prognose voor de kortere termijn is daarentegen vanwege de vele onzekere factoren moeilijk te geven. Barrett waarschuwde dat SARS bijvoorbeeld weer uit zou kunnen breken en dat er weer oorlog zou kunnen komen, zodat het moeilijk is om voor het komende kwartaal stellige verwachtingen uit te spreken. Het afgelopen kwartaal had Intel trouwens niet te klagen. Het bedrijf realiseerde een verdubbeling van de netto opbrengsten. Die groei was vooral te danken aan een aantrekkende vraag uit Azië en een vergrote afzet van relatief dure chips voor in servers en laptops.

  Intel Inside logoDe reden waarom Barrett dan toch zo terughoudend is met zijn verwachtingen voor de komende maanden, ligt in het feit dat de Amerikaanse zakelijke markt geen tekenen van herstel vertoont. Waar consumenten weer eens lekker geld uit begonnen te geven, bleven de ondernemingen achter met investeren in technologie. De aandeelhouders rekenen Intel echter niet af op dat gegeven. De koers van het aandeel is sinds het begin van dit jaar bijna verdubbeld. De topman van Intel is zelf verder ook tevreden over de ontwikkeling van de andere marktsegmenten. Hij liet weten de toekomst zonnig in te zien, maar benadrukte dat hij daarmee de situatie over een jaar of vijf tot tien bedoelt.Op de site van Linux-distributeur Lycoris is te lezen dat het bedrijf Desktop Evolution een tablet pc op de markt heeft gebracht welke is voorzien van Lycoris' Desktop/LX Tablet Edition Linux. Deze Linux distributie van Lycoris is enkele maanden geleden op de markt gebracht en speciaal ontwikkeld voor het gebruik op tablet pc's. Vrijwel alle voordelen van een tablet pc zijn momenteel bruikbaar, met uitzondering van handschriftherkenning. Deze feature zal in een nog te verschijnen update aan het besturingssysteem worden toegevoegd.

  Voor de hardware is gebruik gemaakt van een Toshiba Tablet PC voorzien van een Pentium III-M op 1,33GHz, 12 TFT-scherm en Wifi. De tablet pc is ook voorzien van een toetsenbord waardoor deze ook als reguliere laptop te gebruiken is. Het geheel, dus de hardware inclusief Lycoris LX/Desktop Tablet Edition en een office-suite van Lycoris, moet 1899 dollar kosten:Lycoris Tablet PCRedmond, WA - August 11, 2003 - Lycoris Affiliate Desktop Evolution Launches De-Tablet, a full tablet PC pre-installed with Lycoris Desktop L/X Tablet Edition utlizing the Toshiba Tablet PC platform. Lycoris Affiliate Desktop Evolution Launches De-Tablet: an integrated Toshiba Tablet Platform running Lycoris Desktop L/X® Tablet Edition. De-Tablet provides a flexible Linux desktop operating system in Lycoris Desktop L/X Tablet Edition on a powerful Toshiba hardware platform. Transmeta kan rekenen op brede belangstelling van Taiwenese notebook-fabrikanten, nu maar liefst 20 bedrijven hebben aangekondigd dat zij de energie zuinige Crusoe processor in hun produkten gaan verwerken. Taiwan is belangrijk voor Transmeta, aangezien dit land verantwoordelijk is voor 60% van de wereldwijde notebook produktie. Vrijwel alle top 10 laptop fabrikanten laten hun produkten op dit eilandje assembleren.

  1. http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/
  2. http://retrouve3.blogolink.com/
  3. http://gegensatz.mixxt.at
 • Batterij Sony VAIO VGN-FZ

  Het Engelse vervoersbedrijf GNER begint een proef met WiFi-toegang in de trein, zo wordt er op de site gemeld. In eerste instantie wordt er getest in enkele treinen en alleen in de eerste klasse, waar gedurende de eerste drie weken gratis van de internettoegang gebruik kan worden gemaakt. Mocht het project een succes worden, dan zullen ook pasagiers die tweede klas reizen gebruik kunnen maken van de connectie. Om te kunnen garanderen dat er altijd verbinding is, wordt er op het traject van verschillende typen verbindingen gebruik gemaakt:WiFiThe patented communication technology from our supplier Icomera allows data communication over these multiple links to increase the bandwidth and availability of the system. You will experience approximately the same kind of quality as with a DSL connection though the connection speed will vary based on obstacles along the railway track and the amount of coverage offered for the different networks used. For example, when the train passes through a tunnel, 4-6 cellular phone links are used in parallel to maintain the Internet connection, and even if the speed decreases temporarily, the connection will entirely not drop. This means that your connection speed will vary during the trip. You will access our internet connection by using your own Wi-Fi enabled laptop to link in to the on train server, using wireless 802.11b network technology. Tom's Hardware Guide heeft het N-Charge-Power-System van Valence Technology eens nader onderzocht. Dit 1,35kg zware apparaat is een universele Lithium-ion accu met een capaciteit van 10Ah voor notebooks. Door zijn vorm kan hij makkelijk onder een laptop worden geplaatst en met een uitgebreid aanbod van adapters, kan hij op een breed gamma van portable computers worden aangesloten. Daarnaast kan de batterij ook gebruikt worden om een GSM-telefoon op te laden of dienen als universele 12V-bron voor apparaten met een 12V-sigarettenaanstekeraansluiting.

  Gewapend met een Fujitsu Lifebook S2000 en Mobilemark 2002 heeft Tom's Hardware Guide gemeten hoe goed het N-Charge-Power-System werkt. De Lifebook S2000 geeft de geest na 146 minuten als er alleen met de interne accu wordt gewerkt. Als de S2000 alleen via de N-Charge-Power-System van voeding wordt voorzien, dan kan men 389 minuten op de notebook werken. Als beiden echter gecombineerd worden, dan kan er 517 minuten achter elkaar gewerkt worden. De conclusie is dan ook positief, met als enige minpunt het extra gewicht dat moet worden meegesleept.Intel en Philips zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de productie van Home Entertainment Systems. Tot dusverre is de consument nog niet erg enthousiast over deze toestellen, maar beide bedrijven hopen hierin verandering te brengen. Intel zal de processor, chipset en software leveren, terwijl Philips het apparaat zal maken en onder de naam Philips Showline Media Center MCP9350i op de markt brengen.De processor is een Pentium 4 met hyperthreading en de chipset een Intel 945 Express. Op de harde schijf van 250GB kunnen audio, video en foto's worden opgeslagen. Intel High Definition Audio kan via meerdere streams tegelijk naar verschillende apparaten worden gestuurd. De tv-tuner is dubbel uitgevoerd, zodat de gebruiker via Picture In Picture gelijktijdig naar twee verschillende kanalen kan kijken. Ook HDTV wordt ondersteund.

  Philips is van plan het apparaat in oktober of november in Europa op de markt te brengen. Het zal ook in de VS worden uitgebracht, maar omdat het eerst moet worden aangepast aan de Amerikaanse standaarden is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren. Het zal worden aangeprezen als een audiovisueel apparaat en niet als computer, ondanks dat er veel pc-functionaliteit in zit. Intel is van plan de samenwerking met Philips te gebruiken om verder door te dringen op de markt voor audiovisuele consumentenelektronica. Omdat de Pentium-processors hiervoor eigenlijk te duur zijn en te veel energie gebruiken, zal Intel hiervoor binnenkort een productlijn volgens de Viiv-specificaties introduceren. Het bedrijf hoopt dat dit een bekend begrip in de wereld van mediacenters gaat worden, net als Centrino dat voor laptops is.

  nVidia heeft zijn nieuwste videochip op de Comdex-beurs in Las Vegas voorgesteld. Het schatje luistert naar de naam GeForce FX Go5700 en mikt op de mobiele markt, waar ATi op dit moment de touwtjes in handen heeft met een marktaandeel van 56%. Verschillende fabrikanten, waaronder Toshiba en Alienware, hebben reeds toegezegd producten rond de nieuwe mobiele chip te gaan bouwen. De verzending is al begonnen, in het eerste kwartaal van 2004 zal de GeForce FX Go5700 in nieuwe laptops te vinden zijn. Vorige week berichtten we reeds over vroege benchmarks van de Go5700. Daaruit bleek dat ATi's Mobility 9600 een stuk beter presteerde dan nVidia's chip, zelfs toen deze overgeklokt werd. Het is wachten op de eerste officiële reviews om deze prestaties al dan niet bevestigd te zien. Uitgebreide specificaties van de kaart zijn hier te vinden.

  GeForce FX Go logoWhen NVIDIA introduced the original GeForce FX Go series just over six months ago, notebook manufacturers responded by creating truly innovative products ranging from media center machines with beautiful 17-inch displays, to the first true gaming notebook,” said Jeff Fisher, executive vice president of worldwide sales at NVIDIA. Op de Empire High School worden sinds 10 augustus, de datum waarop het nieuwe schooljaar begon, geen boeken meer gebruikt. In plaats daarvan zijn iBooks uitgedeeld aan alle 340 scholieren. De schoolleiding hoopt dat deze grote verandering ervoor zal zorgen dat de scholieren meer zin zullen krijgen om te leren. Onderzoek bij andere middelbare scholen heeft namelijk laten zien dat scholieren die een computer gebruiken voor het leren, meer toegewijd waren dan scholieren zonder pc. De meeste jongeren vonden het in het geheel niet vervelend om vrijwel alleen van een scherm te moeten leren, iets wat ouderen vaak moeilijk vinden. De leerstof wordt via het draadloze netwerk op de school aan de iBook-gebruikers ter beschikking gesteld. Huiswerk kan digitaal ingeleverd worden en, om te voorkomen dat massaal fraude plaatsvindt, wordt met behulp van software gecontroleerd of er sprake is van plagiaat. Daarnaast wordt het internet op de school gefilterd om het zo onmogelijk te maken om bijvoorbeeld chatsites te bezoeken of instant-messagingprogramma's te draaien.

  Docenten krijgen via de overal aanwezige laptops de mogelijkheid om het onderwijscurriculum dynamischer te maken en om informatie van internet directer te integreren in het onderwijs. Opvallend is dat de computer- en internetvaardigheden van de scholieren nogal eenzijdig zijn ontwikkeld. Chatten en een eenvoudige zoekopdracht op het internet kunnen ze probleemloos doen, maar het werken met bijvoorbeeld een tekstverwerker is iets waar extra training bij nodig is. De Empire High School opent dit jaar voor het eerst zijn deuren en is speciaal opgezet om te kunnen functioneren als een boekloze school. In een verklaring is door het Vail Unified School District, waar ook Empire High School onder valt, aangegeven dat al enkele jaren gezocht wordt naar mogelijkheden om technologie te integreren in het onderwijs. Dit betekent meestal dat, evenals op andere scholen, computers werden ingevoerd als extraatje en dat schoolboeken in gebruik blijven. Dit ging echter niet ver genoeg en daarom zijn de onderwijsmethodes voor Empire High School radicaal veranderd.

  Er is nieuwe informatie verschenen over de aankomende standaard DisplayPort, die zowel VGA als DVI moet gaan opvolgen. Het voorstel, dat onder andere door ATi, nVidia, Dell, HP en Samsung is ontwikkeld, is eerder deze week bij de VESA ingediend voor evaluatie. Deze review zal minstens een halfjaar in beslag nemen, en verwacht wordt dan ook dat de eerste producten die DisplayPort ondersteunen op zijn vroegst over een jaar zullen verschijnen. Het voordeel van de nieuwe standaard zit vooral in de verhoogde bandbreedte. Via een dunnere kabel kan er dankzij een 'low-voltage differential signal' maximaal 10,8 gigabit per seconde verstuurd worden, waardoor er voor grote schermen zoals de Cinema Display van Apple geen speciale dual-link kabels meer nodig zijn om de maximale resolutie te halen.Tevens kan er naast beeld ook audio en 'interactieve communicatie' (denk bijvoorbeeld aan de terugvoer van een touch screen of afstandsbediening) door de DisplayPort heen, waardoor het aantal kabels achter de pc weer extra kan afnemen. De beeldkwaliteit gaat volgens de ontwerpers omhoog, omdat niet langer voor ieder frame het complete scherm getekend wordt, maar alleen de wijzigingen ten opzichte van het vorige beeld worden doorgegeven. Als extra voordeel zou dit nog stroom kunnen besparen in laptops ook.

  Hoewel DisplayPort dus duidelijk voordelen heeft boven DVI, verwacht niet iedereen dat het een groot succes wordt. De geïnstalleerde markt van VGA en DVI is zo enorm groot dat de overgang moeizaam zal verlopen. Bovendien is er dit keer een concurrerende standaard met een behoorlijke voorsprong: HDMI. Ook zit er nog een potentiële adder onder het gras, een optioneel kopieerbeveiligingsmechanisme dat mensen die normaalgesproken altijd de nieuwste technieken willen hebben af zou kunnen schrikken.De non-profit-organisatie Playpower Foundation heeft zijn plannen toegelicht om een twaalf dollar kostende laptop voor educatieve doeleinden te bouwen. Als basis dient de stokoude 8-bits 6502-processor, die onder andere in de NES is terug te vinden.

  De Playpower-organisatie, die al een jaar werkt aan zijn plannen voor een zeer goedkope computer voor educatieve doeleinden, presenteerde zijn plannen op de Emerging Technology Conference in San Jose, zo meldt Tech-on. Playpower stelt dat een zeer goedkope computer alleen te bouwen is met hardware waarop geen enkel patent meer rust en waarvan de belangrijkste onderdelen al op grote schaal worden geproduceerd. De organisatie is, na het uitvoeren van de nodige research, uitgekomen bij de op 1MHz geklokte 6502-processor, die in de jaren tachtig onder meer de NES-console van rekenkracht voorzag. In de VS en Japan worden voor prijzen van ongeveer twaalf dollar al NES-klonen uitgebracht die van een 6502-processor voorzien zijn.Playpower wil de 8-bits cpu, waarop geen patenten meer rusten, onderbrengen in een soc. Deze chip moet vervolgens in een toetsenbord worden geïntegreerd, iets wat ook gebeurde bij de ontwerpen van veel home computers uit de jaren tachtig. De als TVC getypeerde machine zou via een kabeltje aan de televisie gehangen moeten worden. Om educatieve software in te laden, dienen er - net als bij de NES - cartridges in het apparaat te worden gestoken. Verder wil Playpower zijn TVC gaan uitrusten met aansluitingen voor een muis en spelcontrollers.

  Hoewel de plannen voor de hardware van de Playpower-organisatie nu zijn uitgekristalliseerd, is er mogelijk nog wel een probleem met het vinden van kwalitatief goede educatieve software. Voor de NES is destijds weinig in dit genre uitgebracht, en om vlot draaiende programma's te schrijven dient de 6502-cpu in assembler, oftewel machinecode, te worden geprogrammeerd. Playpower denkt het probleem deels op te kunnen lossen door de opensource-sdk nBasic uit te brengen. Tezamen met de beschikbare documentatie van de NES zouden programmeurs in staat moeten zijn om educatieve titels van bijvoorbeeld de Commodore 64 of de Apple II te porten, of om nieuwe programma's te bouwen. De Playpower stelt dat er, mede dankzij de retro-trend in de gamewereld, voldoende animo zal zijn om voor de TVC te programmeren, en dat de grafische beperktheid van de 8-bit-hardware juist meer creativiteit van de ontwikkelaar vereist.

  1. http://retrouve3.bravesites.com/blog
  2. http://retrouve3.sosblogs.com/
  3. http://retrouve3.mee.nu/
 • Batterie Toshiba Portege R600

  Inutile, cependant, d'espérer faire du montage vidéo ou de la retouche photo : ce type de configuration ne s'y prête tout simplement pas. Là encore, nous sommes avant tout face à une tablette — puissante, certes — équipée d'un clavier et il faut donc adapter ses usages. La Galaxy TabPro S est ainsi idéale pour taper du texte, surfer sur le web, ou regarder des vidéos, mais pas beaucoup plus. Processeur Core M3 oblige, la partie graphique de la Galaxy TabPro S est gérée par un iGPU Intel HD Graphics 515. Il n'est donc certainement pas fait pour le jeu et n'a jamais prétendu le contraire. Vous pouvez éventuellement lancer des titres en 2D ou des jeux en 3D très anciens, mais pas beaucoup plus.Par son format, sa légèreté et sa finesse, la Galaxy TabPro S est clairement à ranger dans la catégorie des "grandes" tablettes accompagnées d'un clavier. En résulte un produit hautement mobile, que l'on transporte très facilement et qui se range dans n'importe quel sac de taille moyenne, d'autant plus que son étui protège bien l'ensemble. Le bilan concernant l'autonomie est un peu plus mitigé. La machine profite d'une batterie 5200 mAh, pour une autonomie annoncée de 10 heures. La réalité est un peu moins rose, puisque notre test de lecture vidéo sous Netflix (sous Chrome, casque branché, luminosité à 200 cd/m²) a tourné pendant 4h48. Un constat décevant, surtout en comparaison des autres tablettes du marché sous Android ou iOS, mais qui mérite cependant d'être nuancé : dans le cadre d'un usage plus polyvalent, mêlant bureautique et web, et en jouant sur la luminosité et l'économie d'énergie, on monte facilement à 9 heures de durée vie. Notons enfin qu'un cycle de recharge complet prend environ 2h30. Cdiscount nous propose une remise très intéressante de 299 € sur cet ordinateur 17,3 pouces polyvalent (43,9 cm). Le Lenovo Y70-70 est équipé d'un processeur d'avant-dernière génération (Haswell), d'une carte graphique dédiée Nvidia GeForce GTX860M et d'un disque dur mécanique hybride de 1 000 Go avec 8 Go de mémoire flash. Une configuration convenable avec laquelle on pourra même jouer pour 699,99 €.

  Ce portable n'est jamais passé sur notre banc de test, mais sa fiche technique nous indique quelle utilisation en attendre. Nous retrouvons donc un processeur i5-4200H (testé sur le Acer V Nitro) accompagné de 4 Go de mémoire et un SSHD de 1,08 To. Cette configuration permet à la machine d'avoir une bonne réactivité globale, tandis que les programmes tels que le surf Internet, le traitement de texte, l'export photo sous Lightroom ou l'encodage de vidéos ne poseront aucun problème. La partie graphique n'a pas non plus été oubliée avec une Nvidia GeForce GTX 860M. Elle permet de jouer dans de bonnes conditions (niveau de détails sur haut ou moyen) dans la définition native de la dalle IPS. Cette dernière affiche une définition Full HD (1920 x 1080 px).

  Côté connectique, on peut compter sur deux ports USB 3.0, un port USB 2.0, un lecteur de carte SD, un port jack combo casque-micro, un HDMI, un VGA et un port Ethernet. La connectivité sans fil est assurée par le Wi-Fi ac et le Bluetooth 4.0. La machine profite de plus d'un clavier rétroéclairé de couleur rouge et d'une finition mêlant le plastique et l'aluminium. Il y a moins d'un an, Philips dévoilait sa propre vision du multiroom : des enceintes reliées en Wi-Fi les unes aux autres, de manière classique, mais une connexion au terminal en Bluetooth. Une configuration qui offre certes une portée moindre et une qualité maximale inférieure à ce qu'offre le multiroom traditionnel, mais une flexibilité d'utilisation sans commune mesure.

  La promesse d'Izzy, c'est une configuration d'un simple geste — sans routeur, mot de passe ou application. Le système est à la fois bien plus souple (avec la possibilité, enfin, d'écouter ses podcasts, YouTube, ses mémos, etc.) et plus compatible que les autres systèmes multiroom (possibilité se connecter à n'importe quel appareil, pourvu qu'il soit équipé du Bluetooth). La contrepartie, c'est une qualité audio limitée à 16 bits/44,1 kHz et une distance maximale entre le terminal et l'enceinte maîtresse de 10 mètres, sans compter les obstacles. Sous le patriarcat Gibson, la famille Izzy s'est récemment agrandie ; jetons ensemble un coup d'œil au faire-part des naissances.Nous avions déjà évoqué la BM5, à l'époque encore non affublée de son doux sobriquet. La plus petite enceinte sédentaire de la gamme embarque deux haut-parleurs de 2,5 pouces (6,35 cm) qui délivrent un son stéréo de 5 watts RMS.

  Un port USB est disponible — seulement pour la recharge d'appareils idoines — ainsi qu'une entrée analogique. Tout comme les autres enceintes de l'écosystème Izzy, la BM5 peut être appairée avec 5 de ses consœurs.Esthétiquement, la BM7 est une version étirée en longueur de la BM5. La puissance monte cette fois-ci à 30 watts, et les 2 haut-parleurs de 3,5 pouces (environ 7,5 cm) promettent un son ample, riche et clair avec notamment des aigus joliment détaillés et des basses "étendues", ainsi qu'une puce NFC pour faciliter l'appairage Bluetooth. De son côté, la BM6 est une enceinte multiroom... portable ! Elle promet 8 heures d'autonomie en Bluetooth et 4 en multiroom. De manière analogue, elle consomme 15 watts sur secteur pour 10 sur batterie. La naïade nomade est certifiée IPX4 (protégée contre les projections d'eau de toutes directions) et peut basculer entre la musique de deux appareils différents grâce à la fonction Multipair. La dernière, mais non la moindre, est la seule descendante connue à ce jour d'Izzy... et de Fidelio. Les amateurs de la sous-marque pourront se ravir de cet enfantement : la BM90 est bien entendu équipée du Bluetooth, mais aussi d'un lecteur CD (CD-MP3, CD et CD-R/RW), d'un Tuner et d'un port USB — cette fois-ci pour la lecture également, mais seulement en MP3.

  On ne rigole plus du côté de la puissance non plus, avec 200 watts RMS annoncés. Les technologies sont multiples, comme le PureDigital (pour un son "totalement limpide"), le LivingSound (pour une "immersion totale") ou 4 modes d'écoute (pour une "définition optimisée des styles musicaux"). La tour de son dissimule un système 3.1 avec caisson de basses intégré et dispose d'une entrée auxiliaire en mini-jack. Le tout peut se piloter soit via l'écran — tactile —, soit grâce à la télécommande fournie. Elle est d'ores et déjà disponible, au prix conseillé de 600 €. Il y a moins d'un an, Philips dévoilait sa propre vision du multiroom : des enceintes reliées en Wi-Fi les unes aux autres, de manière classique, mais une connexion au terminal en Bluetooth. Une configuration qui offre certes une portée moindre et une qualité maximale inférieure à ce qu'offre le multiroom traditionnel, mais une flexibilité d'utilisation sans commune mesure.

  La promesse d'Izzy, c'est une configuration d'un simple geste — sans routeur, mot de passe ou application. Le système est à la fois bien plus souple (avec la possibilité, enfin, d'écouter ses podcasts, YouTube, ses mémos, etc.) et plus compatible que les autres systèmes multiroom (possibilité se connecter à n'importe quel appareil, pourvu qu'il soit équipé du Bluetooth). La contrepartie, c'est une qualité audio limitée à 16 bits/44,1 kHz et une distance maximale entre le terminal et l'enceinte maîtresse de 10 mètres, sans compter les obstacles. Sous le patriarcat Gibson, la famille Izzy s'est récemment agrandie ; jetons ensemble un coup d'œil au faire-part des naissances.Nous avions déjà évoqué la BM5, à l'époque encore non affublée de son doux sobriquet. La plus petite enceinte sédentaire de la gamme embarque deux haut-parleurs de 2,5 pouces (6,35 cm) qui délivrent un son stéréo de 5 watts RMS. Un port USB est disponible — seulement pour la recharge d'appareils idoines — ainsi qu'une entrée analogique. Tout comme les autres enceintes de l'écosystème Izzy, la BM5 peut être appairée avec 5 de ses consœurs.

  Esthétiquement, la BM7 est une version étirée en longueur de la BM5. La puissance monte cette fois-ci à 30 watts, et les 2 haut-parleurs de 3,5 pouces (environ 7,5 cm) promettent un son ample, riche et clair avec notamment des aigus joliment détaillés et des basses "étendues", ainsi qu'une puce NFC pour faciliter l'appairage Bluetooth. De son côté, la BM6 est une enceinte multiroom... portable ! Elle promet 8 heures d'autonomie en Bluetooth et 4 en multiroom. De manière analogue, elle consomme 15 watts sur secteur pour 10 sur batterie. La naïade nomade est certifiée IPX4 (protégée contre les projections d'eau de toutes directions) et peut basculer entre la musique de deux appareils différents grâce à la fonction Multipair. La dernière, mais non la moindre, est la seule descendante connue à ce jour d'Izzy... et de Fidelio. Les amateurs de la sous-marque pourront se ravir de cet enfantement : la BM90 est bien entendu équipée du Bluetooth, mais aussi d'un lecteur CD (CD-MP3, CD et CD-R/RW), d'un Tuner et d'un port USB — cette fois-ci pour la lecture également, mais seulement en MP3.

  On ne rigole plus du côté de la puissance non plus, avec 200 watts RMS annoncés. Les technologies sont multiples, comme le PureDigital (pour un son "totalement limpide"), le LivingSound (pour une "immersion totale") ou 4 modes d'écoute (pour une "définition optimisée des styles musicaux"). La tour de son dissimule un système 3.1 avec caisson de basses intégré et dispose d'une entrée auxiliaire en mini-jack. Le tout peut se piloter soit via l'écran — tactile —, soit grâce à la télécommande fournie. Elle est d'ores et déjà disponible, au prix conseillé de 600 €. Il y a moins d'un an, Philips dévoilait sa propre vision du multiroom : des enceintes reliées en Wi-Fi les unes aux autres, de manière classique, mais une connexion au terminal en Bluetooth. Une configuration qui offre certes une portée moindre et une qualité maximale inférieure à ce qu'offre le multiroom traditionnel, mais une flexibilité d'utilisation sans commune mesure.

  La promesse d'Izzy, c'est une configuration d'un simple geste — sans routeur, mot de passe ou application. Le système est à la fois bien plus souple (avec la possibilité, enfin, d'écouter ses podcasts, YouTube, ses mémos, etc.) et plus compatible que les autres systèmes multiroom (possibilité se connecter à n'importe quel appareil, pourvu qu'il soit équipé du Bluetooth). La contrepartie, c'est une qualité audio limitée à 16 bits/44,1 kHz et une distance maximale entre le terminal et l'enceinte maîtresse de 10 mètres, sans compter les obstacles. Sous le patriarcat Gibson, la famille Izzy s'est récemment agrandie ; jetons ensemble un coup d'œil au faire-part des naissances.Nous avions déjà évoqué la BM5, à l'époque encore non affublée de son doux sobriquet. La plus petite enceinte sédentaire de la gamme embarque deux haut-parleurs de 2,5 pouces (6,35 cm) qui délivrent un son stéréo de 5 watts RMS.

  Un port USB est disponible — seulement pour la recharge d'appareils idoines — ainsi qu'une entrée analogique. Tout comme les autres enceintes de l'écosystème Izzy, la BM5 peut être appairée avec 5 de ses consœurs.Esthétiquement, la BM7 est une version étirée en longueur de la BM5. La puissance monte cette fois-ci à 30 watts, et les 2 haut-parleurs de 3,5 pouces (environ 7,5 cm) promettent un son ample, riche et clair avec notamment des aigus joliment détaillés et des basses "étendues", ainsi qu'une puce NFC pour faciliter l'appairage Bluetooth. De son côté, la BM6 est une enceinte multiroom... portable ! Elle promet 8 heures d'autonomie en Bluetooth et 4 en multiroom. De manière analogue, elle consomme 15 watts sur secteur pour 10 sur batterie. La naïade nomade est certifiée IPX4 (protégée contre les projections d'eau de toutes directions) et peut basculer entre la musique de deux appareils différents grâce à la fonction Multipair. La dernière, mais non la moindre, est la seule descendante connue à ce jour d'Izzy... et de Fidelio. Les amateurs de la sous-marque pourront se ravir de cet enfantement : la BM90 est bien entendu équipée du Bluetooth, mais aussi d'un lecteur CD (CD-MP3, CD et CD-R/RW), d'un Tuner et d'un port USB — cette fois-ci pour la lecture également, mais seulement en MP3.

  On ne rigole plus du côté de la puissance non plus, avec 200 watts RMS annoncés. Les technologies sont multiples, comme le PureDigital (pour un son "totalement limpide"), le LivingSound (pour une "immersion totale") ou 4 modes d'écoute (pour une "définition optimisée des styles musicaux"). La tour de son dissimule un système 3.1 avec caisson de basses intégré et dispose d'une entrée auxiliaire en mini-jack. Le tout peut se piloter soit via l'écran — tactile —, soit grâce à la télécommande fournie. Elle est d'ores et déjà disponible, au prix conseillé de 600 €. Au cours du trimestre qui a pris fin le 30 juin dernier, Nintendo a réalisé un chiffre d'affaires de 61,969 milliards de yens, soit, au cours actuel, 534 millions d'euros. Cela constitue, au regard du 1er trimestre de l'année fiscale précédente, un repli spectaculaire de 31,3 %. Le bénéfice d'exploitation, lui, s'est établi à -5,134 milliards de yens (-44 millions d'euros), contre 1,15 milliard un an plus tôt. Quant au résultat net, il n'a guère été flatteur. Avec un trou de 24,534 milliards de yens dans la caisse (212 millions d'euros), même en partie imputable à la récente vigueur de la monnaie japonaise, on peut dire que la firme a très mal entamé son nouvel exercice fiscal.

  Dans le détail, on observe — sans grande surprise — que l'absence de sortie notable a fait très mal aux ventes, tant sur le plan software que hardware. Concrètement, en l'espace de 3 mois, Nintendo n'a écoulé que 940 000 3DS et 8,47 millions de jeux pour ladite console. La Wii U est demeurée encore plus discrète, avec 220 000 exemplaires écoulés et 4,68 millions de jeux. En regardant les choses du bon côté, on pourrait féliciter la console pour avoir (enfin) passé le seuil des 13 millions de machines en circulation. Mais cela reste très faible comparé à la Wii première du nom ou aux deux autres consoles de cette génération, à savoir la PlayStation 4 et la Xbox One (plus de 60 millions d'unités au cumul). On remarquera, au passage, que même Nintendo n'espère plus de sursaut : il compte tout juste vendre 800 000 Wii U sur l'ensemble de l'année.

  En termes de perspectives, enfin, la firme n'offre rien de très réjouissant pour l'été. À ses yeux, elle a déjà tiré les principales cartouches prévues avant les prochaines fêtes de fin d'année avec Star Fox Zero, Star Fox Guard et Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games. Il faudra donc, a priori, attendre novembre et la sortie de Pokémon Soleil et Pokémon Lune pour voir ses recettes revenir à un niveau un peu plus encourageant. Serait-ce le retour du duel qui opposa Nintendo et Sega sur le terrain des consoles de jeu dans les années 1980 et 1990 ? C'est en tout cas ce qui semble se dessiner avec l'annonce, à l'occasion des 25 ans de Sonic, de deux nouvelles versions de la Mega Drive de Sega : une portable et une de salon. Cette dernière viendra donc se frotter à la NES Classic Mini de Nintendo dès cet automne, puisque sa sortie est attendue pour le mois d'octobre. Seulement, ce retour n'est pas réellement signé Sega, mais AtGames... Contrairement à ce que l'annonce pouvait laisser penser au départ, ce retour de la Mega Drive n'est pas vraiment signé Sega. Si ce dernier accorde les droits d'exploitations de sa console et de ses jeux, il n'est donc pas directement responsable de l'annonce d'une nouvelle Mega Drive, contrairement à Nintendo avec sa NES Classic Mini. Comme nous le précisons ci-dessous, il s'agit bel et bien d'une annonce du fabricant At Games, qui se contente de sortir une nouvelle version de sa Mega Drive Genesis à l'occasion des 25 ans de Sonic. Nous avons par conséquent mis à jour notre titre pour plus de précision.