Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Accu Acer Aspire 5820T-5452

Asus heeft een nieuwe laptop geïntroduceerd waarmee het de ‘doe-het-zelf’-markt betreedt. De nieuwe laptop die Asus introduceert is de C90 gaming laptop.De 15.4 inch grote laptop is een van de laptops die de meeste mogelijkheden tot uitbreiding beschikt. De consument kan zomaar de CPU, het geheugen, de harde schijf, de grafische kaart en de optische drive vervangen zonder bang te worden dat de garantie verloopt.De notebook zal beschikken over een resolutie van 1680 x 1050 pixels en zal ondersteuning bieden aan Intel Core 2-processors tot en met de Core 2 Extreme X6800 (2.93 Ghz). Ook wordt door de laptop ondersteuning geboden voor SATA hardeschijven en kunnen alle huidige dvd-branders of zelfs de nieuwe HD DVD-drives of Blu-ray-drives aangesloten worden. Naast dit alles zal de C90 ook beschikken over de draadloze technieken 802.11n en Bluetooth 2.0+EDR. Ook zal het beschikken over een eSATA poort, een HDMI uitgang, TV-out, Firewire, drie USB 2.0 poorten, een vingerafdrukscanner en een aansluiting voor een 34- of 54-slots ExpressCard.De notebook weegt ongeveer 3 kilo en heeft de beschikking over een 6-cellige batterij welke en levensduur heeft van 4,5 uur. De afmetingen zijn 36,6 cm x 26,9 cm x 4,3 cm.

Echter hebben Windows RT tablets ook een voordeel ten opzichte van de Windows 8 modellen. Zo wordt Office 2013 RT gratis meegeleverd en kun je dus direct aan de slag. Net als Windows 8 beschikt Windows RT over de voor touch geoptimaliseerde Metro (Touch) interface met diverse standaard applicaties en de mogelijkheid zelf applicaties te downloaden en installeren. Voor een compleet overzicht van alles dat nieuw is binnen Windows 8 en de volledige lijst aan verschillen tussen Windows 8 en windows RT verwijs ik je naar onze Windows 8 Gids en onze eerdere Windows 8 reviews.Zoals we ook al bij eerdere reviews van Dell tablets zagen houdt de fabrikant het systeem redelijk schoon. De enige app die het bedrijf mee levert is de ‘Getting Started’ applicatie waarmee je wegwijs gemaakt wordt in het Windows RT besturingssysteem. Een handige app als je wat meer te weten wilt komen over alle mogelijkheden en functies, maar voor de rest niet heel boeiend. Het systeem is dus redelijk schoon, zonder pop-ups of trials, zodat je zelf aan de slag kunt met het installeren van software die jij graag op je computer wilt hebben staan.

De Dell XPS 10 is een Windows RT tablet en wordt daarom standaard geleverd met Office 2013 RT, de nieuwe versie van Microsoft’s bekende Office pakket dat, volgens het bedrijf, geoptimaliseerd is voor touch. Je hebt op de tablet de beschikking over OneNote, PowerPoint, Excel en natuurlijk Word. De apps (programma’s) zijn vanuit de touch-interface toegankelijk maar worden nog steeds in de desktopinterface opgestart en gebruikt.Iets dat meteen opvalt bij het gebruik van de Office apps is dat het met de touch-optimalisatie nog maar matig gesteld is. Ja, sommige knoppen zijn wat groter en dus eenvoudiger te bereiken maar veel functies en opties zijn echt nog steeds te klein om comfortabel, en vooral ook snel, te bedienen. Gelukkig kun je daarvoor het keyboard met trackpad gebruiken, of een muis aansluiten. De Office apps werken verder meer dan prima. Het schakelen tussen de programma’s gaat snel, het typen van teksten gaat zonder vertragingen en ik heb geen enkele crash meegemaakt of bug voorbij zien komen.

Natuurlijk wordt er wel software meegeleverd waardoor je direct aan de slag kunt. Wanneer je een Windows 8 of Windows RT tablet voor de eerste keer opstart zul je direct zien dat het startscherm gevuld is met een aantal interessante applicaties als nieuws, weer, e-mail, berichten en Bing. De Touch interface kun je ook zelf verder vullen met applicaties die te vinden zijn in de Windows Store. Echter is het aanbod (Nederlandse) applicaties ook zes maanden na de lancering van het besturingssysteem nog erg beperkt. Voornamelijk voor Windows RT tablets, waaronder deze XPS 10, is dat een belangrijke beperking aangezien je van deze apps afhankelijk bent.De Dell XPS 10 beschikt over een Qualcomm S4 dualcore processor met 2GB aan werkgeheugen en deze combinatie weet zich redelijk goed staande te houden. Hoewel de tablet ruim langzamer is bij het opstarten dan de Windows 8 tablets met Intel Ivy Bridge processor en dit ook bij het opstarten van apps enigszins merkbaar is, is dit geen groot nadeel en gaat alles redelijk vlot.

Voor de meeste dagelijkse taken is de Dell XPS 10 een uitstekende tablet. Het browsen in zowel de touch-versie als desktopversie van Internet Explorer 10 gaat snel en zonder problemen, het gebruik van Office en het schakelen tussen deze programma’s verloopt soepel en het spelen van games uit de Windows Store levert weinig problemen op. Verder is het ook belangrijk te melden dat ik geen problemen als crashes of foutmeldingen tegengekomen ben wat de algemene ervaring op de XPS 10 overwegend positief maakt.Een groot pluspunt van de XPS 10 is de batterijduur. De tablet gaat (stand-alone, zonder keyboard dock) gemakkelijk een volle dag mee bij normaal gebruik en zelfs dan hou je nog voldoende over om de nacht en ochtend door te werken. Als ik er een getal op moet plakken dan zou de gemiddelde batterijduur, afhankelijk van het gebruik, op zo’n 10 tot 11 uur uitkomen. Met keyboard dock kun je er nog veel meer uithalen; minimaal 16 tot 17 uur. In vergelijking met vele andere tablets is dit dus een groot pluspunt, zeker wanneer je de tablet inzet als toestel voor onderweg waarop je dagelijks al je belangrijke taken uitvoert.

Ter conclusie nemen we alles bij elkaar, zowel de prestaties en het design als de features en de prijs. Vooral dat laatste element is van belang. Dell biedt de XPS 10 op het moment van schrijven namelijk aan voor 349 euro (incl. 50 euro tijdelijke korting) en dat is voor een tablet met Windows 8/RT gewoon goedkoop te noemen. Wel moet daar bij gezegd worden dat je het maximale alleen maar uit de tablet kunt halen met het keyboard dock en dit maakt de prijs meteen al 200 euro duurder. De 32GB variant met dock kost 549 euro (incl. 50 euro tijdelijke korting), terwijl de 64GB variant 599 euro (incl. 50 euro tijdelijke korting) kost. Voor dat bedrag zijn er inmiddels al meerdere opties op de markt, zelfs modellen met het volledige Windows 8 besturingssysteem. Een voorbeeld is de Acer Iconia Tab W510. De prijzen voor bedrijven wijken op dit moment op de website van Dell nog af maar worden volgens Dell snel gelijk getrokken.

De Dell XPS 10 biedt echter een zeer interessant totaalpakket met meer dan prima prestaties, een volledig keyboard dat comfortabel gebruikt kan worden voor het tikken van teksten, een zeer lange batterijduur wat interessant is voor de intensieve gebruiker, het Office pakket gratis vooraf geïnstalleerd en diverse aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden. Eigenlijk zijn er alleen maar kleine minpunten te noemen zoals het tegenvallende display en de bouwkwaliteit die wat te wensen overlaat. Toch moet daar ook bij gezegd worden dat het aanbod van applicaties in de Windows Store nog verre van optimaal is en hier ben je als Windows RT-gebruiker toch grotendeels van afhankelijk.Alles bij elkaar genomen kan ik de Dell XPS 10 (in combinatie met keyboard) een aanrader noemen, zeker wanneer je een tablet zoekt voor met name het gebruik van Office programma’s, e-mail en het bezoeken van websites, en het geduld hebt om te wachten op meer interessante applicaties.

De Lenovo Tab 2 A10-70 is beschikbaar in een 16GB-versie en draait op Android-software. Verder beschikt de tablet over een 10.1-inch ips lcd display, een microUSB-poort, een MediaTek-processor, optioneel 4G, een microSD-kaartlezer, twee camera’s en 2GB aan werkgeheugen.
Lenovo brengt in april van 2015 verschillende nieuwe tablets op de markt, waaronder modellen in de Tab 2-serie. Deze serie bestaat uit een 10.1-inch model (Tab 2 A10-70) en een 8-inch model (Tab 2 A8). Beide tablets beschikken over een MediaTek-processor en bieden ondersteuning voor Dolby Atmos. Op deze pagina vind je alle specificaties, features en prijzen van de Lenovo Tab 2 A10-70.De Lenovo Tab 2 A10-70 is een middenklasse tablet met een schermformaat van 10.1-inch. De tablet is voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en beschikt over een MediaTek quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz.

De processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart van maximaal 64GB uit te breiden is. Verder is de tablet uitgerust met een ‘speaker soundbar’ die ondersteuning voor Dolby Atmos biedt, WiFi 802.11 b/g/n en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde.De Tab 2 A10-70 beschikt over een 7.000mAh accu die voor een batterijduur van ongeveer 12 uur moet zorgen. Er komt een WiFi-only en een 4G-versie van de tablet op de markt. Lenovo lanceert ook een Bluetooth keyboard-cover waarmee de tablet tot laptop omgevormd kan worden.De Lenovo Tab 2 A10-70 draait op Android 4.4.4 KitKat, een al wat oudere versie van Android. Maar, de Chinese fabrikant belooft in juni 2015 een update naar Android 5.0 Lollipop voor de tablet uit te rollen. Lenovo heeft de interface van Android iets aangepast met een eigen skin en levert een aantal zelf ontwikkelde apps mee. Ook is er toegang tot de Google Play Store en worden de Google-apps standaard meegeleverd.

De Lenovo Tab 2 A10-70 beschikt over een aantrekkelijk design, met een behuizing die grotendeels van plastic gemaakt is. Aan zowel de voorzijde als de achterzijde zien we in het midden een camera terug. De tablet komt in een witte en een blauwe variant op de markt, heeft een afmeting van 171 x 247 x 8.9 millimeter en weegt 509 gram.De Lenovo Tab 2 A10-70 komt in april 2015 naar Nederland. De adviesprijs van deze tablet is op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.Zodra deze tablet beschikbaar is vind je aan de linkerzijde van deze pagina, onder het kopje ‘prijzen’, een overzicht van de laagste prijzen.Heb je al ervaringen met deze tablet? Schrijf dan een persoonlijke review en deel je mening met anderen die op zoek zijn naar een tablet. Aan de linkerzijde van deze pagina kun je via het kopje ‘bezoekersreviews’ je persoonlijke review achterlaten.

  1. http://dovendosi.mee.nu/
  2. http://www.kiwibox.com/dovendosi/blog
  3. http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/

Les commentaires sont fermés.