Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

 • Accu Acer Aspire 5820T-5452

  Asus heeft een nieuwe laptop geïntroduceerd waarmee het de ‘doe-het-zelf’-markt betreedt. De nieuwe laptop die Asus introduceert is de C90 gaming laptop.De 15.4 inch grote laptop is een van de laptops die de meeste mogelijkheden tot uitbreiding beschikt. De consument kan zomaar de CPU, het geheugen, de harde schijf, de grafische kaart en de optische drive vervangen zonder bang te worden dat de garantie verloopt.De notebook zal beschikken over een resolutie van 1680 x 1050 pixels en zal ondersteuning bieden aan Intel Core 2-processors tot en met de Core 2 Extreme X6800 (2.93 Ghz). Ook wordt door de laptop ondersteuning geboden voor SATA hardeschijven en kunnen alle huidige dvd-branders of zelfs de nieuwe HD DVD-drives of Blu-ray-drives aangesloten worden. Naast dit alles zal de C90 ook beschikken over de draadloze technieken 802.11n en Bluetooth 2.0+EDR. Ook zal het beschikken over een eSATA poort, een HDMI uitgang, TV-out, Firewire, drie USB 2.0 poorten, een vingerafdrukscanner en een aansluiting voor een 34- of 54-slots ExpressCard.De notebook weegt ongeveer 3 kilo en heeft de beschikking over een 6-cellige batterij welke en levensduur heeft van 4,5 uur. De afmetingen zijn 36,6 cm x 26,9 cm x 4,3 cm.

  Echter hebben Windows RT tablets ook een voordeel ten opzichte van de Windows 8 modellen. Zo wordt Office 2013 RT gratis meegeleverd en kun je dus direct aan de slag. Net als Windows 8 beschikt Windows RT over de voor touch geoptimaliseerde Metro (Touch) interface met diverse standaard applicaties en de mogelijkheid zelf applicaties te downloaden en installeren. Voor een compleet overzicht van alles dat nieuw is binnen Windows 8 en de volledige lijst aan verschillen tussen Windows 8 en windows RT verwijs ik je naar onze Windows 8 Gids en onze eerdere Windows 8 reviews.Zoals we ook al bij eerdere reviews van Dell tablets zagen houdt de fabrikant het systeem redelijk schoon. De enige app die het bedrijf mee levert is de ‘Getting Started’ applicatie waarmee je wegwijs gemaakt wordt in het Windows RT besturingssysteem. Een handige app als je wat meer te weten wilt komen over alle mogelijkheden en functies, maar voor de rest niet heel boeiend. Het systeem is dus redelijk schoon, zonder pop-ups of trials, zodat je zelf aan de slag kunt met het installeren van software die jij graag op je computer wilt hebben staan.

  De Dell XPS 10 is een Windows RT tablet en wordt daarom standaard geleverd met Office 2013 RT, de nieuwe versie van Microsoft’s bekende Office pakket dat, volgens het bedrijf, geoptimaliseerd is voor touch. Je hebt op de tablet de beschikking over OneNote, PowerPoint, Excel en natuurlijk Word. De apps (programma’s) zijn vanuit de touch-interface toegankelijk maar worden nog steeds in de desktopinterface opgestart en gebruikt.Iets dat meteen opvalt bij het gebruik van de Office apps is dat het met de touch-optimalisatie nog maar matig gesteld is. Ja, sommige knoppen zijn wat groter en dus eenvoudiger te bereiken maar veel functies en opties zijn echt nog steeds te klein om comfortabel, en vooral ook snel, te bedienen. Gelukkig kun je daarvoor het keyboard met trackpad gebruiken, of een muis aansluiten. De Office apps werken verder meer dan prima. Het schakelen tussen de programma’s gaat snel, het typen van teksten gaat zonder vertragingen en ik heb geen enkele crash meegemaakt of bug voorbij zien komen.

  Natuurlijk wordt er wel software meegeleverd waardoor je direct aan de slag kunt. Wanneer je een Windows 8 of Windows RT tablet voor de eerste keer opstart zul je direct zien dat het startscherm gevuld is met een aantal interessante applicaties als nieuws, weer, e-mail, berichten en Bing. De Touch interface kun je ook zelf verder vullen met applicaties die te vinden zijn in de Windows Store. Echter is het aanbod (Nederlandse) applicaties ook zes maanden na de lancering van het besturingssysteem nog erg beperkt. Voornamelijk voor Windows RT tablets, waaronder deze XPS 10, is dat een belangrijke beperking aangezien je van deze apps afhankelijk bent.De Dell XPS 10 beschikt over een Qualcomm S4 dualcore processor met 2GB aan werkgeheugen en deze combinatie weet zich redelijk goed staande te houden. Hoewel de tablet ruim langzamer is bij het opstarten dan de Windows 8 tablets met Intel Ivy Bridge processor en dit ook bij het opstarten van apps enigszins merkbaar is, is dit geen groot nadeel en gaat alles redelijk vlot.

  Voor de meeste dagelijkse taken is de Dell XPS 10 een uitstekende tablet. Het browsen in zowel de touch-versie als desktopversie van Internet Explorer 10 gaat snel en zonder problemen, het gebruik van Office en het schakelen tussen deze programma’s verloopt soepel en het spelen van games uit de Windows Store levert weinig problemen op. Verder is het ook belangrijk te melden dat ik geen problemen als crashes of foutmeldingen tegengekomen ben wat de algemene ervaring op de XPS 10 overwegend positief maakt.Een groot pluspunt van de XPS 10 is de batterijduur. De tablet gaat (stand-alone, zonder keyboard dock) gemakkelijk een volle dag mee bij normaal gebruik en zelfs dan hou je nog voldoende over om de nacht en ochtend door te werken. Als ik er een getal op moet plakken dan zou de gemiddelde batterijduur, afhankelijk van het gebruik, op zo’n 10 tot 11 uur uitkomen. Met keyboard dock kun je er nog veel meer uithalen; minimaal 16 tot 17 uur. In vergelijking met vele andere tablets is dit dus een groot pluspunt, zeker wanneer je de tablet inzet als toestel voor onderweg waarop je dagelijks al je belangrijke taken uitvoert.

  Ter conclusie nemen we alles bij elkaar, zowel de prestaties en het design als de features en de prijs. Vooral dat laatste element is van belang. Dell biedt de XPS 10 op het moment van schrijven namelijk aan voor 349 euro (incl. 50 euro tijdelijke korting) en dat is voor een tablet met Windows 8/RT gewoon goedkoop te noemen. Wel moet daar bij gezegd worden dat je het maximale alleen maar uit de tablet kunt halen met het keyboard dock en dit maakt de prijs meteen al 200 euro duurder. De 32GB variant met dock kost 549 euro (incl. 50 euro tijdelijke korting), terwijl de 64GB variant 599 euro (incl. 50 euro tijdelijke korting) kost. Voor dat bedrag zijn er inmiddels al meerdere opties op de markt, zelfs modellen met het volledige Windows 8 besturingssysteem. Een voorbeeld is de Acer Iconia Tab W510. De prijzen voor bedrijven wijken op dit moment op de website van Dell nog af maar worden volgens Dell snel gelijk getrokken.

  De Dell XPS 10 biedt echter een zeer interessant totaalpakket met meer dan prima prestaties, een volledig keyboard dat comfortabel gebruikt kan worden voor het tikken van teksten, een zeer lange batterijduur wat interessant is voor de intensieve gebruiker, het Office pakket gratis vooraf geïnstalleerd en diverse aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden. Eigenlijk zijn er alleen maar kleine minpunten te noemen zoals het tegenvallende display en de bouwkwaliteit die wat te wensen overlaat. Toch moet daar ook bij gezegd worden dat het aanbod van applicaties in de Windows Store nog verre van optimaal is en hier ben je als Windows RT-gebruiker toch grotendeels van afhankelijk.Alles bij elkaar genomen kan ik de Dell XPS 10 (in combinatie met keyboard) een aanrader noemen, zeker wanneer je een tablet zoekt voor met name het gebruik van Office programma’s, e-mail en het bezoeken van websites, en het geduld hebt om te wachten op meer interessante applicaties.

  De Lenovo Tab 2 A10-70 is beschikbaar in een 16GB-versie en draait op Android-software. Verder beschikt de tablet over een 10.1-inch ips lcd display, een microUSB-poort, een MediaTek-processor, optioneel 4G, een microSD-kaartlezer, twee camera’s en 2GB aan werkgeheugen.
  Lenovo brengt in april van 2015 verschillende nieuwe tablets op de markt, waaronder modellen in de Tab 2-serie. Deze serie bestaat uit een 10.1-inch model (Tab 2 A10-70) en een 8-inch model (Tab 2 A8). Beide tablets beschikken over een MediaTek-processor en bieden ondersteuning voor Dolby Atmos. Op deze pagina vind je alle specificaties, features en prijzen van de Lenovo Tab 2 A10-70.De Lenovo Tab 2 A10-70 is een middenklasse tablet met een schermformaat van 10.1-inch. De tablet is voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en beschikt over een MediaTek quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz.

  De processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart van maximaal 64GB uit te breiden is. Verder is de tablet uitgerust met een ‘speaker soundbar’ die ondersteuning voor Dolby Atmos biedt, WiFi 802.11 b/g/n en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde.De Tab 2 A10-70 beschikt over een 7.000mAh accu die voor een batterijduur van ongeveer 12 uur moet zorgen. Er komt een WiFi-only en een 4G-versie van de tablet op de markt. Lenovo lanceert ook een Bluetooth keyboard-cover waarmee de tablet tot laptop omgevormd kan worden.De Lenovo Tab 2 A10-70 draait op Android 4.4.4 KitKat, een al wat oudere versie van Android. Maar, de Chinese fabrikant belooft in juni 2015 een update naar Android 5.0 Lollipop voor de tablet uit te rollen. Lenovo heeft de interface van Android iets aangepast met een eigen skin en levert een aantal zelf ontwikkelde apps mee. Ook is er toegang tot de Google Play Store en worden de Google-apps standaard meegeleverd.

  De Lenovo Tab 2 A10-70 beschikt over een aantrekkelijk design, met een behuizing die grotendeels van plastic gemaakt is. Aan zowel de voorzijde als de achterzijde zien we in het midden een camera terug. De tablet komt in een witte en een blauwe variant op de markt, heeft een afmeting van 171 x 247 x 8.9 millimeter en weegt 509 gram.De Lenovo Tab 2 A10-70 komt in april 2015 naar Nederland. De adviesprijs van deze tablet is op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.Zodra deze tablet beschikbaar is vind je aan de linkerzijde van deze pagina, onder het kopje ‘prijzen’, een overzicht van de laagste prijzen.Heb je al ervaringen met deze tablet? Schrijf dan een persoonlijke review en deel je mening met anderen die op zoek zijn naar een tablet. Aan de linkerzijde van deze pagina kun je via het kopje ‘bezoekersreviews’ je persoonlijke review achterlaten.

  1. http://dovendosi.mee.nu/
  2. http://www.kiwibox.com/dovendosi/blog
  3. http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/
 • Batterie Batterie Samsung P560

  Le premier coup d’œil est trompeur : il s’agit bien d’un hôtel, mais, malgré les peluches pendues au plafond, la photo de classe sur la porte, les tapis de sol, chaises et autres coussins hypercolorés, les éléments de jeux de société accrochés aux murs (chacune des 35 chambres a le sien, Mille Bornes, 7Wonder, Mr Jack, Ticket to ride; Carcassonne, etc.) , il n’est pas destiné (uniquement) aux enfants et à leurs parents. Le Funkey - tel est le nom de ce nouvel hôtel qui vient d’ouvrir ses portes à Schaerbeek (Bruxelles) - n’est pas fait pour les enfants, confirme Philippe Thibaut, son concepteur, propriétaire et gérant. Mais son thème est bien lié aux enfants et aux jeux; mieux, à notre nostalgie à tous de l’enfance et des jeux. A la sienne aussi. Il est d’ailleurs un des enfants de la classe reproduite en noir et blanc sur la porte d’entrée. Le plus grand, d’ailleurs.Pour peu que l’on passe derrière le décor (partiellement signé par Cartamundi et Asmodee, grands noms des jeux de société - partenaire de jeux, conjonction d’intérêt, de vision), l’approche multiclients est visible.

  Le nom de l’hôtel, Funkey, est à double sens : fun key traduisible en touche de plaisir, mais également en clé amusante ou décalée. Car ici, c’est la clé qui fait tout. Une clé qui n’en est pas une, mais un téléphone portable. C’est lui qui ouvre les portes Et en plus, il permet de téléphoner (en Belgique), utile quand on est étranger, pour réserver un taxi ou un resto, par exemple. Il est aussi un moyen, pour nous de communiquer avec les clients. De les prévenir qu’un jeu de société se met en place et qu’il manque des joueurs, d’un groupe va visiter tel bar sympa, ou qu’il y a des problèmes à l’aéroport et qu’ils doivent checker les horaires. Ces téléphones ont une fonction centrale dans la façon dont on travaille.Mais c’est aussi le plan tarifaire qui interpelle. A l’heure où les tarifs hôteliers dépendent du taux de remplissage des chambres, et où, surtout, partant du plus bas, ils sont ensuite majorés de coûts annexes, le Funkey applique les mêmes tarifs pour tous les jours de l’année. Full prepay et all inclusive, ajoute////. Soit, non-remboursable, mais sans aucun supplément, ni mauvaises surprise. Et les bonnes surprises sont incalculables : petit-déjeuner, snacks et boissons à toute heure, WiFi très haut débit, bluetooth, ordinateur portable en prêt, jeux de société bien sûr, parking Je suis convaincu qu’un produit a un prix, dit-il. De plus, on vise une clientèle qui vient souvent à Bruxelles. Pourquoi devrait-elle payer tel prix un jour, et 4 fois plus lors du salon Seafood ?

  Tout en restant un hôtel très bon marché : de 59 à 129 euros, en passant par 79 et 99 euros, des plus petites aux plus grandes (près de 30 m²) ces dernières pouvant loger jusqu’à 4 personnes, voire 5 personnes. Le bâtiment s’étend sur 3 000 m² pour 35 chambres, confirme/////. Ce que sa façade à rue n’indique pas du tout : une maison bruxelloise classique. Trompeuse ? Un peu. Mais pour mieux surprendre, puisqu’elle précède un petit jardin avec pièce d’eau et un ancien bâtiment industriel reconverti. D’où un large choix de chambres, diverses en matière d’architecture, d’ouvertures, de formes Mais pas d’offre : mêmes salle de bains, wc séparés, lits d’appoint .Si les familles (cibles des week-ends) y trouvent plus leur compte que dans les autres hôtels, il en sera, sans doute, de même pour la clientèle d’affaires (cibles des jours de semaines). Dont la localisation : à Schaerbeek, mais proche du quartier européen, du centre-ville et de l’aéroport. Et calme, si calme. Et avec parking (15 places). Je dirais que c’est une localisation off prime, (tout à côté du prime), en dehors des habitudes. Dans un quartier qui bouge, évolue. Et dont le personnel peut parler à souhait, puisque qu’il habite dans un rayon de 200 mètres. Ceci parce que c’est par des annonces déposées dans les boîtes aux lettres du quartier qu’il a fait son recrutement.

  Le concept est le peaufine depuis 3 ans. A la manière d’un consultant, ce qu’il a été dans une autre vie (ingénieur commercial Solvay - chez Bain&Cy). Cela veut dire analyser les équipements, la structure des coûts, simplifier nos processus à l’extrême, tout remettre à plat. D’un homme d’affaires aussi, à Paris, Boston, Amsterdam J’ai 20 ans de voyage d’affaires derrière moi. Je sais ce que j’aime et n’aime pas. Et d’un mari d’une hôtesse qui exploite depuis 10 ans des chambres d’hôtes) Je ne suis pas hôteliers, mais j’ai une certaine fibre en matière d’hospitalité, et une bonne compréhension des attentes. Les chambres du Funkey ont un petit look chambres d’hôtes, vous ne trouvez pas ?. Et d’un hôte. Mais aussi d’un homme curieux de tout. Il est donc transposable ailleurs. Un package qui peut être déporté et répliquer dans d’autres villes. Dans un quartier off prime, qui fait partie du concept.

  La 49e chambre du tribunal correctionnel de Bruxelles a prononcé, mercredi vers 17h30, des peines allant de dix mois à vingt ans de prison, dont certaines avec sursis, à l'encontre de trente personnes prévenues d'avoir participé aux activités d'un groupe terroriste. Cette affaire, dite de la filière syrienne, concernait le recrutement, en Belgique, de candidats au djihad armé en Syrie, entre 2011 et 2014. Le tribunal a condamné trois prévenus à une peine de vingt ans d'emprisonnement. L'un d'eux est Abdelhamid A., dont le nom a été cité dans le cadre des attentats déjoués de Verviers en janvier dernier.L'homme a toutefois été condamné par défaut et pour des faits commis avant ces attentats. Il avait kidnappé son petit frère, Younes, en août 2014, et avait rejoint avec lui les djihadistes en Syrie. Il est actuellement toujours recherché.Les deux autres prévenus à écoper de la peine maximale en tant que dirigeants d'un groupe terroriste, soit une peine de dix ans de prison, doublée étant donné la récidive légale, sont les frères Abdelmouneim et Yassine L. Le premier fait défaut et serait mort en Syrie selon sa maman.

  Le juge a également condamné le principal prévenu, Khalid Z., à une peine de douze ans de prison.Khalid Z. est l'archétype du mentor séditieux, cynique et qui a corrompu la mentalité de la jeunesse de tout un quartier, a mentionné le jugement.Le tribunal a insisté sur le fait que ce Molenbeekois de 41 ans s'était entouré de jeunes disciples crédules, qu'il avait suscité leur révolte mais aussi qu'il les avait instrumentalisés pour qu'ils commettent des vols servant à financer leurs départs vers la Syrie.Khalid Z. s'était lui-même rendu coupable de délits de droit commun. Lors d'une perquisition au domicile d'un proche chez qui il logeait, la police avait ainsi mis la main sur des dizaines d'appareils photo, de tablettes, de caméscopes, d'ordinateurs et de téléphones portables. Tous ces objets provenaient de vols à la tire divers, surtout de bagages, et de vols à l'étalage.Le tribunal a également condamné deux autres prévenus considérés comme dirigeants de la filière, Fatima A. et son fils, Soufiane A., à huit ans d'emprisonnement l'un et l'autre. Fatima A. est également la mère d'Abdelmouneim et Yassine L., condamnés à vingt ans d'emprisonnement.

  Fatima A. a contaminé tout son entourage et entraîné toute sa famille dans son idéologie islamiste extrémiste. Comme Khalid Z., elle a agi comme mentor et elle a aussi favorisé les délits de droit commun pour financer les départs vers la Syrie, a précisé le jugement.Le tribunal a encore prononcé des peines de dix ans de prison à l'encontre de Yoni M., Reda K., Rachid T. et Mohamed C. qui font défaut et une peine de sept ans de prison à l'encontre de Ilias M.Le tribunal a en outre prononcé des peines de cinq ans de prison à l'encontre de sept prévenus reconnus coupables et dont la plupart font défaut. Il a également prononcé quatre peines de cinq de prison avec sursis partiel, parfois assorti de conditions, ainsi qu'une peine de deux ans de prison avec sursis et une peine de dix mois de prison avec sursis.Enfin, le juge a acquitté deux des trente-deux prévenus, les soeurs Sarah et Soumaya K., estimant qu'il n'est pas établi au-delà de tout doute raisonnable qu'elles ont tenté de rejoindre la Syrie pour participer aux activités d'un groupe terroriste.

  C’est devenu l’une des premières préoccupations des chefs d’entreprises. La cybercriminalité hante les esprits des patrons. A raison, d’après la société spécialisée dans la gestion de risque, Aon, qui a mené une enquête dans différents pays d’Europe, d’Afrique et du Moyen-Orient.D’après Aon, les entreprises sont de plus en plus vulnérables à de telles attaques informatiques, aux vols de données voire à des sabotages. Cette vulnérabilité est provoquée par l’ interconnexion numérique des entreprises, de leurs fournisseurs et clients, la prépondérance croissante de l’informatique cloud ( NdlR : les données qui partent vers de disques durs externes ) et par l’espionnage financé par les Etats, expliquent les auteurs de l’enquête.La Belgique est loin d’être épargnée par le phénomène. D’après l’enquête, les entreprises de notre pays sont parmi celles qui ont été les plus touchées par la cybercriminalité cette dernière année. Plus d’une entreprise belge sur trois explique ainsi avoir été victime d’une fuite de données ou d’importantes défaillances du système ces douze derniers mois. Seule la Grande Bretagne serait plus impactée en Europe, d’après les chiffres fournis par Aon (voir infographie ci-contre). L a prise de conscience en Belgique de ce problème est également loin d’être optimale au niveau de la direction, explique l’étude. A peine un conseil d’administration sur 4 se montre ainsi actif en cas d’incident de cyber sécurité.

  Il y a également une autre tendance qui accentue ce risque d’attaque informatique : de plus en plus d’entreprises permettent à leurs employés d’utiliser leurs propres tablettes, smartphone ou ordinateurs portables Cette politique du BYOD (Bring your own device) présente indéniablement de nombreux avantages pratiques et financiers, mais expose l’entreprise à de nouvelles menaces. Il est particulièrement difficile de contrôler des appareils dont on n’est pas propriétaire, explique l’étude. La Belgique est, là aussi, exposée : deux tiers des entreprises belges permettent à leur personnel d’accéder aux données de l’entreprise par le biais de leurs propres appareils. Or ces données sont parfois stratégiques.Enfin, l’étude pointe un dernier risque : l’externalisation et la sous-traitance accrue des entreprises. En Belgique, plus de 60 % des entreprises, en moyenne, ont recours à des partenaires commerciaux auxquels ils confient des données…Est-ce vraiment le goût de l’argent qui a conduit Etienne Dedroog à tuer par strangulation le couple qui exploitait un gîte à Grandvoir (Neufchâteau) en novembre 2011 ? Est-il vraiment incapable d’expliquer le pourquoi de son geste ? Ce sont là des questions auxquelles des réponses seront peut-être apportées cette semaine lors des débats devant les assises du Luxembourg.

  1. http://www.bloghotel.org/enablesyou/
  2. http://blogsinn.com/?w=retrouve3
  3. http://yaplog.jp/retrouve3/

   

 • ACER Aspire S7 Battery

  The last time we reviewed a ThinkPad T series was the ThinkPad T410 back in December 2010. In terms of design, nothing's really changed. The ThinkPad T420 is heavy, at 5.2 pounds for a 14-inch laptop, and its body is nearly 1.2-inch thick. Even so, the T420 isn't as hard to heft as you'd expect based on how it looks. What you gain here is durability, port selection, and a surprisingly good mix of speed and battery life. With its slightly faster-than-average Core i5-2520M CPU, the T420 rivaled Core i5 competitors in our benchmark tests, and the included Nvidia graphics are good enough to play a game like Street Fighter IV at medium settings. The battery life topped 7 hours in our CNET tests, besting the Apple MacBook Pro.As you'd expect, the ThinkPad T420's keyboard is very comfortable: it's the Lincoln Town Car of keyboards, or a comfy orthotic shoe. It may not be sexy, but damned if it isn't a great keyboard for writing. However, the plethora of additional and strangely laid-out function and teleconferencing buttons can overwhelm. The Esc and Delete keys are large, vertical, and elevated above the rest of the keyboard. That's odd, too, but not if you use ThinkPads. Overall, it feels like a command center, and clearly was meant to be thought of as such.

  The touch pad isn't very wide for multitouch, but its stippled surface has great traction and sensitivity. Too many buttons above and below the pad may be good for accuracy in tight quarters like on planes, but they cramp the pad's real estate. Multitouch gestures are tough to pull off. Out of curiosity, I gave that red rubber trackpoint another try. I have to admit, there's something to appreciate in the trackpoint's simple efficiency, even its accuracy, but it's not for everyone, and the rubber point can throw off a hunt-and-peck touch-typer such as myself.Again, this is clearly a laptop made for those who don't want change, who want a laptop that looks the same on the outside as a product from several years ago. If you want change, get a ThinkPad Edge. At least the T420's extra vertical thickness has been well-used to stack ports--a DisplayPort sits above a USB 2.0 port on one side, while USB ports and SD card/ExpressCard slots are stacked on the other.

  ThinkPads have always boasted good displays, and the matte-finish 14-inch display on this model was crisp and bright and easy to read. The 1,600x900-pixel resolution is a step up from the standard, offering finer text resolution and more screen real estate, without shrinking icons or menus too much. It also costs $50 as an upgrade over the standard 1,366x768-pixel display. The T420's hinges open the screen up a full 180 degrees from the base for extra flexibility. The stereo speakers are fine for videoconferencing or office functions, but this isn't a wonderful movie-watching laptop. Streaming Netflix movies looked a little washed-out. Then again, you're not supposed to be using a work laptop like this for movies and games, are you? (In case you're curious, Street Fighter IV did play astonishingly well using the T420's Nvidia Optimus NVS 4200M graphics, running at 39.8 frames per second at native 1,600x900 resolution.)

  A high-def 1,280x720 Webcam and included audio optimization settings give the ThinkPad T420 a better-than-average set of teleconferencing tools, although most laptops these days are more than capable of some basic Skype, especially if you wear a headset with a mike. That 720p Webcam, however, is a $30 upgrade that came standard in our configuration.The ThinkPad T420 is flush with ports that would make any owner of older legacy equipment gleam: three USB 2.0 ports (one of them powered), one USB 2.0/eSATA combo, VGA, DisplayPort, mini FireWire, and even an ExpressCard slot. However, it lacks USB 3.0 and HDMI, both of which are more useful in modern work environments.The ThinkPad T420 offers a number of upgrade options, including some nickel-and-dime upgrades ($20 extra for Bluetooth, $20 for a fingerprint reader, $30 for an HD Webcam, $55 extra for WiMax, $50 for a 1,600x900-pixel display as opposed to 1,366x768 pixels) that can add up quickly. The base T420 comes with a second-gen Intel Core i3 processor, but can be upgraded to our version's Core i5, and even higher to a 2.8GHz Core i7-2640M, which will cost an extra $190 over our midrange model. RAM can be upgraded to 8GB, and you can choose a 500GB hard drive of 5,400rpm or 7,200rpm, or a solid-state drive (SSD) of 128GB for an extra $170, or 160GB for $200.

  For the T420, the inside is what counts, and its specs and performance live up to what you'd expect in a mainstream laptop. Its performance closely matched the Dell XPS 14z with a Core i7 CPU, despite our version of the T420 only having a 2.5GHz Core i5-2520M processor. This is a second-generation Sandy Bridge CPU, not one of the upcoming Ivy Bridge processors. It would be more than enough for anyone looking to do some office multitasking.The included Nvidia Optimus graphics aren't earth-shattering, but provide a nice boost over integrated Intel graphics. They're enough for moderate graphics work and even some gaming.Ultrabook city is booming, with every computer manufacturer arriving in town on the back of an Intel-powered cart, hoping to strike a rich vein of laptop gold.Never one to be left out of a goldrush, Toshiba has thrown together the Z830 -- a slim and very light laptop with a more understated look that would suit the travelling prospector professional. But will it offer enough to take the shine off the glittering gem that is Asus Zenbook UX31?

  Our model came with an Intel Core i5 processor and 6GB of RAM. It's available now for £1,000. The Z830 is instantly recognisable as part of the ultrabook gang due to its extremely svelte physique. At a mere 8.3mm at the front, it's certainly a very slim machine and at 17mm at the rear, it's one of the slimmest laptops available.This tiny size means you can do away with carrying a bulky laptop bag around with you, as it will easily slide into the most slender of messenger-style bags, nestling comfortably against your notepads without causing any embarrassing bulges.With a weight of only 1.1kg, it's very light too, undercutting the weight of the Asus UX31 by 200g and making the Z830 a light traveller's dream. The weight reduction has mostly been made in the chassis -- Toshiba has constructed the Z830 from magnesium, rather than the aluminium used on the UX31.Sadly, that has resulted in the build quality of the Z830 seeming somewhat less than perfect. The lid is extremely thin, offering a frightening amount of flex -- something that isn't present at all in the aluminium UX31. There's flex in the keyboard tray too, making the whole machine feel much less sturdy than we'd like.

  Toshiba has obviously settled on a trade-off between weight and build materials, and it's done an admirable job in reducing the weight, but we'd definitely like it to be firmed up in places. The keyboard is made up of square, isolated keys that are spaced well across the chassis resulting in a comfortable typing experience. We were able to type for long periods without feeling the tell-tale aches we'd experience on less comfortable keyboards. If you're planning on bashing out some long documents for work, rest assured it won't be the keyboard that slows you down.The trackpad is very responsive, which makes for a swift web-browsing experience, but it's pretty small -- considerably smaller than the clickable trackpads found on the UX31 or the 13-inch Apple MacBook Air. The two buttons are easy to click and if you really need more freedom in your scrolling, you can just hook up a USB mouse.

  On the looks front, the Z830 doesn't have the same sleek, stylish appeal of the UX31 or the Air, but it's still pretty smart. It's perhaps more appropriate in a professional, business environment than its flashier ultrabook brethren.Unlike the Zenbooks and the Air, the Z830 is only available with a 13.3-inch screen, so if you're after an 11-inch model to whisk away on your travels, you're out of luck. 11-inch machines are less of a necessity in the professional realm, as long documents and spreadsheets are easier to edit with a larger screen, so it's understandable Toshiba hasn't opted for a smaller size.What's less forgivable though is the relatively poor resolution on offer. The Z830's 13.3-inch display has a resolution of 1,366x768 pixels -- fairly standard for a laptop of this size, but both the UX31 and 13-inch MacBook Air offer 1,600x900-pixel screens. It's a shame Toshiba hasn't tried to keep in step with the competition.Tosh has given it a matte coating though, which significantly reduces reflections, making it great for use under bright lights or direct sunlight. It does mean, however, that the screen lacks the punchy colours and depth of glossy displays, resulting in pictures that often look quite washed out. If you want to catch up on some Hannah Montana while you're away, the Z830 isn't going to do them much justice. Shame.

  Announced today, the Thinkpad X220 convertible tablet/notebook will join Lenovo's upcoming X220 notebook. Both products are the latest additions to the company's X series of ultraportable notebooks and tablet/notebooks with 12.5-inch screens, and both are slated to reach store shelves next month.The X220 convertible starts at $1,199, while the notebook's starting price is $899. Though Lenovo is targeting both computers to individuals as well as companies, they are designed primarily for business users.Outfitted with Sandy Bridge, the X220 convertible offers a choice of an i3, i5, or i7 processor. Buyers can opt for either a solid state drive with up to 160GB of storage or a conventional hard drive with up to 320GB. Memory can go as high as 8GB. It weighs in at 3.88 pounds.Like the notebook, the X220 convertible includes three USB ports, with one designed as an always-on port so people can charge a phone or other device without powering up the computer. A 720p HD Webcam, digital microphone, and an Intel Wi-Fi/WiMax adapter are included as well.

  Notable to both the convertible and the notebook are sharp boosts in battery life. The X220 notebook offers 15 hours of battery life with a 9-cell battery--and up to 23 hours when a 6-cell external battery pack is added. The battery life on the convertible is lower, but it still offers 9 hours of life with a 6-cell battery--and 16 hours by adding on the 6-cell external pack.The convertible's predecessor, the X201, offers 3.5 hours of battery life with a four-cell battery and 7.9 hours with an eight-cell battery.Preston Taylor, worldwide product marketing manager for Lenovo's ThinkPad brand, said in an interview that Lenovo relied on both Intel and its own team to coax the boost in battery life over previous models. The enhanced power management found in Intel's Sandy Bridge architecture accounted for about 50 percent of the increase in battery life. But the other 50 percent came directly from Lenovo.Lenovo designed both the convertible and the notebook to dial down or completely turn off unused components to focus on the energy required by the components in use. One example cited by Taylor: if people are streaming videos or music over the Web, they're not using the computer for much else, so there's no need for the hard drive to keep spinning or for some of the ports to keep drawing juice.

  1. http://akkusmarkt.jimdo.com/
  2. http://blogs.elle.com.hk/akkusmarkt/
  3. http://wwwakkusmarktcom.doodlekit.com/blog

  Lire la suite