Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Batterij HP OmniBook XE2

Het ips-paneel op deze Toshiba Satellite Click Mini is van goede kwaliteit, een fijne verassing natuurlijk aangezien je dit niet zonder meer mag verwachten van een budget-computer. Doordat er gebruik gemaakt is van een goed ips-paneel zijn zaken zoals kijkhoeken, contrast, kleurweergave en schermhelderheid allen netjes verzorgd. Het scherm biedt voldoende helderheid om in feller verlichte omgevingen mee te werken, kleuren worden natuurlijk weergegeven en vanuit alle normale hoeken kan comfortabel naar het scherm gekeken worden.Het dock is voorzien van een standaard QWERTY lay-out maar wordt natuurlijk beperkt door het formaat van de tablet. Dit betekent dat je niet over een 100 procent volledig toetsenbord beschikt als het gaat om om het formaat. Het is dus even wennen aan dit toetsenbord met iets kleinere toetsen. Naast kleine toetsen is er ook een klein muisvlak aanwezig. Helaas doet het muisvlak niets om te breken met de traditie van tegenvallende muisvlakken op Windows-machines, en het kleine formaat maakt het hier al helemaal niet makkelijker.

Deze Toshiba Satellite Click Mini is voorzien van een microHDMI-uitgang voor koppeling met een extern display, een microUSB-poort en een microSD-kaartlezer. Voor draadloze communicatie is WiFi 802.11 b/g/n en Bluetooth 4.0 aanwezig. Er is helaas geen ondersteuning voor WiFi netwerken op het 5Ghz spectrum. Het keyboard dock is uitgerust met een volwaardige USB 2.0-poort en een volwaardige SD-kaartlezer.De zijden zijn voorzien van stereospeakers met Dolby digital Plus. Er is niet gek veel te zeggen over de speakers op deze tablet. De kleine speakers leveren precies wat je mag verwachten van kleine speakertjes. Hoewel er een redelijk volume haalbaar is moet je het verder doen met een wat blikkerig geluid, waar vooral detail mist in het hoge en lage spectrum. Voor een simpele video of presentatie prima maar een film kijken kun je beter doen met een externe speaker of koptelefoon.

Aan de achterkant van de tablet vinden we een 5 megapixel camera terug, en aan de voorzijde een 2 megapixel webcam. Vooral de webcam is een onderdeel dat je regelmatig zult gebruiken voor videogesprekken, en het is dan ook goed nieuws dat het cameraatje heel aardig zijn rol vervult. Niets bijzonderders maar je ziet er via deze goedkopere Toshiba Satellite Click Mini net zo goed (of slecht) uit als op systemen die een hoop meer kosten (ahum, Macbook 12″).De camera aan de achterkant is met tweenenhalf keer zoveel pixels helaas niet tweeeneenhalf keer zo indrukwekkend. Het is een heel aardige simpele camera en vooral handig voor het inscannen van documenten en bonnetjes (daar is Windows standaard al mooi voor uitgerust), maar heel veel meer toepassingen dan dat zie ik niet echt voor deze Toshiba Satellite Click Mini. De foto’s die gemaakt worden missen contrast, komen wat flets over en missen vooral veel detail.In combinatie met het toetsenborddock kun je volgens Toshiba 16 uur aan het werk met de Satellite Click Mini. In mijn ervaring is het toch iets minder, maar ruim 12 uur is te doen. En dat is dus meer dan genoeg voor dag werk. Zolang je de Click iedere dag oplaadt heb je dus niets te vrezen op het gebied van accuduur. Top! Als je de tablet zonder dock gebruikt is er natuurlijk wel iets van een penalty, en zul je op een uurtje of 4 minder accuduur moeten rekenen.

De Toshiba Satellite Click Mini wordt geleverd met Windows 8 maar natuurlijk kun je direct updaten naar Windows 10. Je hebt hier ruim de tijd voor, want de update is gratis zolang je dat binnen het eerste jaar doet. De update neemt overigens een hoop tijd in beslag, dus hou er rekening mee dat je en hele dag uit moet trekken voor het constant klikken op allerlei dialoog-boxjes en aanverwante updatevragen.Windows is natuurlijk geen besturingssysteem dat een introductie nodig heeft. Toch is er de afgelopen jaren een hoop veranderd, veranderingen waar niet iedereen gecharmeerd van was. De grootste veranderingen vonden plaatst in Windows 8. Het nieuwe Windows 10 (jaja, 9 is overgeslagen omdat het een ongeluksgetal is voor Aziatische landen) brengt een een hoop van de veranderingen weer wat terug richting het “oude Windows”. Natuurlijk vind je op TabletsMagazine alles wat je moet weten over Windows 10; een goed begin is het artikel met een vergelijkbare naam: Windows 10 tablets, smartphones en tablets: Alles dat je moet weten.

De netbook is zo’n beetje de categoriecomputer met de slechtste reputatie. De netbook is dan ook zo goed uit gestorven, of op z’n minst geëvolueerd naar de hybride tablet-laptop combinaties die we nu zoveel zien. Zeker in combinatie met het toestenbord oogt en voelt de Toshiba Satellite Click Mini nog wel als een netbook en moet het ding dus de reputatie van de netbook te boven komen. Dit lukt maar deels, want de grootste nadelen zijn niet opeens magisch opgelost. 8.9-inch blijft gewoon wat klein voor een scherm van een ‘echte’ computer, en een toetsenbord dat binnen de beperkingen van zo’n klein scherm past vergt ook de nodige aanpassingen.Windows 10 heeft echter een prima tabletmodus (die opeens weer gewoon verdacht veel Windows 8 van het systeem maakt) en in die hoedanigheid is het een prima systeem. De Wifi-verbinding is niet de meest snelle en kan zorgen voor een paar frustraties, maar in heel veel meer situaties dan wat langer wachten tot een update gedownload is of de Netflix-stream start resulteert dat nu ook weer niet.

Dit is een computertje dat zicht prima leent als tweede computer in een huishouden. Prima ook voor mensen die veel op reis zijn met bijvoorbeeld een caravan, daar komt bijvoorbeeld de HDMI-uitgang goed te pas (heb ik me laten vertellen). In een thuissituatie is het gewoon prima om hierop even snel je e-mail te verwerken, op social media je ding te doen en als het nodig is dan kan je ook nog echt werk verzetten. Natuurlijk mogen we ook de student niet vergeten die met dit apparaat een compacte en veelzijdige laptop meeneemt voor de basistaken en daarbij een prima accuduur krijgt.De Toshiba Satellite Click Mini doet heel aardig dienst als kleine en lichte computer, en zolang je een takenpakket dat bij het formaat past hebt voor de Click dan loop je niet gauw tegen beperkingen op. Toch mag je zeker niet denken dat dit een snelle computer is waar ‘alles mee kunt’, koop dit apparaat niet als je ambities hebt voor fotobewerking of het spelen van games. Wil je gewoon een simpele laptop voor het browsen op het internet, e-mail verwerking, het aanmaken van documenten of spreadsheets en wat social media dan is deze Toshiba Satellite Click Mini een heel aardige optie.

Voor zo’n 300 euro krijg je van deze Toshiba Satellite Click Mini best veel waar voor je geld terug. Het is niet alleen een tablet maar ook een kleine laptop, eentje die wel verdacht veel weg heeft van een netbook maar dan wel eentje met een fijn modern besturingssysteem en een goed scherm. Als eerste tablet of als tweede computer zijn we fan van deze keuze, als enige echte laptop doe je er wat ons betreft verstandig aan om een groter en krachtiger systeem te overwegen.De Acer Aspire Switch 12 is beschikbaar in een 60GB of 128GB Wifi-versie en draait op Windows 8.1. Verder beschikt de tablet over een 12.5-inch ips lcd display met Full HD-resolutie, usb- en hdmi-poorten, een Intel Core M-processor en een keyboard dock.
Na de introductie van de 10.1-inch Aspire Switch 10 en de 11.6-inch Aspire Switch 11 komt Acer in november 2014 met de 12.5-inch Aspire Switch 12. Net als zijn kleinere broers is dit model een zogenaamde hybride tablet, wat inhoudt dat de tablet samen met keyboard dock dienst kan doen als desktop of laptop. Het model draait op Windows 8.1-software, komt met een compleet nieuw design en beschikt over een Intel Core M-processor. Op deze pagina vind je alle prijzen, specificaties en features van de Acer Aspire Switch 12.

De Acer Aspire Switch 12 is met een formaat van 12.5-inch het grootste model uit de serie. Het display is voorzien van de ips lcd-techniek voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken, beschikt over de Zero Air Gap-technologie voor het verminderen van reflecties en is uitgerust met een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie. Ook is het scherm voorzien van een active digitizer die alleen in combinatie met de Active Pen van Acer werkt. Standaard wordt er een capactieve stylus met dit model geleverd.Onder de motorkap zien we een Intel Core M-processor met een kloksnelheid van 2GHz terug, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 60GB of 128GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook is het apparaat voorzien van WiFi en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een webcam aan de voorzijde, een camera aan de achterzijde, een usb 2.0- e een usb 3.0-poort, een microHDMI-poort en een batterijduur die volgens de fabrikant op 8 uur ligt.Het keyboard dock is voorzien van een volledig QWERTY-keyboard maar komt zonder trackpad. Het dock wordt middels magneten met de standaard, welke aan de tablet gekoppeld zit, verbonden. In deze standaard zitten ook twee stereospeakers verwerkt. Het keyboard communiceert draadloos met de tablet middels Bluetooth.

De Acer Aspire Switch 12 draait op Windows 8.1-software, de op het moment van schrijven meest recente versie van Windows 8. Deze versie biedt toegang tot zowel de desktopinterface als de touch-interface. Acer levert zelf wat zelf ontwikkelde apps als Acer Cloud mee.Het design is één van de belangrijkste onderdelen van de Acer Aspire Switch 12. Het is namelijk een hybride laptop/tablet, wat inhoudt dat het display op een keyboard dock aangesloten kan worden. Dankzij de magnetische koppeling kan de tablet zonder sluiting met het dock gekoppeld worden. In tegenstelling tot de eerdere Aspire Switch modellen beschikt de tablet over een eigen standaard waarop het dock aangesloten kan worden. De standaard maakt het echter ook mogelijk om de tablet zelf in verschillende hoeken op een tafel of bureau te zetten.

Acer heeft vier modi voor het gebruik van de Aspire Switch 10 verzonnen; notebook, tablet, display en tent.Notebook modus – als volledig functionerende notebook PC met toetsenbord en touchpad op normaal formaat voor comfortabel typen en productief werken.
Tablet modus – als een tablet voor surfen op internet, films kijken en alles bij de hand hebben.
Desktop modus – als een monitor in een hoek op je bureau, met het keyboard los voor je.
Display modus – gebruik het scherm om content te bekijken, zoals een presentatie tijdens vergaderingen of deel foto’s met vrienden.
Tent modus – voor het kijken van films in kleine ruimtes, zoals in een vliegtuig tijdens het reizen of aan een koffietafeltje.

  1. http://blogsinn.com/?w=dovendosi
  2. http://yaplog.jp/dovendosi/
  3. http://retrouve3.blog.wox.cc/

Les commentaires sont fermés.