Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

 • Batterij SAMSUNG AA-PLPN6LS

  Hoewel de resolutie en het scherm fantastisch mooi zijn, is het wel zo dat je op de laptop beter een film kunt kijken dan dat je er op kunt werken. Niet dat je niet op de Yoga 900 zou kunnen werken, maar de ratio 16:9 maakt hem, ten opzichte van 3:2, meer geschikt als multimedia-apparaat. Vooral om 3:2 gebruikers minder laat scrollen tijdens het werk en 16:9 in dat opzicht iets te nauw kan aanvoelen. Desondanks heb ik heel wat uren gewerkt met het ding. Ja, het is even wennen, maar het is geen groot ongemak en iets waar je niet aan zou wennen.Het toetsenbord is ook even wennen in de praktijk. Zoals aangegeven lijken sommige knoppen onbereikbaar, maar na een paar keer werken heb je daar minder last van. Het doet je in elk geval vergeten dat je op een 2-in-1-apparaat werkt en geeft je wel het idee met een echte laptop te maken te hebben. Overigens is het toetsenbord ook verlicht, waardoor het ’s avonds beter te gebruiken is. Verder is er nog een trackpad: hier is niets op aan te merken. Het onderdeel voelt luxe aan en werkt naar behoren. Ook het klikken werkt meer dan prima.

  De verschillende standen zijn handig in tal van situaties. Zo kun je de laptopmodus natuurlijk gebruiken wanneer je er op wil werken, zoals het schrijven van teksten of bewerken van foto’s of video’s. De tentmodus en de modus waar het scherm rechtop staat (met het toetsenbord naar beneden) zijn uitstekende presentatie modi, omdat het geluid dan het beste tot zijn recht komt. Ook zijn films bekijken zo heel aangenaam. De tabletmodus is het meeste geschikt als je even snel iets wil opzoeken of bekijken, vanwege het 13″-touchscreen.De Lenovo Yoga 900 presteert subliem, met de kanttekening dat de voorgeïnstalleerde software nog wel eens voor problemen kan zorgen wanneer je de laptop uit slaapmodus haalt. In vergelijking met andere, populaire 2-in-1-apparaten lijkt de Yoga 900 niet heel veel sneller te zijn, ook al is die hardware nu al iets ouder. De prestaties zijn vergelijkbaar te noemen. Qua graphics doet de machine het wel veel beter, bijvoorbeeld in vergelijking met de Yoga 3 Pro. Maar dat mag je ook wel verwachten van een Intel HD Graphics 520-gpu.De Lenovo Yoga 900 is een beest van een machine, mits je de versie neemt met de beste specificaties, natuurlijk. De hardware is enorm krachtig met 16GB aan werkgeheugen en een goede graphics processoring unit – maar lagere configuraties kunnen een andere ervaring aanbieden. Het toetsenbord typt lekker, maar kan als smal worden ervaren. Ook is het zo dat sommige knoppen onbereikbaar lijken te zijn, zeker de eerste keren. Het is ook jammer dat de speakers zijn verborgen aan de onderkant, omdat het geluid daardoor wordt ondermijnd.

  Het fijne keyboard stelt je prima in staat om langere stukken te tikken en dus ‘productief’ bezig te zijn, een van de wapenfeiten van Windows 8. Helaas wordt er geen Office meegeleverd maar er zijn zat gratis alternatieven, die net als Office in de desktopomgeving draaien (OpenOffice) en er zijn verschillende texteditors te vinden die in de moderne Windows 8 omgeving werken. Helaas is het trackpad wel van beroerde kwaliteit, of in ieder geval uitermate onbetrouwbaar. Als het werkt dan werkt het goed en fijn, maar als het niet werkt dan zorgt het voor een hoop frustratie. Gelukkig heb je dan het touchscreen om te scrollen en navigeren door de interface.De machine voelt lekker en stevig aan, en ondanks het geen Ultrabook genoemd mag worden zie ik hem wel als een ultraportable. Lekker klein en draagbaar. Qua accuduur is het misschien niet echt een machine om de hele dag mee te nemen maar gelukkig is de oplader erg compact. Helaas duurt het opladen wel een eeuwigheid.

  De ingebouwde harde schijf is 500GB en dan biedt veel ruimte om data op te slaan en/of apps te installeren, maar moet je ook meteen al duidelijk maken dat het geen SSD is. SSD schijven zijn ontzettend veel sneller en maken minder (geen) herrie. Je hoort de HDD in deze machine regelmatig zijn ding doen, en omdat het een draaiende schijf is duurt het opstarten van de machine ook relatief lang. Ik heb van verschillende postings op het internet begrepen dat het het vrij gemakkelijk is om zelf een SSD in deze machine te zetten, wat dus voor een flinke snelheidswinst kan zorgen.Naast een beetje ‘herrie’ van de HDD moet je ook zeker rekening houden met het geluid van ventilatoren. Eigenlijk alle Intel laptop/tablets/Ultrabooks hebben hier natuurlijk last van maar de VivoBook lijkt op een of andere manier een behuizing te hebben die het geluid versterkt in plaats van verbloemt. Het is zeker op de momenten dat de laptop hard zijn best doet om te koelen zelfs op het irritante af, en daarmee dus wel een nadeel.

  Als laatste dan nog maar een keer herhalen dat het fijn is dat ASUS een hoop aansluitingen en poorten heeft verwerkt in deze machine. Het biedt je meer dan genoeg mogelijkheden externe apparatuur aan te sluiten. Omdat de VivoBook een volledig formaat HDMI poort heeft heb ik ook mijn eigen scherm kunnen testen. In combinatie met mijn Bluetooth muis en toetsenbord was het een prima ervaring om de laptop als desktop te gebruiken. Zolang je het scherm maar openhoudt want zodra je het scherm dicht doet lijkt het touchscreen last te hebben van het toetsenbord en en dus touch-input registreert. Dichtgeklapt lijkt de machine overigens nog meer problemen te hebben met het kwijtraken van overtollige hitte en dus zul je de ventilatoren ook weer overuren horen maken.ASUS heeft met de VivoBook X202E een leuke machine in de markt gezet, maar helaas niet zonder een paar vervelende problemen. Ik had graag een iets langere accuduur gezien maar vooral het onbetrouwbare trackpad is erg vervelend. Het scherm is niet van topkwaliteit maar ook echt niet storend slecht, het is gewoon duidelijk dat er gewoon her en der wat ingeleverd moet worden om tot het prijspunt van 520 euro te komen.

  Al met al is de VivoBook X202E best een machine die je kan overwegen op het moment dat je in de markt bent voor een relatief betaalbare Windows 8 laptop. Je moet echter of jezelf kunnen overtuigen dat dat ASUS de trackpad-problemen softwarematig kan en gaat oplossen of er meteen voor kiezen ermee te leven en vooral het touchscreen te gebruiken om te scrollen en navigeren door de interface.De Lenovo ThinkPad Yoga 260 wordt met prima specs aangeboden. De zesde generatie Intel-processor zijn nog redelijk modern. Zoals altijd ligt het er maar net aan wat je van de laptop verwacht. Over het algemeen kun je stellen dat de processor, met een kloksnelheid van 2,60GHz, even snel en goed is als alle andere laptops en tablets met deze cpu. Hoewel de twee kernen van de cpu de convertible in staat stelt goed te multitasken, is het nooit zo goed als met vier kernen. Ook is 8GB aan werkgeheugen wel de minimum tegenwoordig.

  4GB blijkt echt te weinig te zijn. Ook hier gaat het er maar net om wat je van de tablet of laptop verwacht. Maar over het algemeen is 4GB aan ram geen goede voorbereiding op de toekomst. En aangezien we met redelijke hoge prijzen te maken hebben (deze Lenovo-modellen zijn net even wat duurder dan de concurrentie), verwachten we er toch een flinke tijd mee te kunnen doen. Bovendien zorgt de 8GB aan werkgeheugen ervoor dat je meer programma’s naast elkaar kunt draaien, zonder dat het ten koste gaan van de snelheid.Wanneer je puur kijkt naar de specs van het scherm, dan moeten we concluderen dat het aantal pixels per inch (ppi) best laag te noemen is: 176. Dat is onder het gemiddelde in elk geval. Echter, in de praktijk merk je daar weinig van. De kleuren worden mooi weergegeven en ook de kijkhoek is groot, belangrijke punten voor de zakelijke gebruiker. Daarnaast zien de video’s er scherp uit en kun je teksten gemakkelijk lezen. Dankzij het 12,5″-scherm blijft de convertible lekker compact en met een resolutie van 1080p heb je gewoonweg te maken met een scherp beeld – maar het kan dus scherper.

  Ook voor deze ThinkPad heeft Lenovo voor hetzelfde onaantrekkelijke design gekozen. De zwarte kleur glinstert dan wel een beetje in het licht, maar verder doet het rechthoekige design de convertible weinig eer aan. Hoewel je een convertible niet voor z’n looks koopt, kan het geen kwaad een aantrekkelijk apparaat voor je neus te hebben staan. Lenovo heeft duidelijk gekozen voor een zakelijk karakter en goede specs en heeft dus extra geïnvesteerd in het uiterlijk. Dat is niet heel erg, maar het kan wel je keuze bepalen voor een laptop.Omdat het scherm van deze laptop slechts 12,5-inch groot is, kunnen we spreken van een mooi, compact design. Met zijn 1,3 kilo en afmetingen van 31 cm bij 22,1 cm bij 1,78 cm heb je niet te maken met een reusachtig apparaat. De tablet past prima in je normale laptoptas, waarna je nog veel ruimte overhoudt. Daarnaast valt die 1,3 kilo in de tas echt wel mee en zul je niet eens zo snel merken dat je hem met je meedraagt. Dat is een mooie prestatie, in combinatie met de specs die worden aangeboden – dit is ultrabook te noemen.

  De dikke randen rondom het scherm zorgen er echter voor dat de laptop een ietwat oubollig uiterlijk heeft gekregen. Het doet ons ook denken aan de bekende speelgoedcomputers en dat doe ook af aan het apparaat. Niet dat alle convertibles dunne randen móeten hebben, maar dit is simpelweg niet mooi. Wellicht kon de laptop niet smaller worden gemaakt, omdat het toetsenbord anders niet zou passen – dan is het een goed compromis. Of er had een ietwat groter scherm in gekund. 13-inch is namelijk ook nog steeds compact te noemen.De ThinkPad Yoga 260 is dus behoorlijk dun en dat is hartstikke mooi. Desondanks heeft Lenovo er een hoop opties met betrekking tot connectiviteit kunnen plaatsen, die we hieronder iets uitgebreider behandelen. Aan de achterkant bevindt zich de opening voor het vrijlaten van warme lucht. En dat heeft de convertible ook echt nodig. De stylus zit ook in de zijkant verstopt en kun je er gemakkelijk uithalen. Ook het er in stoppen gaat goed, want dat kan maar op één manier. Wanneer die zichzelf heeft vastgeklikt, dan weet je dat hij goed is opgeborgen.

  Je kunt de Yoga 260 in verschillende standen gebruiken: laptop, tablet, tent of met het scherm rechtop. Wanneer je de laptop als een tablet wil gebruiken, dan zullen de toetsen van het toetsenbord automatisch naar binnen worden getrokken, zodat je het apparaat niet op die toetsen legt. Aan de zijkanten komen er dan pootjes met een rubberen laag naar beneden, waardoor je stevig en stabiel kunt plaatsen. Daarnaast is het zo dat het omslaan van het scherm moeiteloos gaat en de scharnieren het scherm stevig vastzetten.De laptop is behoorlijk dun en licht, maar bevat een hoop connectiviteitsopties. Zo zijn er drie usb 3.0-poorten, is er een micro-sd-kaartsleuf, een sim-kaartsleuf, hdmi, een mini display port en koptelefoonaansluiting (ook voor een microfoon). Echter, er zijn geen usb-type-c- en ethernet-poorten aanwezig. Daarnaast wordt het apparaat met redelijk veel opslaggeheugen geleverd (tenminste 192GB, maximaal 512GB). Dit zijn solid state drives – momenteel de snelste harde schijven die er zijn. Dat is een onderdeel dat de prijs omhoog schroeft.Net zoals bij de meeste tablets en dunne laptops (ultrabooks) is het ook bij de Lenovo ThinkPad Yoga 260 zo dat het geluid niet heel denderend is. We raden het af muziek te beluisteren via de speakers. Wel kun je er prima een Skype-gesprek mee voeren of YouTube-video mee bekijken. Maar een complete kamer of vergaderzaal vullen lukt de convertible niet zonder versterking. Daarom raden we toch echt aan externe speakers te gebruiken wanneer je een presentatie geeft. Een basgeluid is eigenlijk zo goed als afwezig – maar dat is geen verrassing, dus.

  1. http://dovendosi.diarynote.jp/
  2. http://dovendosi.jugem.jp/
  3. http://www.blogstuff.co.uk/dovendosi/
 • Batterie TOSHIBA Satellite Pro C650

  Interrogé par le président de la cour, Bernard Wesphael répond qu'il a crié au moins trois fois arrête Véronique quand elle venait vers lui d'une façon agressive. Selon lui, Véronique Pirotton serait tombée trois fois lourdement sur le sol, dont une fois face avant. Elle me disait 'j'ai le nez cassé', je lui ai dit que non, à distance. Elle était en pleurs, elle criait très fort mais c'était la même chose quand nous étions à la maison. Je restais à distance pour me protéger, en attendant le retour du calme.L'accusé dit que sa femme était toujours habillée à ce moment-là, je n'ai pas prêté attention quand elle s'est déshabillée, peut-être dans la salle de bains. L'accusé confirme que son épouse criait comme un loup comme elle le faisait à la maison. Il a aussi mimé le contact physique qu'il avait eu avec son épouse quand il a voulu la coucher sur le lit.Interrogé sur la présence de fibres de son oreiller retrouvés sur le visage de la victime, l'accusé rappelle que lui et son épouse ont fait l'amour deux fois le matin, mais il refuse de détailler les positions sexuelles adoptées, et puis nous sommes restés dans un positionnement amoureux durant l'après-midi, elle a donc été en contact avec mon oreiller. Selon un expert, ces fibres auraient dû disparaître quand Véronique est sortie en ville.

  Enfin, la témoin raconte que l'homme qui accompagnait Véronique Pirotton dans la salle du déjeuner avait une chaîne en or et une chevalière à un doigt. Bernard Wesphael prétend qu'il ne portait pas de bijoux. La cour d'assises du Hainaut a auditionné, mercredi matin, le réceptionniste de l'hôtel Mondo et son ami, lesquels ont été les premiers à se rendre dans la chambre 602 après l'alerte lancée par Bernard Wesphael, le 31 octobre 2013, peu avant 23h. La petite-amie du réceptionniste et une autre employée de la réception de l'hôtel ont aussi été entendues.Le réceptionniste de l'hôtel et son ami ont expliqué avoir remarqué une petite blessure qui saignait au poignet de Bernard Wesphael, lorsque celui-ci est venu les prévenir que sa femme s'était suicidée et qu'ils sont montés avec lui. Le réceptionniste explique avoir appelé la police, puis son manager, et être monté au sixième étage par l'ascenseur. Son ami et lui ont remarqué cette blessure quand Bernard Wesphael a appuyé sur le bouton de l'ascenseur.

  Mesdames et messieurs les jurés, lorsque vous vous retirerez pour délibérer, il vous faudra opérer un tri dans la masse d'informations reçue. Je vous demande de ne pas oublier ce témoignage, qui indique bien que la blessure de M. Wesphael saignait à 23h00, alors que, dans sa version, si Véronique Pirotton l'a griffé, ce serait autour de 21h00, a déclaré dans un commentaire Me Moureau, avocat des parties civiles.Bernard Wesphael a alors pris la parole. Il n'est pas impossible que j'aie rouvert quelque peu la plaie lorsque j'ai fait un massage cardiaque de quelques minutes à mon épouse, avec ma montre au poignet, a-t-il déclaré. L'accusé a rappelé que les policiers avaient fait tout de suite des photos de ses mains. Vous verrez sur les photos que ce n'est pas si évident que ce que je viens d'entendre. Avant cela, le réceptionniste de l'hôtel et son ami avaient affirmé que Véronique Pirotton ne semblait pas contente d'avoir reçu un appel d'Oswald dans sa chambre, le 31 vers 15h. Une dispute avait aussi éclaté au bar, le soir du drame. Le réceptionniste de l'hôtel se souvient très bien de cette nuit d'Halloween de l'année 2013. Dans le courant de la soirée, M. Wesphael et son épouse se sont rendus au bar, elle a bu deux Amaretto et lui un Cognac avec un café. Après cela, ils sont remontés dans leur chambre, raconte l'homme qui devait terminer son service à 23h.

  Il a servi les boissons au couple et il n'a rien remarqué de particulier. Quand ils sont remontés dans l'ascenseur, madame semblait ivre, elle a heurté le bar, une armoire et le présentoir avec les publicités.Vers 22h55, Bernard Wesphael est arrivé à la réception, après avoir descendu les escaliers car l'ascenseur était occupé. Très calmement, il a indiqué que son épouse s'était suicidée ou qu'elle avait fait une overdose. Je pensais à une blague déplacée pour Halloween. Selon ce témoin, l'accusé était extrêmement calme et peu essoufflé pour un homme qui venait de descendre six étages par les escaliers. Je pense qu'il a dit qu'on devait l'aider car sa femme s'était suicidée, peut-être avec un sac en plastique, a commenté son ami, qui se trouvait à la réception.Le réceptionniste est entré le premier dans la salle de bain car la porte d'entrée n'était pas fermée. J'ai vérifié s'il y avait un pouls, mon ami m'a donné son GSM pour vérifier si la victime respirait encore. Quand j'ai dit à mon ami qu'elle était décédée, M.Wesphael a commencé à crier 'Véronique, Véronique', et puis a commencé à la réanimer, de mon point de vue de façon dramatique.

  Le témoin se souvient qu'un bras de la victime se trouvait sous son corps et l'autre vers le haut. Le corps était entièrement dans la salle de bain mais les jambes étaient orientées vers l'extérieur. La tête de la victime était près du bain et je pense que le visage de madame était orienté vers le lavabo.Le réceptionniste se souvient que Véronique Pirotton était venue le voir, la veille, afin de lui indiquer qu'il devait répondre qu'elle était seule, au moindre coup de fil. Il n'a pas demandé la raison mais elle était seule à ce moment-là. S'il a indiqué son mari dans un mail interne envoyé au personnel, c'est qu'il a pensé à une forme d'adultère. Véronique Pirotton n'aurait pas employé le terme mari dans sa demande.Vers 15h, sa collègue a reçu un appel, c'était un homme qui demandait Véronique Pirotton. Mon collègue m'a montré le mail mais j'étais déjà en train de transférer l'appel. M. Wesphael a répondu et demandé qui c'était, j'ai dit que c'était un homme et il a répondu sèchement, je suis son époux.

  Véronique Pirotton a ensuite pris la communication et elle a demandé de transférer l'appel. L'employée n'a pas entendu de cris derrière mais l'accusé prétend qu'il n'était pas heureux d'avoir entendu c'est ton grand méchant loup.Apparemment, Véronique Pirotton est passée à la réception et elle ne semblait pas contente du transfert de l'appel. Son collègue confirme.L'amie du réceptionniste était assise près de la table occupée par Bernard et Véronique dans le bar, le soir des faits, ils se disputaient et ne criaient pas, elle était très agitée, de plus en plus saoul et lui tentait de la calmer.Bernard Wesphael est alors sorti pour fumer et il semblait très fâché dehors, il me faisait peur, il était très fâché et assez sec dans ses mouvements. Quand il est rentré, il a commandé un verre pour elle mais pas pour lui. Selon le réceptionniste, il semblait calme.

  Au bar, mon épouse a eu plusieurs récriminations fortes à l'égard de son harceleur mais pas envers moi, raconte l'accusé. Au sujet de son calme, l'accusé explique qu'il était complètement inhibé. Il a ensuite éclaté en sanglots dans la chambre car il a été submergé par l'émotion, deux caractéristiques de ma personnalité, dit-il. Véronique Pirotton était une personne perspicace, qui réfléchissait vite, qui pouvait devenir plus fragile lorsqu'elle était contrariée, a déclaré mercredi matin devant la cour d'assises un neurologue qui travaillait dans la même intercommunale qu'elle. Un autre témoin, écrivain et ancien professeur à l'ULB, a quant à lui décrit une femme pleine d'humour, qui se donnait plus d'avenir que de passé. La victime pouvait essayer de mener plusieurs combats sur plusieurs fronts, elle était déterminée, d'après le médecin. Le neurologue et l'ancienne journaliste s'étaient rapprochés notamment lors des ennuis de santé de la mère de Véronique Pirotton.Une fois ses batteries rechargées, elle s'employait assez rapidement à les vider en s'imposant une certaine charge de travail et des charges familiales. La victime avait aussi partagé ses angoisses avec le témoin, comme le fait que Victor ait échappé de peu à la fusillade place Saint-Lambert.

  D'après l'enquête de téléphonie, le médecin avait envoyé un SMS à la victime lors de son séjour à la mer, en demandant des nouvelles d'elle et du petit lion, faisant allusion à son fils. Elle aimait les images et les jeux d'esprit. Son fils a une fois connu un échec scolaire, et elle s'attelait avec énergie à vouloir régler ce problème. C'est de là que vient l'image. Je lui avais dit que son fils était un ado, et que c'était comme un petit lion en laisse. Il ne faut pas le tenir trop près pour ne pas qu'il vous griffe, ni trop loin pour ne pas qu'il vous échappe.Le témoin se rappelle que Véronique Pirotton lui avait fait part de ses désillusions en septembre 2012, un mois après son mariage avec Bernard Wesphael, qu'elle avait décrit comme un parlementaire. Elle lui avait confié que son époux n'était pas aussi riche qu'elle le pensait, et avait évoqué des ennuis financiers ainsi que son envie de déménager.Il était aussi au courant des hospitalisations de sa collègue, qui craignait que ses soucis de santé ne lui portent préjudice au travail. Il ajoute n'avoir jamais perçu de traits de violence en elle. Il ne la considère pas non plus comme une personnalité dépressive.

  L'avocat général a demandé au témoin, Sénégalais d'origine, s'il avait été l'amant de la victime, car Bernard Wesphael avait évoqué une liaison entre son épouse et un médecin étranger. Non, a-t-il répondu.Le témoignage suivant a provoqué une vive émotion chez les proches de Véronique Pirotton présents à l'audience. Le professeur d'université a rencontré la victime en 1995, alors que celle-ci l'avait pris comme sujet pour son mémoire en journalisme, pour lequel elle avait obtenu 100 sur 100. J'étais étonné de ne l'avoir jamais rencontrée, mais elle était timide. Tous deux sont restés liés et se téléphonaient régulièrement. Il a d'ailleurs cité le numéro de GSM de la victime. C'est un numéro que je n'oublierai jamais.Il y avait chez Véronique une absence totale d'arrogance. Elle était consciente de son intelligence, mais n'en faisait jamais état de manière ostentatoire. Je ne l'ai jamais vue traiter quelqu'un avec mépris. Il a tenu à insister sur son humour. Je vois que c'est un trait de sa personnalité qu'on a tendance à négliger. Son humour était parfois teinté de mélancolie, mais elle n'était pas mélancolique pour autant. Quand j'entends qu'on dit d'elle qu'elle est maniaco-dépressive et d'autres choses, je suis effrayé. J'ai l'impression que nous n'avons pas rencontré la même personne.

  Si elle nommait peu les gens et évoquait plutôt des situations, elle avait, par des figures de style, confié au professeur son désenchantement par rapport à son mariage, avec notamment un manque, une absence de dialogue intellectuel.Pour lui, Véronique Pirotton n'était pas suicidaire. Elle avait une revanche à prendre. Les premières lignes de son livre sont pleines de promesses. On ne se suicide pas le lendemain, alors que l'encre n'est pas encore sèche. Elle avait aussi la folle idée de me consacrer une biographie et surtout l'extraordinaire ambition de rendre son fils heureux. Elle aspirait au bonheur, en toute candeur.Après son décès, une chape de plomb s'est d'abord abattue sur elle. Dès que le verrou du silence a sauté, on est passé à la malveillance, avec des qualificatifs désobligeants qui tendaient à la discréditer, regrette-t-il. Je souhaite que son fils émerge victorieusement de l'océan de boue sous lequel, quelques fois, on a tenté de l'engloutir. Un jour, si ce n'est pas déjà le cas, il pourra être fier d'une femme brillante et généreuse.

  Une conversation téléphonique entre Véronique Pirotton et son amant Oswald D. datant du 30 octobre 2013, la veille de la mort de la victime, a été diffusée à l'audience lundi. Bernard Wesphael, qui avait dans un premier temps refusé de l'entendre, s'est dit profondément bouleversé. Ce discours est complétement surréaliste, a-t-il ajouté. C'est une souffrance épouvantable d'entendre ça, parce qu'à moi, elle me disait le contraire. Elle refaisait des projets avec moi, avec la perspective qu'on puisse prendre de la distance pour mieux gérer notre situation de couple, a déclaré l'accusé qui découvrait l'enregistrement effectué par Oswald D.Ma femme avait deux discours complétement différents en fonction de son interlocuteur. Ca, je l'ignorais complétement. C'est la police d'Ostende qui m'a fait comprendre que c'était la réalité. Si j'avais su, j'aurais réagi autrement, j'ai un minimum d'orgueil. Il a également fait part, la voix tremblante, de la douleur qu'il éprouvait à entendre la voix de sa femme.

  1. http://retrouve3.comunidades.net/
  2. http://yourpot.com/users/dovendosi/blog.aspx
  3. http://dovendosi.gratisblog.biz/
 • Dell latitude d830 Battery

  The volcanic styling will appeal to fans of bombastic shooting games, but may attract funny looks on the train. That bulge means it'll be difficult to find a smart case or neoprene sleeve to slide it into for some gaming on the go. That's probably not much of an issue though, as this thing really isn't designed for portability -- much better to leave it chained to your desk than risk a hernia.If you do decide to hunker down on the bus and frag some 'n00bs', know this: the battery is terrible. We ran our battery benchmark test and it only managed to last 25 minutes before giving up the ghost, which is one of the worst battery performances we've ever seen from a laptop.It is a very brutal test, however, so you can expect a better time with cautious usage. Even under perfect conditions Toshiba reckons it will give a maximum of 2 hours 30 minutes -- and bear in mind that 'maximum' involves the computer doing very little.

  When it's safely plugged into the mains, the X770 is certainly an imposing beast. It's coated in plastic that's been given a rough, lined texture. A dark, steel-grey colour dominates most of the machine, but the back end blends into a shiny red colour, giving the laptop the appearance of a slab of steel that's been partially heated to red-hot temperatures.Whether you like that sort of look or not is a matter of taste -- it's the kind of style that would make any teenage shooter fan dribble with excitement.The plastic feels thick and didn't give much in the way of flex, but we worry it's rather brittle -- we certainly wouldn't want to drop it as we don't think it could take it, which is worth bearing in mind considering its not inconsiderate weight means it's practically begging to be dropped.Under the lid is more of that dark grey plastic trying its best to look macho and menacing. The keyboard uses square, black isolated keys that are well spaced and are just firm enough to not feel flimsy and plasticky. The whole keyboard is backlit with a deep red glow that looks like a furnace is burning inside, although sadly the light doesn't illuminate the characters through each key for easier night-time typing so it's mostly there for dramatic effect.

  The trackpad is fairly large and has a rough texture to it that makes sliding your finger over it particularly easy. It's responsive too, and supports multi-touch gestures for two finger scrolling and pinch to zoom. The buttons beneath it are particularly big and are very easy to press -- handy if you're doing some furious clicking around web pages. You'll still want to stick in a USB mouse if you're booting up games.Above the keyboard are two angry-looking grilles, behind which lie two speakers provided by audio specialists Harman/Kardon. They pump out a decent racket by laptop speaker standards, with a punchy bass and clear highs, but if you want a really immersive gaming or movie experience, you're going to need to hook up a proper set of speakers or get yourself some awesome headphones to hear those head-shots in beautiful, brain-rending definition.Harman/Kardon provides the speaker tech, elevating the X770's sound above the tinny norm thanks to this subwoofer. Around the sides of the X770 you'll find a VGA out port, an HDMI port, an Ethernet port, one USB 3.0 port (only one? That's a bit stingy, Toshiba), three USB 2.0 ports, an SD card reader and headphone out/mic in jacks. You also get a Blu-ray drive to enjoy your favourite flicks in glorious high definition.

  If the idea of watching films in only two boring dimensions makes you sick to the point of needing medical assistance, we have great news for you -- the X770 uses Nvidia 3D vision to bring out that mystical third dimension for your films.Unlike the Toshiba Qosmio F750, which allows you to watch 3D content with your eyes free of an ugly tangle of plastic, the X770 will force you to don a pair of daft 3D glasses.If you're the sort of super-busy business person who wants a slim laptop with absolutely no style or flare, the Acer TravelMate 8481T may be for you.It packs an Intel Core i5 processor and 3GB of RAM into a sturdy, metal-shelled body. We're not keen on the way the battery pokes out, but many of you will appreciate the typing comfort offered by the tilted angle.When it's just sat on your desk, the 8481T seems to have its little heart set on taking the prize as the most boring looking laptop currently on sale. The lid is simply a piece of plain matte black that goes to show just how dull a laptop can be made. Bravo, Acer, we don't think we've yawned that hard at a laptop before.This model is designed for the business chap though, so it's understandable that it hasn't been slathered in bright colours or pretty patterns. Still, a bit of style wouldn't be too frowned upon in the boardroom would it?

  The shell is made from a magnesium-aluminium alloy that feels like it could withstand a few bumps and knocks. Slightly annoyingly, the lid is extremely thin and can be easily bent, which we weren't too keen on. It's not a major issue though as laptops generally don't receive damage when sat open on desks -- it's much more likely that they'll receive the heavy blows while in transit.Thankfully then, when it's closed up it feels a lot more secure. The metal shell acts rather like a frightened armadillo, balling itself up to protect its fragile interior. It didn't offer much in the way of flex so we're pretty confident it could take the sort of punishment it would likely get on an average business trip -- including being used as a coffee-table in meeting room B.At 22mm thick, the 8481T is particularly slim for a business-orientated laptop so it will be slightly easier to carry around than some of the chunky beasts out there. Sadly, the battery sticks out at the back an extra 20mm, meaning that the thickness is not uniform all the way along.

  Without that battery, the 8481T is very slim. It does give it a nice angle for typing on, though. In some ways that's quite annoying as the lump stops you from sliding it into a slim sleeve, as well as making it look as though it has a terrible hump. However, when your laptop is on your desk, the hump tilts the machine towards you which provides a very comfortable typing experience when you're sat working for hours on end.You could also potentially hold onto the battery and use it as a handle, but we wouldn't really want to trust the plastic clips keeping it in place for too long. The keyboard uses isolated keys, but they are the type that float above the keyboard base, rather then poking through it, as you'd find on laptops such as Acer's own Aspire Timeline X. We're much less keen on this 'floaty' type as it makes the keys feel very rattly and fragile. Worse still, there's a massive gap beneath each key which is just begging to be filled by cake crumbs, fluff and any other detritus that happens to be in the local vicinity.The keyboard's base also doesn't fill us with confidence due to the fairly large amount of flex it offers while you're typing -- it's somewhat disconcerting when you press down on one key and see all the surrounding keys flex inwards. You'd certainly want to avoid smashing your fists down on it in rage if you just missed those quarterly projections.

  As the keys 'float' above the surface, it's sometimes quite difficult to differentiate between each key when typing at speed, which may result in a few errors until you get used to it. Thanks to the battery bump, the keyboard angle makes typing much more comfortable when you're sat upright at your desk.The keyboard takes up most of the width of the machine, so you're getting a full-sized keyboard rather than a cramped thing designed for people with needles for fingers. There's no separate numeric keypad though so if you plan on inputting a load of figures into spreadsheets then you may want to get an external keypad. And a coffee.The trackpad is large and responsive, supporting multi-touch gestures for two-finger scrolling and pinch to zoom. The buttons are wide and very easy to press, which makes web browsing that bit smoother.

  The trackpad is large and responsive. There's a fingerprint reader too, which will please your IT department. There's also a fingerprint reader sat in between the buttons which will cause no end of delight for your IT department who'll no doubt be very keen on beefing up your security and passwords with your fingers.The landscape of budget laptops often looks like a police lineup of suspects: a muddy confusion of similar-looking faces and bodies. For $600 you can buy a lot of computer lately, though you're not likely to get something that's particularly sexy.The $629 Gateway NV55S05u is one of more than a dozen 15-inch Gateway NV laptops with a galaxy of different processors. In the case of our 15.6-incher, an AMD A8-3500M APU is inside. AMD's A8 processor is part of a new line of AMD Fusion processors with graphics and CPU on one chip (called an APU). The A8-3500 in this Gateway is a quad-core CPU paired with AMD 6620G graphics, which gives a better-than-Intel integrated-graphics experience playing mainstream 3D games. As for the CPU power, it's comparable to an Intel Core i3, but slightly less fast.

  A 640GB hard drive and 6GB of RAM are more than you're likely to get elsewhere for the same price, but otherwise this $629 laptop is the picture of decently made mediocrity. Get it if you're desperate for an all-around laptop with some better-than-average graphics at the lowest price possible. Just be aware that even at its reasonable price, there are other options out there.The three-year-old company says its Sonata batteries are able to recharge to 80 percent capacity in 30 minutes, versus two hours to get to a 90 percent charge in conventional notebook batteries. And Boston-Power's batteries can be recharged 1,000 times before their performance starts to wane, versus 150 times in today's laptops, according to founder and CEO Christina Lampe-Onnerud. Typically, the amount of computing time that a laptop battery supplies goes down after hundreds of charges. I caught up with Lampe-Onnerud on Tuesday at the Fourth Conference on Clean Energy in Boston. Ironically, we bumped into each other at a water cooler where I was doing what so many laptop toters are stuck doing: plugging into a free outlet because my battery was dying.

  Lampe-Onnerud says the arrival of Sonata batteries will mean a completely different user experience, allowing people to go all day without having to carry cords and search out public power outlets.Hewlett-Packard last year said it has tested Boston-Power's batteries.Without mentioning HP by name, Lampe-Onnerud said Boston-Power expects to announce its first customer soon. A company representative on Wednesday said Sonata-powered laptops will be available early next year. Lampe-Onnerud added that the company is working with smaller laptop providers as well.Boston-Power, which has raised $70 million, has a technology road map to improve further on performance. In its labs, it has batteries able to recharge 1,400 times. Next year, it intends to release a portable power source for recharging consumer electronics, either through a USB connection or a small solar panel, Lampe-Onnerud said.In two years, it expects to have a product for plug-in electric cars, she added. "The specifications for laptops and electric cars are remarkably close," she said.The company has done a number of things to improve lithium ion battery performance and safety, according to Lampe-Onnerud. The company has also redesigned the battery pack to have fewer cells and has made a number of manufacturing improvements, she explained.

  1. http://26795920.blog.hexun.com/
  2. http://akkusmarkt.kinja.com/
  3. http://akkusmarkt.sosblogs.com/

  Lire la suite