Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

http://www.akkusmarkt.com - Page 3

 • Batterij Toshiba Qosmio X505-Q887

  Lenovo komt eind september met een Yoga Pro 3 die van Intels Core m-5Y70 is voorzien, valt op te maken uit gegevens van Scandinavische distributeurs. Naast een oranje versie komen er varianten in goud met wit en de prijs zou omgerekend 1300 euro bedragen.Samsung heeft drie nieuwe netbooks van de nieuwe Atom N450 voorzien. Het gaat om de N150, de N210 en de N220. De drie kleine notebooks hebben een 10,1"-scherm en worden met Windows 7 Starter Edition geleverd.Samsung heeft de nieuwe modellen aangekondigd op de CES in Las Vegas. Een vierde model dat werd geïntroduceerd, de NB30, zal niet in Nederland verschijnen. De specificaties van de nieuwe Samsung-netbooks wijken niet veel af van die van concurrerende modellen. De drie modellen bevatten de N450, de NM10-chipset, 1GB ddr2-geheugen en een 10,1"-scherm met een resolutie van 1024x600 pixels en een led-backlight. Verder bevatten de modellen ondersteuning voor wifi-n, een webcamera en een 3-in-1-kaartlezer. Van de drie usb-poorten kan een exemplaar gebruikt worden om usb-apparatuur op te laden, ook wanneer de netbook in slaapstand staat.

  De N150 komt in het wit en in het zwart beschikbaar en heeft een hdd van 160GB en een 4400mAh-accu. De N210 komt eveneens in het wit en in het zwart beschikbaar en dit model beschikt over ondersteuning voor bluetooth 2.1 + edr, terwijl de harde schijf een capaciteit van 250GB heeft. Ook de accu heeft een grotere capaciteit: 5900mAh. Verder beschikt de N210 over een plat chicklet-achtig toetsenbord. De N220 is in feite identiek aan de N210, maar dit model ziet er dankzij de rode cover wat luxer uit. De Nederlandse prijzen voor de N210, N220 en de N150 zijn 380, 390 en 340 euro en de modellen zijn vanaf eind januari beschikbaar.Een document dat Apple Inc. aanwijst als eigenaar van de domeinnaam 'islate.com' heeft mogelijk de naam van de nog niet aangekondigde Apple tablet verraden. Apple heeft bovendien in meerdere landen dezelfde domeinnaam in handen.AppleHoewel het bestaan van de Apple Tablet nog niet vaststaat, gaan er al geruchten over de eventuele naam van de tablet. MacRumors.com publiceerde donderdag een document uit 2007 waarin Apple Inc. genoemd staat als eigenaar van de domeinnaam islate.com. Het document is volgens MacRumors.com in die vorm slechts enkele weken zichtbaar geweest. Op elk ander moment werd MarkMonitor genoemd als eigenaar, een bedrijf dat voor diverse bedrijven, waaronder Apple, domeinnamen beheert.

  LauPro: "In principe is een organisator vrij eenvoudig traceerbaar omdat hij z'n rekeningnummer moet geven, wil hij het geld van de deelnemers kunnen ontvangen. Een gesloten bankrekening is een oplossing om dit te omzeilen, maar toch blijft de organisator zeer traceerbaar. Daarnaast zou het vrij dom zijn om op deze manier een poging tot oplichting te ondernemen, er zijn veel betere alternatieven voor iemand die op een illegale manier snel rijk wil worden. Daarom lijkt de bewering dat de inkoopactie in kwestie een poging tot oplichting is onjuist, het lijkt eerder een grap of wraakactie.Om in de toekomst soortgelijke situaties te vermijden gaan we een beleid opstellen. Een van de onderdelen hiervan zal zijn dat een inkoopactie pas echt open gaat als de commissie voldoende informatie heeft ontvangen. Daarnaast overwegen we om een identificatieplicht in te voeren voor de organisator bij inkoopacties waarbij de bestelling een bepaald bedrag overstijgt, bijvoorbeeld 10.000 euro. Dat geeft al heel wat meer zekerheid. Honderd procent waterdicht is dat echter nog niet, en daarom overwegen we om een centrale rekening op te richten voor de inkoopacties.Naar die rekening moeten de deelnemers dan hun geld overmaken. Wanneer het geld van de deelnemers vervolgens ontvangen is, en wanneer de commissie voldoende vertrouwen heeft in de organisator, wordt het geld overgemaakt naar zijn rekening. Dat heeft meerdere voordelen; enerzijds hebben deelnemers meer zekerheid over hun geld, anderzijds kunnen de betalingen automatisch bijgewerkt worden.

  Een aantal mensen waarschuwde reeds vanaf het begin voor dit soort inkoopacties. De vraag of dit de druppel is die de emmer doet overlopen was dan ook al snel gesteld. Ik was echter al voor deze inkoopactie bezig met het bespreken van duidelijkere en meer regels op Inkoopacties.net (zie hierboven), maar deze inkoopactie heeft dit proces wel doen versnellen. Volgens mij is het echter niet nodig om je grote zorgen te gaan maken: in de praktijk blijkt dat er via het forum zeer veel informatie naar voren komt, omdat het systeem zo open is. Daarnaast denk ik dat dit, samen met het nieuwe beleid, ervoor zal zorgen dat dit soort problemen in de toekomst een stuk zeldzamer zullen worden."Google heeft in de Canary-build van Chrome 58 ondersteuning ingebouwd voor de Touch Bar op de MacBook Pro. Daardoor kunnen gebruikers met de browser via een knop op het oledscherm een nieuwe tab openen of de url-balk selecteren.De Touch Bar in Chrome is statisch en verandert niet als de gebruiker een nieuw tabblad opent, merkt 9to5 Mac op. Er staan onder meer knoppen op om een website toe te voegen aan favorieten of te herladen, zo is op te maken aan het screenshot dat de site heeft geplaatst.

  De ondersteuning voor de Touch Bar zit in de Canary-build van Chrome 58 voor macOS. Daarmee ligt het voor de hand dat de functie over enkele maanden in de stabiele release van de browser zit. Doorgaans duurt het even voordat functies uit de testversie bij alle gebruikers terechtkomen.Apple zette de Touch Bar in de twee duurste varianten van de MacBook Pro die afgelopen najaar uitkwamen. Het is een strook met daarin een aanraakgevoelig oledscherm die de functietoetsen boven het toetsenbord vervangt. Tweakers plaatste begin december een review van de MacBook Pro met 15,4"-scherm en Touch Bar.Volgens een gerucht komt Apple volgende week met een nieuw model MacBook Air. De nieuwe versie zou kleiner zijn dan de huidige versie, maar onbekend is hoe groot het notebook zou worden. Eerder gingen geruchten over een 11,6"-scherm.Dat meldt Cnet op basis van een anonieme bron. Wat de afmetingen van het verbeterde model zouden moeten zijn, is niet duidelijk, maar het zou in ieder geval kleiner zijn dan de huidige uitvoering van de MacBook Air. Het gerucht gaat echter al langer dat er een MacBook Air met een 11,6"-scherm aankomt, en dat gerucht zou wel eens kunnen kloppen, denkt de website. Het notebook zou een ouder model uit de Intel Core-processorreeks gebruiken, naast een MCP89-chipset van nVidia.

  De nieuwe MacBook Air zou niet alleen kleiner in formaat, maar ook in prijs zijn. Consumenten die nu een MacBook Air willen kopen, betalen 1400 euro voor het goedkoopste model met een 13,3"-scherm, 2GB intern geheugen en een Intel Core 2 Duo-processor op een kloksnelheid van 1,86Ghz.Website AppleInsider bevestigt dat er een nieuw model aan zit te komen, en dat het om een MacBook Air met een 11,6"-scherm zou gaan. De site meldt bovendien dat het kleinere model blijft bestaan naast de 13,3"-versie. Daarvan zou volgende week eveneens een nieuwe versie worden aangekondigd. Zowel de 11,6"- als de 13,3"-versie zouden een nieuw unibody-ontwerp krijgen, naast een door Apple zelf ontworpen ssd. Een opgedoken prototype van de 13,3"-versie zou een op 1,86Ghz geklokte Core 2 Duo SL9400-cpu bevatten.Base start als laatste Belgische provider eind dit jaar met het aanbieden van hsdpa tot 7Mbps. De Belgische KPN-dochter zegt dat de opkomst van netbooks en e-readers ertoe geleid heeft dat mensen behoefte hebben aan snel mobiel internet.

  Base zegt dat klanten op mobiele telefoons genoeg hebben aan het edge-netwerk, de opgevoerde variant van gprs met een maximale snelheid van 384Kbps, en hsdpa aan te willen bieden om internetverbindingen op apparaten als Nokia's Booklet 3G en e-reader Amazon Kindle mogelijk te maken. Base is de laatste van de Belgische providers die begint met hsdpa: Proximus en Mobistar hadden dat al.Volgens Base was het niet eerder nodig om met hsdpa te beginnen: vooral zakelijke gebruikers zouden daar behoefte aan hebben en Base voelt zich al jaren afgesloten van de zakelijke markt. De Raad voor de Mededinging concludeerde eerder dat Proximus inderdaad in 2004 en 2005 Base op onheuse wijze de pas had afgesneden om marktaandeel op te bouwen in de zakelijke markt. Volgens Base duurt dat machtsmisbruik nog altijd voort.Asus zou van plan zijn om in oktober een Eee PC-netbook uit te brengen die voorzien is van Intels Moblin-besturingssysteem, een OS op basis van Linux. Het zou daarbij gaan om een model uit Asus' Seashell-netbooklijn.

  Volgens Netbooknews zou het in ieder geval niet gaan om nieuwe Eee PC-modellen, maar zou het Moblin-besturingssysteem in oktober als optie bij een bestaand model worden aangeboden. Mogelijk betreft dit het Seashell-ontwerp. Netbooknews kon niet bevestigen of de Moblin-optie ook bij andere modellen zal worden aangeboden.Asus is geen onbekende met het Moblin-besturingssysteem. Zo toonde het bedrijf half juni zijn Eee Keyboard, een toetsenbord met daarin geïntegreerd een computer en een kleurendisplay. Het getoonde Eee Keyboard draaide op Moblin.Toch zou het aanbieden van Moblin op een Eee PC een vreemde zet zijn, aangezien Asus nauw samenwerkt met Google op het gebied van Chrome. Google's OS is net als Moblin gebaseerd op Linux.Apple werkt samen met de muziekindustrie aan het Cocktail-project. De partijen willen via iTunes bundels van muziek en interactieve content aanbieden om de album-verkoop te stuwen. De Apple-tablet zou aan het project gerelateerd zijn.

  Cocktail moet leiden tot het bundelen van 'interactieve boekjes, informatie over albumhoezen, foto's en andere interactieve content', bericht The Financial Times. Het zou daarbij om meer dan alleen pdf'jes gaan; muziek zou bijvoorbeeld direct vanuit het boekwerk afgespeeld kunnen worden zonder dat de gebruiker iTunes hoeft te openen. In de iTunes-winkel zijn losse nummers vele malen populairder dan hele albums; Cocktail moet de populariteit van albums weer terugbrengen, aldus een van betrokkenen bij het project. Apple zou in september beginnen met het bundelen van albums en interactieve content.Ook meldt The Financial Times nieuwe details over de tablet waar Apple volgens geruchten aan werkt. Deze zou volgens de zakelijke krant nog voor december uitkomen. Het aparaat zou een 10"-touchscreen krijgen en 'fully featured' zijn, maar waarschijnlijk geen telefonie-mogelijkheden krijgen. Apple heeft altijd geroepen geen netbook uit te gaan brengen omdat netbooks in de ogen van de fabrikant 'geen volwaardige computersystemen' zijn. Eerdere geruchten spraken over een iPod Touch-achtig apparaat met groter scherm. Deze zou tegelijkertijd met nieuwe contentdeals aangekondigd worden.

  De onbekende telefoonfabrikant ITG heeft op de Computex de XPphone gepresenteerd. De smartphone heeft een 4,8"-touchscreen, bevat een AMD-cpu, weegt 400 gram en draait opvallend genoeg Windows XP.De telefoon heeft veel weg van een internettablet of een kleine netbook, maar zet, gezien de knoppen voor opnemen en ophangen, de telefoonfunctie centraal. Volgens de specificaties heeft het toestel een scherm van 4,8 inch met een resolutie van 800x480 pixels. De processor is een AMD Super Mobile CPU, wat vermoedelijk een Geode LX is die zijn werk doet op een snelheid die tussen 233 en 600MHz ligt.Het toestel kan een ssd met een opslagcapaciteit tot 64GB of een hdd tot 120GB bevatten. Verbinding maken met internet gaat via gprs, umts, hsdpa, wifi en optioneel wimax. De accu is een verwijderbare lithium-ion-accu met onbekende capaciteit en een theoretische standby-tijd van vijf dagen en gesprekstijd van vijf uur. Het toestel weegt inclusief accu 400 gram, wat veel zwaarder is dan de gemiddelde smartphone van vandaag de dag. Het is nog onduidelijk wanneer en voor welk bedrag het toestel op de markt moet komen.

  1. http://support.viralsmods.com/blog/main/2190338/
  2. http://www.mywedding.com/retrouve3/blog.html
  3. http://davydenko.jugem.jp/
 • Batterie pour ordinateur portable ASUS N51

  StarTech a annoncé un connecteur Thunderbolt de trois mètres qui est le plus long câble de cuivre disponible actuellement. Celui-ci est disponible en précommande sur le site anglais du fabricant pour 57 £ (et pour 90$ à partir de lundi).Les premiers ports Thunderbolt ont été intégrés dans les Mac d'Apple en février dernier, mais les utilisateurs étaient auparavant limités à l'achat d'un connecteur de deux mètres pour 49 $. L'exclusivité a été rompue lorsque Elgato a annoncé en avril, la disponibilité d'un câble Thunderbolt de 0,5 mètres pour 59 $. Hier, Kanex a déclaré qu'il commencerait à livrer une liaison filaire de deux mètres pour 59,95 $. Sumitomo propose déjà un câble de taille similaire au Japon pour 4 500 yens (soit 56$ ). Mais le Thunderbolt d'Apple reste l'option la moins onéreuse par rapport à Kanex et Sumitomo.

  Thunderbolt est une technologie de connexion haute vitesse qui transporte les données entre les ordinateurs et les périphériques. Co-développé par Apple et Intel, ce procédé offre des vitesses de transfert allant jusqu'à 10 Gbps (gigabits par seconde), ce qui en fait une alternative plus rapide par rapport à l'USB 3.0. Certaines entreprises ont affirmé qu'un film haute définition pouvait être transmis à partir d'un périphérique de stockage externe vers un ordinateur portable en moins de 30 secondes. Cette technologie permet également de chaîner jusqu'à cinq périphériques, de sorte qu'avec un câble plus long, il devient plus facile de relier davantage de terminaux à un seul port Thunderbolt.Le câble de trois mètres de StarTech - commercialisé sous l'appellation TBOLTMM3M - apportera de la puissance, en réduisant la nécessité pour certains périphériques tels que les périphériques de stockage de se connecter à des prises de courant. Les données seront transférées à la vitesse de 10 Gbps.

  Les solutions de connectivité Thunderbolt sont à base de cuivre et des câbles optiques plus rapides sont prochainement attendus. Sumitomo a présenté un connecteur optique de 20 mètres, sans toutefois indiquer sa date de disponibilité. Alors que les fils de cuivre sont en mesure d'acheminer l'électricité, les câbles optiques ne peuvent pas transmettre de puissance et il leur faut des périphériques pour les connecter à des prises de courant.Lenovo, Acer et Asus ont déjà annoncé des ordinateurs portables avec ports Thunderbolt, même si ceux-ci ne sont pas encore disponibles. Les ports apparaîtront également dans les ultrabooks. Par ailleurs, Intel a annoncé une meilleure prise en charge de Thunderbolt sur les puces Ivy Bridge. Les possesseurs de la PS Vita, dernière console portable de Sony, peuvent désormais téléphoner avec leur machine. Les deux modèles, WiFi et 3G, exploitent en effet les fonctionnalités d'appels vidéo et vocaux de Skype. Après avoir téléchargé le logiciel via le PlayStation Network, les joueurs auront la possibilité d'"y avoir accès, tout en jouant ou en employant d'autres applications", explique Sony.

  Free Mobile vient enfin de mettre en place l'achat à crédit des terminaux mobiles. Les abonnés ont le choix entre 24 et 36 mensualités, pour un coût total sans intérêt comparé à un paiement comptant. Actuellement, six modèles bénéficient de cette facilité de paiement.Les appareils concernés sont les ZTE F160 et Blade S, le Huawei U8350, le BlackBerry Curve 3G et les Samsung Galaxy Y et Galaxy Ace. Seul le Samsung Galaxy S2 demeure payable uniquement au comptant. Pour le moment, l'iPhone 4S est toujours annoncé sur le site de Free Mobile, mais pas encore disponible à la commande.A l'origine, cette solution de paiement devait être proposée dès la fin du mois de janvier. Elle a donc connu quelques jours de retard dans son lancement. Les ventes de smartphones s'envolent de 45% en un an, pour atteindre les 144,3 millions d'unités au premier trimestre 2012, soit 34,4% du total des mobiles vendus dans le monde, selon le bilan des ventes de mobiles, publié par Gartner. Il s'est vendu au total 419,1 millions de téléphones portables dans le monde sur cette période (-2% sur un an).

  Tous modèles confondus, Samsung est le constructeur ayant écoulé le plus d'unités (86,5 millions, +25,9% en un an), et détrône ainsi Nokia (83,1 M, -22,7%). Suivent, dans l'ordre, Apple (33,1M, +96,2%), ZTE (17,4M), Huawei (10,7 M), RIM (9,9 M), Motorola (8,3 M), Sony (7,8 M) et HTC (7,7 M).Du côté des smartphones, c'est le système d'exploitation Android qui domine (81 M, 56% de parts de marché) devant iOS, disponible sur le seul iPhone (33,1 M, 22,9%). Loin derrière figurent Symbian (12,4 M, 8,6%), BlackBerry (9,9 M, 6,9%), Bada (3,8 M, 2,7%) et Windows Phone (2,7 M, 1,9%). Dashlane est un service, qui se présente comme un assistant internet sécurisé, destiné à maîtriser son identité numérique. Il garantit notamment aux internautes un accès crypté à leurs données les plus personnelles, où qu'ils se trouvent : identifiants, mots de passe, informations de paiement, etc. Les services proposés par ce site sont pour le moment entièrement gratuits et disponibles pour les internautes du monde entier.

  L'ensemble des informations enregistrées par les internautes sur Dashlane est rendu inaccessible à des tiers, grâce à un système de cryptage du mot de passe, connu uniquement de chaque utilisateur. Une fois enregistré, celui-ci a alors accès à un tableau de bord, où il peut entrer toutes ses données personnelles (nom, adresses, coordonnées bancaires, contacts, etc.) de façon centralisée.Ces informations sont ensuite disponibles en un clic sur n'importe quel site, afin par exemple de remplir un formulaire ou de réaliser de nouveaux achats en ligne.Un système de point permet aux utilisateurs les plus fidèles d'accéder à des services premium, comme par exemple de tester la future application portable de Dashlane ou de bénéficier de coupons de réduction offerts par des sites partenaires. En plus de proposer la revente de terminaux reconditionnés, Sosh propose désormais aux internautes de racheter leur mobile sur sa boutique d'occasion, en association avec Love2recycle. Afin d'estimer la valeur de son téléphone portable, l'internaute est invité à renseigner son nom et sa marque, son état fonctionnel et son usure, avant de le renvoyer gratuitement et de recevoir son paiement sous une dizaine de jours.

  Depuis mars dernier, Sosh propose déjà l'acquisition de mobiles d'occasion, des terminaux reconditionnés, nettoyés, testés et réinitialisés. De son côté, Bouygues propose un service équivalent, en association avec Recommerce Solutions.Le recyclage de mobiles est un phénomène en vogue, y compris chez les constructeurs, comme Apple par exemple avec son programme de recyclage d'ordinateurs et de terminaux mobiles. La marque low-cost Sosh a vu le jour en septembre 2011, à l'initiative d'Orange, et revendique plus de 200.000 clients (fin mars). Alors que la Fédération e-commerce et vente à distance (Fevad) dresse son bilan trimestriel ce jeudi 10 mai, faisant état de 31 millions de cyberacheteurs en France, une étude CCM Benchmark vient ajouter que 45% des sites de e-commerce sont aujourd'hui adaptés dans une version lisible pour les smartphones. Ils étaient moitié moins il y a un an (22%). D'ici la fin 2012, près des trois-quarts des sites de e-commerce en France pourraient s'accompagner d'une version pour les smartphones. Avec 45% de plateformes qui en bénéficient déjà, 24% envisagent justement d'en créer une cette année.

  Pour l'heure, ce sont les téléphones Apple qui concentrent les deux-tiers des ventes effectuées via smartphones. Le m-commerce ne représente au demeurant que 3% des ventes en ligne des sites internet qui ont pensé à adapter leur plateforme pour les téléphones portables.Autre axe majeur de développement pour le e-commerce : les tablettes. 26% des plateformes marchandes comptent permettre à leurs clients de faire leur shopping sur une interface dédiée à leur tablette. Aujourd'hui, c'est l'iPad qui concentre plus des deux tiers des ventes en ligne via ces nouveaux outils technologiques. Un malware très sophistiqué, principalement utilisé pour mener des attaques de cyberespionnage au Moyen-Orient, a été identifié et analysé par des chercheurs de plusieurs entreprises et agences de sécurité.

  Selon l'Iranian Computer Emergency Response Team (MAHER), le nouveau morceau de malware baptisé Flame pourrait être à l'origine de récents incidents constatés en Iran, ayant eu pour conséquence la perte de données informatiques. « Il y a aussi lieu de penser que ce malware est lié à Stuxnet et Duqu, deux vecteurs d'attaques utilisés dans des actions de cyberespionnage » a déclaré MAHER. Des chercheurs spécialisés de Kaspersky Lab ayant également analysé le malware ont constaté que, si Flame ressemblait à Stuxnet et à Duqu en termes de cible et de propagation géographique, il présentait des caractéristiques différentes et surtout, qu'il était, à bien des égards, plus complexe.

  Flame, comme l'ont surnommé les chercheurs de Kaspersky, est une très grosse boîte à outils d'attaque comportant de nombreux modules autonomes. Il peut effectuer une série d'actions malveillantes, qui consistent la plupart du temps à voler des données et à mener des actions de cyberespionnage. Entre autres choses, Flame sait utiliser le microphone d'un ordinateur pour enregistrer des conversations, effectuer des captures d'écran dans certaines applications, enregistrer des frappes au clavier, filtrer le trafic réseau et communiquer en Bluetooth avec des périphériques compatibles situés à proximité. « Une première version de cette boîte à outils a probablement été créée en 2010. Par la suite, ses fonctionnalités ont été étendues, tirant parti de son architecture modulaire », a déclaré Vitaly Kamluk, expert en malware chez Kaspersky Lab.

  Flame est notamment beaucoup plus gros que Duqu et Stuxnet, qui pèsent environ 500 Ko chacun, une taille déjà considérée comme importante par les experts en sécurité. « Prise dans son ensemble, la taille de toutes les composantes de Flame atteint plus de 20 Mo, dont un fichier particulier qui pèse plus de 6 Mo à lui tout seul », a déclaré Vitaly Kamluk. Autre aspect intéressant concernant la menace, c'est que certaines parties de Flame ont été écrites en LUA, un langage de programmation très rarement utilisé pour le développement de logiciels malveillants et que l'on rencontre plutôt dans l'industrie du jeu vidéo. « C'est la première fois que chez Kaspersky Lab nous tombons sur des échantillons de logiciels malveillants écrits dans ce langage », a déclaré l'expert en malware. Flame se propage d'un ordinateur à l'autre en s'autocopiant sur des périphériques USB portables. Il exploitait également une vulnérabilité dans la fonction imprimante de Microsoft Windows aujourd'hui corrigée qui avait été aussi mise à profit par Stuxnet.

  Pour l'instant, les chercheurs de Kaspersky n'ont pas trouvé d'éléments indiquant que le malware exploite ou non une vulnérabilité Zero-Day inconnue, mais ils savent que Flame a réussi à infecter un ordinateur sous Windows 7 tout à fait à jour, « si bien que cette éventualité n'est pas totalement exclue », a déclaré Vitaly Kamluk. Pour infecter des ordinateurs protégés par des programmes antivirus, Flame évite d'effectuer certaines actions ou d'exécuter du code malveillant qui pourrait déclencher une détection proactive de la part des applications de sécurité. « C'est comme ça que le malware a réussi à échapper à nos radars de détection pendant tout ce temps », a expliqué l'expert en sécurité. En vérifiant les données de son réseau mondial de capteurs chargés de repérer les logiciels malveillants, Kaspersky Lab a réussi à identifier des infections actuelles et passées de Flame au Moyen-Orient et en Afrique, principalement dans des pays comme l'Iran, Israël, le Soudan, la Syrie, le Liban, l'Arabie Saoudite et l'Égypte.

  1. http://www.blog-grossesse.com/dovendosi/
  2. http://blogs.elle.com.hk/dovendosi/
  3. http://www.zankyou.com/uk/b/goodbatterry
 • Akku Toshiba Tecra M9

  Als Prozessor kommt ein Intel-Pentium-M-1-GHz-Ultra-low-voltage-Prozessor zum Einsatz. Für die Grafikausgabe sorgt der Intel-855-Grafikchip, der bis zu 64 MByte Hauptspeicher adressieren kann. Das Gerät ist von Hause aus mit 256 MByte PC-2100-DDR-SDRAM bestückt. Maximal kann man das Gerät nur auf 512 MByte Hauptspeicher ausbauen.Die Festplatte des MP-XP7310 fasst 40 GByte. Ein optisches Laufwerk ist nicht integriert. Neben zwei USB-2.0-Schnittstellen, Firewire400, einem PC-Card-Slot (für PCMCIA-Karten vom Typ 1 und Typ 2), internem 56K-Modem, Fast-Ethernet-Schnittstelle und integriertem Mini-PCI-WLAN-Adapter (Intel Pro Wireless 2100 für IEEE-802.11b-Netze) gibt es auch einen VGA-Ausgang für den Anschluss eines externen Displays. Für die Audioausgabe bietet das Gerät einen Stereo-Kopfhöreranschluss, ein Mono-Mikroeingang ist ebenfalls integriert.Der interne Lithium-Ionen-Akku soll bis zu zwei Stunden durchhalten. Mit einem Zusatzakku können 5,5 Stunden erzielt werden. Ein größerer Zusatzakku soll gar 9,5 Stunden Betrieb erlauben. Das Gerät misst 225 x 29,5 x 152 und wiegt 1,075 Kilogramm.

  Das Mini-Notebook wird mit vorinstalliertem Microsoft-Windows-XP-Professional-Betriebssystem ausgeliefert. Laut JVC wird das MP-XP7310 ab Ende September 2003 in Deutschland für 2.199,- Euro erhältlich sein.Mit dem GR-PD1 hat JVC eine neue Camcorder-Technik angekündigt. Neben dem üblichen DV-Format kann der Filmer mit dem Gerät 16:9-Aufnahmen in progressiver Technologie in MPEG 2 auf DV-Band aufzeichnen.Das Gerät ist mit einem 1,18-Megapixel-CCD-Chip ausgestattet. Für Bewegtbilder werden 1.280 x 659 Pixel genutzt, für Standbilder 1.260 x 960 Pixel. Das Objektiv arbeitet mit einem 10fach-Zoom und F 1.8 im Film und F 1.9 im Standbildbereich. Das Digitalzoom kann nochmal 200fache Vergrößerungen liefern. Der Filterdurchmesser beträgt 52 mm. Der 3,5-Zoll-LCD-Bidschirm hat eine Auflösung von 200.000 Pixeln, während der Sucher mit 113.000 Pixeln daherkommt.Auf Grund der deutlich höheren Datenmenge garantiert das MPEG-2-Format eine sichtbar verbesserte Bildqualität und ermöglicht die Aufzeichnung von 25 progressiven oder wahlweise auch 50 progressiven Bildern pro Sekunde, bei einer Spielzeit von 60 Minuten pro DV-Band.

  Die Bildqualität des progressiven 16:9-CCD-Bildwandlers soll durch ein neues und besonderes Farb- und Pixelmanagement im Bereich von professionellen Drei-CCD-Camcordern liegen. Die Kamera bietet Funktionen wie die manuelle Einstellung von Brennweite, Weißabgleich, Belichtung und Verschlusszeit sowie eine Megapixel-Fotofunktion.Die Kamera ist mit einem FireWire- und einem USB-Anschluss ausgerüstet und verfügt über zwei SLR-Toneingänge mit Phantomspeisung, Kopfhörerausgang sowie Steuergeräteanschlüsse. Der Handgriff kann um 90 Grad gedreht werden, um in unterschiedlichen Aufnahmesituationen dem Kameramann einen freien Zugang zu den Bedieninstrumenten zu erlauben.Das mitgelieferte Software-Paket mit dem Schnittprogramm MPEG Edit Studio Pro 1.0 LE und der Authoring-Applikation ImageMixer DVD vervollständigen das Paket.Die Kamera misst 114,5 x 99 x 271,5 mm und wiegt nach Herstellerangaben 1.270 Gramm netto und im filmfähigen Zustand mit Kassette und Akku 1.490 Gramm.

  Clié UX50 Zu den weiteren Leistungsdaten zählen ein von Sony entwickelter ARM-Prozessor (maximal 123 MHz) speziell für den Einsatz in PDAs, 16 MByte RAM, PalmOS 5.2, eine Infrarot-Schnittstelle und ein Steckplatz für Speicherkarten vom Typ Memory Stick und Memory Stick Pro. Auch dem UX50 legt Sony ein üppiges Software-Paket bei, wozu unter anderem der Web-Browser NetFront sowie eine Mail-Applikation gehört. Neben den üblichen PIM-Applikationen zur Termin- und Adressverwaltung liegt auch eine MP3-Player-Software, ein Video-Player und eine Office-Software zur Anzeige von Word- und Excel-Dateien bei.Sony will den PalmOS-PDA Clié UX50 Anfang August 2003 auf den japanischen Markt bringen. Ein Preis wurde bislang nicht mitgeteilt. Ob und wann das Gerät auch auf dem deutschen Markt erscheinen wird, ist bislang nicht bekannt.Speziell für den Büroalltag von Vieltelefonierern bringt Plantronics im Sommer dieses Jahres ein DECT-Headset auf den Markt, um damit drahtlos Gespräche führen zu können. Zum Lieferumfang des CS60 gehört eine Basisstation, die im Umkreis von 100 Metern Kontakt zum Headset aufnimmt. Somit lassen sich auch Gespräche entgegennehmen, falls man sich nicht am eigenen Arbeitsplatz befindet.

  Plantronics CS60 Telefonate nimmt man entgegen, indem das Headset von der Basisstation genommen wird, wie man es auch von einem normalen Telefonhörer gewohnt ist. Zum Beenden von Gesprächen wird dementsprechend das 28 Gramm wiegende Headset einfach wieder auf die Station gelegt, was dann auch den Akku wieder lädt. Mit einer Akkuladung sollen neun Stunden Dauergespräche möglich sein, so dass ein normaler Bürotag damit bewältigt werden kann.Das DECT-Headset bietet die Möglichkeit, im Umkreis von 100 Metern von der Basisstation für Anrufer erreichbar zu sein. Außerdem bleiben beide Hände frei, um sich Notizen zum Telefonat zu machen, nach Unterlagen zu suchen oder etwa ein Fax zu versenden.Plantronics gibt an, dass das Headset CS60 in verschiedenen Tragevarianten angeboten wird. So gibt es eine Ohrbügelversion, eine Kopfbügelvariante sowie eine Hinterkopfbügelausführung. Am Headset befindet sich eine Betriebsanzeige, die Kollegen durch ein Blinken auf Gespräche hinweist.

  Plantronics will das DECT-Headset CS60 im Sommer 2003 zum Preis von 399,- Euro in den Handel bringen.Das auf der CeBIT 2003 angekündigte Kamera-Handy SGH-P400 will Samsung im Juli 2003 zum Preis von 599,- Euro ohne Mobilfunkvertrag auf den Markt bringen. Das Tri-Band-Handy SGH-P400 verfügt neben einer Digitalkamera über ein dreh- und klappbares Farb-Display.SGH-P400 Die Digitalkamera im SGH-P400 nimmt über einen CCD-Chip Bilder in einer Auflösung von 352 x 288 Pixeln auf und kann diese über ein 2fach-Digitalzoom vergrößern sowie per Kontrasteinstellung verändern. Das im Handy integrierte Fotoalbum kann bei einem Speicher von 1,2 MByte bis zu 100 Bilder speichern. Als Sucher dient das dreh- und schwenkbare Farb-Display, das bei einer Auflösung von 128 x 160 Bildpunkten 65.536 Farben darstellt.Das 91 x 48 x 23 mm messende Tri-Band-Handy arbeitet in den GSM-Netzen 900, 1.800 und 1.900 MHz und beherrscht GPRS der Klasse 8. Neben WAP 1.2.1 unterstützt das Mobiltelefon auch den Versand und Empfang von MMS, wobei in einem Speicher von 700 KByte 100 solcher Nachrichten abgelegt werden können. Zusätzlich lassen sich damit sowohl EMS als auch SMS versenden und empfangen.

  Zu den weiteren Leistungsdaten zählen eine Infrarotschnittstelle, 40-stimmige polyphone Klingeltöne, lernfähiges T9, Java-Unterstützung mit vier vorinstallierten Spielen sowie ein Telefonbuch, das 1.000 Einträge fasst. Über entsprechende Organizerfunktionen verwaltet man Termine, Merkzettel und Aufgaben. Das 105 Gramm wiegende Handy soll mit einem Lithium-Ionen-Akku eine Sprechzeit von fünf Stunden bieten und im Stand-by-Modus fünf Tage durchhalten.Samsung will das Kamera-Handy SGH-P400 Ende Juli 2003 zum Preis von 599,- Euro ohne Mobilfunkvertrag in den deutschen Handel bringen.In Japan hat Sony angefangen, seit Mai 2003 verkaufte Notebooks der VAIO-Modelle PCG-FR77E/B, FR55E/B und FR55E zurückzurufen. In einer Pressemitteilung auf der japanischsprachigen Website der Konzernzentrale gibt das Unternehmen an, dass man bei Modem-Nutzung unter bestimmten Umständen ungefährliche Stromstöße durch Berührung eines rückwärtigen metallenen Gehäuseteils erhalten kann. Auch in Europa gibt es ein betroffenes Notebook-Modell, wie Sony Deutschland mittlerweile bestätigte.

  Dies soll nur bei Geräten ab einer bestimmten Seriennummer auftreten, wenn Akku, Netzteil und Modem gleichzeitig in Betrieb sind. Treffen einige Umstände zusammen, kann es zu einer schwachen elektrischen Entladung durch die Telefonleitung kommen. Wird nur der Akku in Verbindung mit dem Modem genutzt, soll das Problem nicht auftreten. Sony Japan bezeichnet den technischen Fehler in gewohnt höflich japanischer Art als unverzeihlich, bittet aber um Verständnis und Kooperation seiner potenziell betroffenen Kunden. Die zurückgerufenen Notebooks sollen in etwa fünf Tagen wieder zurück beim jeweiligen Besitzer sein.Bei Sony Deutschland konnten die Zuständigen für einen Kommentar noch nicht erreicht werden. Ob und wenn ja welche europäischen Notebook-Modelle betroffen sind, ist damit noch unklar, da die Geräte hier oft unter anderen Bezeichnungen erscheinen. Zumindest Reuters zitiert Sony Japan in einer Meldung, wonach in Japan etwa 13.000, in den USA etwa 3.000 und in Europa etwa 2.000 Geräte betroffen sein könnten.

  Sony Deutschland bestätigte mittlerweile gegenüber Golem.de, dass es tatsächlich betroffene Geräte gibt, die in Europa vertrieben wurden. Laut Sony-Sprecher Nils Seib handle es sich um etwa 2.000 bisher verkaufte VAIO-Notebooks mit der Modell-Bezeichnung PCG-FR215S, bei denen das Modem durch einen in China verursachten Fertigungsfehler unverhältnismäßig langsam sei und es zudem unter bestimmten Umständen zu einer harmlosen statischen Aufladung am Gerät kommen kann. Dabei müsse das Notebook im Netzteilbetrieb mit der Telefonleitung verbunden sein, ein Anruf eingehen, gleichzeitig ein Metallteil am Notebookgehäuse - etwa an der Buchse - angefasst werden und die Person geerdet sein; erst dann könnte man einen leichten elektrischen Schlag bekommen. Den Begriff Rückrufaktion nutzt die deutsche Sony-Niederlassung im Gegensatz zu Sony Japan nicht, es handle sich vielmehr um einen "freiwilligen Austausch", so Seib gegenüber Golem.de. Unter www.vaio-link.com können sich Besitzer des PCG-FR215S per Seriennummern-Eingabe erkundigen, ob ihr Gerät betroffen ist.

  Mit dem MC60 hat Siemens jetzt in Moskau ein neues Mobiltelefon mit integrierter Digitalkamera vorgestellt, mit dem sich Fotos besonders schnell und einfach als MMS versenden lassen sollen. Die Handy-Schale besitzt ein von Siemens als "X-shaped-Design" bezeichnetes Äußeres, was sich besonders bei der ungewöhnlichen Tastenanordnung bemerkbar macht.Siemens MC60 Als Tri-Band-Handy funktioniert das MC60 in den GSM-Netzen 900, 1.800 sowie 1.900 MHz und unterstützt den schnellen Datenfunk GPRS der Klasse 8. Das 109 x 46 x 21 mm messende Mobiltelefon besitzt ein siebenzeiliges Display, das bei einer Auflösung von 101 x 80 Bildpunkten 4.096 Farben darstellt. Die integrierte Digitalkamera erreicht eine maximale Auflösung von 352 x 288 Pixeln.Für die Signalisierung eingehender Anrufe stehen ein Vibrationsalarm und 16-stimmige polyphone Klingeltöne zur Wahl. Mit Hilfe einer Freisprechfunktion lassen sich Telefonate auch führen, ohne das Gerät ans Ohr zu halten. Zu den weiteren Leistungsdaten des 86 Gramm wiegenden MC60 zählen Java-Unterstützung, WAP 1.2.1 und Organizer-Funktionen zur Termin- und Adressverwaltung, wobei sich diese Daten mit dem PC synchronisieren lassen. Vom Gerätespeicher kann der Besitzer 1 MByte frei verwenden und darin etwa Java-Applikationen, Bilder oder Klingeltöne ablegen.

  Mit dem im MC60 zum Einsatz kommenden Lithium-Ionen-Akku sind laut Siemens Dauergespräche von bis zu fünf Stunden möglich, während der Akku im Empfangsmodus nach etwa zehn Tagen wieder an die Steckdose muss. Über Clip-it-Cover lassen sich die Außenschalen des Handys bequem austauschen.Siemens will das MC60 im September 2003 auf dem deutschen Markt anbieten, konnte aber auch auf Nachfrage keinen Preis für das Gerät nennen. Bislang steht nur fest, dass der Preis im mittleren Bereich liegen wird.Mittlerweile hat Siemens einen Preisrahmen für das Handy nachgereicht. Demnach soll das MC60 für unter 300,- Euro ohne Mobilfunkvertrag über die Ladentheke gehen. Der Marktstart wurde auf Ende September 2003 präzisiert.In Moskau stellte Siemens mit dem C60 ein neues Handy-Modell vor, das mit einer Tri-Band- sowie MMS-Funktion und einem Farb-Display ausgestattet ist. Als Zubehör lässt sich an das Gerät eine Digitalkamera mit integriertem Blitzlicht anschließen, um so entsprechendes Bildmaterial für den MMS-Versand zu erzeugen.